"beklentim yok hayatın kendisinden haz alıyorum" düşüncesine sahip insanların muhtemel sloganı. ya da sonuç odaklı :
kimi zaman insanın işine gelen formüldür;
sınıfı geçsem yeterli. evet... şimdi çok mutluyum. sen hangısısın?

"beklentim yok hayatın kendisinden haz alıyorum" düşüncesine sahip insanların muhtemel sloganı. ya da sonuç odaklı :
kimi zaman insanın işine gelen formüldür;
sınıfı geçsem yeterli. evet... şimdi çok mutluyum. sen hangısısın?

Bana göre ikisi de değil. İnsanın kendi içinden gelen mutluluk en iyisidir. Yani hiçbir şey olmasa bile her şey kötü gitse bile mutlu olabilmek.. Çevremde bunu yapan insanlar var ben de artık bu kafadayım ama ikisinden birini seçsem süreç odaklı derim. En azından daha uzun zamana yayıldığı için 🫶🏿🩵
Rica ederim abla 🌺
Sanıyorum odaklanmayı bırakıp bir yere takılmak yerine o anda olana bakmak mutluluğu getirir.
İnsan mutluluğu ya sonuçta ya da süreçte arar ama her duygu gibi anlık yaşanan mutluluğa yüklediğimiz yükü bırakabilirsek biraz daha özgürleşeceğiz.
Hafiflemiş olan benlik algısı duyguları daha net görebilir.
Sonuç odaklı mutluluk getirir. Çünkü kalıcı olacak mutluluk bu şekilde oluyor diye düşünüyorum. Süreç mutluluğu anlık getirir. Uzun erimli mutluluk her zaman önemlidir.
Her ikisine katılıyorum yumurtadan tavuk çıktığı gibi tavukta yumurtadan çıktığı gibi her ikiside mutluluk 🤣
Davığın önemini anla 🤣
Süreç mi sonuç mu derken aslında kişisel tatmin ve mutluluk anlayışın hangi temele dayandığı sorusuna giriyoruz. 🌸 "Sonuç odaklı" insanlar hedefe ulaştıklarında anlık bir mutluluk hissederken, "süreç odaklı" olanlar, her adımın tadını çıkarır ve o serüveni bir deneyim olarak görür.
Bence işin sırrı ikisini dengelemede. Sonuca odaklanırken süreci göz ardı edersen, o yolculuğun değerini unutursun. Ama sadece sürece bakıp hiç hedef koymazsan, o tatmin duygusu eksik kalabilir. Peki sen, yolculuğun tadını çıkarmayı mı yoksa zirvede durmayı mı seviyorsun? 😊
Cevap
12Cevap
Süreç odaklı mutlu eder , akışına bırakıp anı yaşamak lazım
sonuç odaklıyım ben
Sonuç genellikle çoğu kişiyi mutlu eder ama süreçten de mutlu olanlar vardır. Mesela biz motorcular. Geziye çıkarız ve yoldaki süreç giderken gördüğümüz manzaralar bizi mutlu ediyor
"İllaki bu olsun" diye diretmek olmadığında daha büyük üzüntüye sebep olabilir ve bazı konularda depresyona kadar gider sonuç. İllaki son model I-phone olsun diyenler var ya mesela. Gerek yok ya amacın ne? İletişim mi hava atmak mı? Hava atmaksa zaten aşağılık kompleksi olan biri yapar bunu
Amazon ormanlarında belgesel çekenler illaki mükemmel bir tripod olsun mükemmel ışık olsun diye uğraşmıyor ağaca kamerayı koli bandıyla bantlıyorla. Çünkü en güzel an tripod gelmesini beklerken kaçabilir süreçten maksimum yararlanıp onun hazzını alıyorlar ve biz de izliyoruz. Bu belgesel çekimlerinde çoğu zaman böyledir. Nispeten düzgün dalları bantlayıp tripod yaparlar
Süreçten mutlu olmaya çalışmak en güzeli. Bir de bunların fotoğrafları videoları olunca ileride anı olarak kalıyor işte
Evet işte o süreci canlı görmek o süreci izlemek. Nasıl şimdi kedimiz dığurunca onun büyümesini izliyoruz ve bu nasıl mutlu ediyor dimi. Bu da onun gibi
İnsan sonuç ve çözüm arasında şıkır kalır her insanın mutluluk şekli farklıdır bu yüzden
Evet öyle
İkiside olmadığı oluyor. Hangisi mutluluk verir bilemem.
Ben hayatın akan sürecinde haz almaya bakıyorum.. Sonuçlarla çok ilgilenmiyorum.. Aklım mantığım sonuçlarla bas edebilmek'icin var.. Akan zamanda kalbim keyif almak için :))
Sonuç zaten bir hedeftir ama tek başına değil.
Beklentim yok hayat önüme ne koyarsa onunla yetinirim.😊
Anı yaşamaya bakacaksın sonuç süreç ne getirir ise artık kadere anın tadını çıkaracaksın
Mutluluk sonuç değil süreçtir. Bir olgu da değildir. Süreç boyunca alınan hazdır zaten
Sonuç
Süreç odaklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?