- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 560 cevap paylaştı.
u +1 yılGünaydın.. Bence benim için mutluluk aşk ile ilgilidir sevilmek ile ilgilidir.. ama insana göre de değişiyor. Mutluluk ve başarı, birbirini etkileyen iki kavramdır. Mutluluk, başarının motivasyonu ve sonucu olabilirken, başarı da mutluluğa katkıda bulunabilir. Mutluluk, başarının motivasyonu olabilir. Mutlu insanlar, hedeflerine ulaşmak için daha fazla motivasyona sahiptir. Kendilerini iyi hissederler ve zorluklarla başa çıkma konusunda daha dirençlidirler. Bu da başarı şanslarını artırır. Mutluluk, başarının sonucu olabilir. Bir hedefe ulaşıldığında, genellikle mutluluk duygusu yaşanır. Bu, başarının öznel bir değerlendirmesi olsa da, yine de mutluluk ve başarı arasında bir bağlantı olduğunu göstermektedir. Başarı, mutluluğa katkıda bulunabilir. Başarılı olmak, öz saygıyı, özgüveni ve yaşamdan memnuniyeti artırabilir. Bu da mutluluğa katkıda bulunabilir. Sonuç olarak, mutluluk ve başarı birbirini etkileyen iki kavramdır. Mutluluk, başarının motivasyonu ve sonucu olabilirken, başarı da mutluluğa katkıda bulunabilir. Ancak, mutluluk ve başarının ilişkisi kişiden kişiye değişebilir. Bazı insanlar için başarı, mutluluk için gerekli bir koşul olabilirken, diğerleri için mutluluk, başarıdan daha önemli bir faktör olabilir. Kişinin kişisel değerleri ve hedefleri Kişinin başarı algısı Kişinin mutluluk algısı Kişinin yaşam koşulları
12 Yorumla- +1 yıl
Barış almak istediğim cevap şu. Yolun başında, hayatın en başında lazım olan şey mi mutluluk mu? En baştan mutsuz bir insan başarılı olabilir mi?
- +1 yıl
Bence hayallerini gerçekleştirmek.. yolun başında olan değil
En İyi Cevaplar
Mutluluk ve başarı, sıklıkla birbirine bağlı gibi görünen ancak birbirinden bağımsız kavramlardır. Birçok insan başarı elde ettiğinde mutlu olacağını düşünür ve bu hedefler doğrultusunda çalışır. Ancak, gerçeklik daha karmaşıktır. Başarı, kişisel hedeflere ulaşmak, yeteneklerinizi geliştirmek veya toplumsal beklentilere uygun davranmak gibi birçok farklı şekilde tanımlanabilir. Ancak bu başarılar, mutluluğun temel kaynağı olmayabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben de tam bunu kastediyorum Narkos. İnsanlar, tam da buna ikna olmak istemiyor. Başarılı olduğu zaman, mutlu olduğuna inanılıyor.
Halbuki öyle değil. Mutsuz insan, birtakım hedeflere ulaşsa bile en ufak bir demoralizasyonda düşüşü, yükselişinden daha hızlı oluyor.
Oysa mutlu bir ailede, çevrede büyümüş ve kaliteli insanların tezgahından geçmiş kişilerin ulaşamayacağı hiçbir hedef yoktur. Hayatta her başarı ve her güzel şeye ulaşmanın en temel koşulu mutlu hissedip mutlu yaşamaktır.
+1 yılBaşarı mutluluğa bağlıdır bence o kadar şey kovaladım ki o anlık negatif bile sonuçlansa pes etmedim pozitif kaldım bi şekilde ve sonucundada güzel sonuçlarla ödüllendirildiğimi düşünüyorum ama ben yolun başından beri mutsuz olsam nasıl başarılı olabilirim ki toxic bir kafa ile çözüm mü üreticem
01 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏👏👏 Bravo. Maalesef 21. yüzyıl insanının yüzleşmek istemeyip inkâr ederek sürekli boşa kürek çekmesine sebep olan dramatik gerçeklik.
başarıdan sonra geliyor bence daha çok. başarı için de moral motivasyon gerek tabi ama normal düzeyde olsa da yeter bence. her motivasyon mutluluk demek değildir
010 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani. Başarıya giden yolun her aşamasında özdisiplin yanında asgari düzeyde motivasyon da şart değil mi?
- +1 yıl
Şöyle düşün. Çocukluğunda aile içi şiddet görmüşsün. Ergenlikte seni bir karşı cins aşağılayarak reddetmiş. Yetişkinlikte siyasi zulüm görmüşsün diyelim.
Bütün bunları yaşamış bir insan düşün. Böyle bir insanda çalışma azmi hevesi kalır mı? - +1 yıl
Benim tespitim şu. Her ilaç herkese şifa olmuyor. Her zehir de herkesi öldürmüyor.
Başkaları da çok büyük zulüm ve vandallıklar gördü ama onlar rasyonel olduğu için daha çok çabalaması gerektiğini düşündü ama ben duygusal bir yapıda olduğum için yenilgiyi kabullenip tükenmişliğe vurdum kendimi. - +1 yıl
Ben milyon kere denedim hepsi de hüsranla sonuçlandı. Neden
Çünkü g. rizekalı ebeveynlerin toksik genlerini taşıdığım için ve onların cahilce tutumları/davranışları yüzünden benliğim örselendiği için.
- +1 yıl
Sabırlık bir durum kalmadı. Mücadele ruhu tükenmiş insanın sabra ihtiyacı yok. Sevilmediğim ve başarısız olduğum gerçeğiyle yüzleştim artık.
Normalleşmem şu üç şartın en geç 1 yıl içinde gerçekleşmesine bağlıdır.
1. Engellilerin ve mazlumların duası.
2. Küskün olduğum ebeveynlerimle helalleşmek, barışmak ve karşılıklı hataların özeleştirisini yapmak.
3. Harcı sevgi ve sadakat ile yoğrulmuş gerçek aşkı bulmak.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
+1 yılaslinda ikisi de birbirine bagli. yumurta-tavuk gibi. basarisizsan mutsuz olursun, eger bir seyleri basarmak icin sevke ihtiyac duyan biriysen, mutsuzluk seni basarisizliga sürükler tabii. basarisiz oldugun icin mutlu olamazsin, mutlu olamadigin icin basarisiz olursun.
kadınlarda su vardir, regl gecikince stres yaparsin, stres yaptigin icin reglin daha da gecikir. benziyorlar.
ama aksine, basarisiz olunca daha da hırslanan, isi inada bindiren biriysen bu basarisizlik sende itici bir guc olusturabilir.
ama bana gore basari sadece plan yapmakla ve bu plani uygulamakla elde edilir; plan yapmakta basarisiz olursan, basarisizligi planlarsin.
10 YorumlaMutluluk çok geçici bir şey olmalı. Ya da ben hiç mutlu olmadım. Asıl aramamız gereken tatmindir bence. Başarı, tatmin için gerekli değil ama yaptığı işten tatmin olanın başarılı olduğu söylenebilir sanıyorum. Bu yolla elde edilen bir başarı da mutluluğu daha sık mümkün hale getirmeli
00 Yorumla
+1 yılMutluluk başarıya bağlı.
13 Yorumla- +1 yıl
Mutsuzken nasıl başarılı olunur bunu öğrenmek istiyorum
- +1 yıl
Çok zor, hangi konuda başarılı olmak istediğine bağlı.
- +1 yıl
İş hayatında mesela
Mutluluk Başarı getirir.
20 YorumlaMutlu olduğum için başarılıyım
03 Yorumla- +1 yıl
En baştan beri mutluydun. Çünkü sağlıklı ebeveynlerin elinde büyüdün. Çevrende hep kaliteli insanlar oldu. Aile içi şiddet görmedin. Geleneksel kodlarla yetiştirilmedin. Değerini bilecek insanların tezgahından geçtin. Doğru muyum?
- +1 yıl
Zorluklar oldu ama yıkıcı değil yapıcı zorluklardı onlar. Zulüm ve haksızlık değildi. Sadece seni ileriye taşıyan bir otorite gördün. Seni rencide edip geriye taşıyacak insanlarla sinanmadın belki de.
+1 yıl2. si
11 Yorumla- +1 yıl
Mutlu insan her şeyi başarma gücüne sahiptir. Başarı bir süreçtir. Mutsuz olduğun bir yolda ilerleyemezsin ki
Başarı mutluluğa
03 Yorumla- +1 yıl
👍👍👍👍👍 Bravo. Maalesef 21. yüzyıl insanının yüzleşmek istemeyip inkâr ederek sürekli boşa kürek çekmesine sebep olan dramatik gerçeklik.
- +1 yıl
Niye olmasın. Mutlu bir ailede çevrede büyüdüyse niye mutlu olmasın. İlla lüks bir araba ya da göz alıcı bir hatun mu lazım mutluluk için. Ailesi ve çevresiyle problemli bir insan arabayla da mutlu olmaz, evle de mutlu olmaz, kadınla da mutlu olmaz.
İkisi de
01 Yorumla- +1 yıl
Öncelik hangisi. Yolun başında mutsuzsam, başarıya gidecek çalışma azmini nasıl elde edebilirsin?
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer