"İçindeki cevheri bul: Kendini gerçekleştirebildiğin kadar mutlusun..."
Mutluluk bir sebebe dayanır mı ya da dayanmalı mı?

"İçindeki cevheri bul: Kendini gerçekleştirebildiğin kadar mutlusun..."
Mutluluk bir sebebe dayanır mı ya da dayanmalı mı?

Mutluluk bana göre bir sürecin sonucudur. Örnek verecek olursam. Biriyle ilişkiye başlarsın onunla uzun süre birlikte olursun ve sonuç olarak da evlenirsin. Bu evlilik sana mutluluk getirir. Bu sadece küçük bir örnekti genele vurursak tabii herkes için geçerli olan bir şey değil
Mutluluk sonuç değil süreçtir. sevginin evlatlarından biri olmakta birlikte , yalnızca sevdiğiniz kişi/lerle birlikte bişi yapınca ya da onlarla iyi olunca mutlu olmaz insan ha tek böyle mutlu oluyorsa orada şartlandırilmis mutluluk vardır ki bu sağlıksızdir.
Ben yemek yerkende mutlu oluyorum oyun oynarken de kitap okurken de sevdiğim bir şarkıyı dinlerken ya da ne bileyim tanımadığım birine yardım ederken , sokak hayvanlarını severken , bir bebeğin gülümsemesini izlerken.. bunlar anlık sonuç ve süreçler benim için. Bir nevi anın içinde olup şükür durumu bu benim için
Düşündüm de her ikisi de bence.
Mutluluğa gitmek için hep bir süreçte olur insan, mutluluğu yakaladığında ise sonuca varır ve yine bir süreç içinde olur, o mutluluğu devam ettirmek için.
Bence mutluluk bir tercihtir. Ne bir soru, ne bir cevap; ne bir sonuç, ne de bir süreç. Çünkü mutluluğu arayıp elinle saklamış gibi bulamazsın. Mutlululuğa bir ödül muamelesi yapıp kazanmak içinde çırpınamazsın.
Bu yüzden mutluluk hayatında olmasını tercih edebileceğin bir bakış açısıdır. Mutluluk, kişinin içsel tutumudur sözüne katılıyorum. Çünkü sen mutlu olacağına inanırsan mutluluğu yakalarsın, inanmazsan mutluluğu elinden kaçırırsın ☯
Cevap
7Cevap
Şimdi bunu devire göre yorumlamak lazım çünkü insanlar eskiden bu kadar gelişmişliğe sahip değildi ama neredeyse herkes mutlu imiş şimdi her şey elimizin altında mutsuzuz. Simdilerde anlık bir şey mutluluk ve uçucu. İnsanin ipini bağlayacagı sebepleri çok iyi seçmeli ki yarı yolda kalmasın ya da düşmesin..
Ama bence mutluluktan da korkar olduk çünkü bir kalıcılığı yok.. puff diye uçup gidiyor.
Süreçtir. Her mutluluk finalde bitiyor. Mesala dondurma yerken mutluyum o süreçte, bitince hüsran.
Tek günlük, bir kaç saatlik bir mutluluk ise evet bir sonuçtur. Çünkü yaşanmış ve bitmiş.
Süreç olması için uzun soluklu mutluluk yaşanması gerekir.
Sonuç bence çünkü biz birazda 've sonsuza kadar mutlu yaşadılar' nesiliyiz. Yaşanan tüm acıların ardından o finalle gelen mutluluğa inanıyoruz.
Mutlu olmak kişilerle ve ya olaylarla bağdaştırılmadığı sürece bence her an mutlu olunabilir
Sonuç sanırım. Ama süreç kısmı o kadar sancılı ve uzun oluyor ki sonuçtan keyif alamıyorum.
Insanin icindedir bence mutlu insan mutludur surece ihtiyac durmaz
Süreç, bence sonsuz mutluluk yoktur.
Mutluluk farkındaliktır.
sürecin sonunda getirdiği sonuç
Sonuçtur. Uzun süreler mutlu olamazsin
Süreçtir
Süreçtir
sürecin sonucudur lol
cevabı değiştiriyorum kontrol edilemeyen aniden gelişen sürecin sonucu lol tam tersi üzüntü de getirebilir sad (
Süreçtir mutluluk
Süreç olursa sonuç belli olur🧐
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?