Devamlı dert anlatan , hep negatif olan insanlara tahammülüm kalmadı , örneğin çok yakın arkadaşımla uzun süredir konuşmuyorum bu sebeple adam kurye her su siparişi geldiginde WhatsApp tan atıyordu işte yine geldi nasıl taaiycam v. b bu senin işin diyince bozuluyordu. Ailevi ve aşk hayatında sorunlar bitmiyordu ve bu da beni kötü etkiliyordu , dertsiz başıma dertti valla kafamın ağrısı geçti artık sabahları daha pozitif uyanıyorum 😀 üzerlerindeki negatif enerjisi karşı tarafa atıyorlar resmen. Bu arada arkadaşımı hala çok seviyorum ancak defalarca bana negatif şeyler anlatma dememe rağmen günde 50 tane negatif şey anlatıp , benimle her buluştuğunda dertten sıkıntıdan konuşup başkalarıyla gezip eğlendiği için arkadaşlığımıza ara verdim. Negatif aşırı duygusal insanlardan uzak durun
Acıtasyon yapanlara hiç tahammülüm yok. Benim de dertlerim var, keyfim kaçmış zaten, kendime çözüm üretemezken onlara çözüm üretemem ve onların dertlerini dinlediğimde kendi dertlerim aklıma geliyor sonra da unutamıyorum, duygusala bağlıyorum. Tabii ki dertleşmek isteyebilirler ama bana kim yaklaştıysa çözüm önermem için değil "Bana acı." mantığıyla yaklaştığı için artık tahammül edemiyorum. Çünkü bir tane çözüm önerisi sunsam "Sen kimsin ki beni ve ailemi yargılıyorsun?" diye saçma sapan kavga çıkarıyorlar. ARTIK HEPSİNDEN SESSİZCE UZAKLAŞIYORUM MUTLUYUM
Ben duygusalım ama aynı oranda da komik be eğlenceliyim diğer arkadaşlarım da öyle, duygusuzlarla da anlaşamıyorum bi türkü açıp bi şiir okuyup içi ferahlasın istiyor insan. O anları doruklarda yaşamak duygusallıksa evet ben en çok öyle insanlarla anlaşıyorum. Sürekli dert anlatan insanların duygusuz versiyonları da sürekli şikayetlenen millete takan insanlar. Bu durumun duygusallıkla değil bencillik ve mıymıntılıkla ilgili olduğunu düşünüyorum. Çok duygusal olup içinde yaşayan dıştan gülen enerjik olan insanlar da var.
Ben aşırı soğuk kanlı ve bir o kadar da duygusalım. Karınca yanımdan geçse "yaradan ne güzel yaratmış" diye gözlerim dolar.
Ama bazı insanlar var ki sırf ilgi çekmek için ağlayan ilgi manyakları. Onları ben de sevmem. Ruhumun enerjisini emerler. Allah'a yakın, bana uzak olsunlar.
Duygusal insanlarla anlaşmak bazen gerçekten zorlayıcı olabiliyor, çünkü onların dünyasında her küçük detay büyük bir meseleye dönüşebiliyor. Ama unutmamalısın ki, bu onların karakteri ve hayata bakış biçimi. Onlarla anlaşmanın yolu genelde sabır ve empati göstermekten geçiyor. Belki de kendini ifade edemedikleri için dert yanıyor ya da alınganlık yapıyorlardır. Ama senin sınırlarını zorlamalarına da izin verme tabii ki. Kendini korumalısın. 🤍
Drama Quennleri sevmiyorum bak herkes hakkında iyi düşünebilirim çoğu zaman pollyana dedikleri oluyor ama bu kendi yaşadıklarımı devamlı drama haline getirmem değil. Bende tahammül edemiyorum etrafımda devamlı negatif enerjiye 🤦🏼♀️🤦🏼♀️