Bazen birinin bize söylediği herhangi bir kelime, cümle veya da bir davranış tüm gün aklımızda yer edinebiliyor. Böyle hissettiğiniz veya bunu yaşadığınız zamanlar oluyor mu?
Günün herhangi bir zamanında bir insandan duyduğunuz sözlerin aklınızı işgal ettiği oluyor mu?
Her insanın bir yeri var kimi samimiyet kurduğumdur kimi samimiyetim olmadığı insandır. Samimiyet kurmadığımın dediği zaten önemsiz samimiyet kurduklarımın ise bir değeri ve bir yeri var evet ama benim de kendi değerim var ayrıca herkese hak ettiği değeri veriyorum o yüzden aklımı işgal etmesine izin vermiyorum zaten aklımı işgal edecek güzel şeyler de buluyorum ne gerek var kafama takıp huzurumu , motivasyonumu ve odağımı bozmaya..
Oluyor tabi ama sözü söyleyen insanın kim olduğu da çok önemli. Bazen öyle insanlardan öyle şeyler duyuyorum ki değil günümü, haftamı mahvediyor. Küçük şeyler bile bazen saatlerce, günlerce zihinde dönüp duruyor. İster istemez kafada bir yer kaplıyor işte.
Evet bazen birinin söylediği sözler gün boyunca zihnimde dönüp dolaşır ve özellikle anlam yüklediğim ya da beni derinden etkileyen cümleler kolay kolay silinmez..
Bu dediğin çok tanıdık bir his! İnsanlar bazen farkında olmadan bizi derinden etkileyebilir. Söylenen bir söz ya da sergilenen bir tavır, gün boyu zihnimizde dönüp durur. Belki o insanın niyetini anlamaya çalışıyoruz ya da olayın bizde yarattığı duyguyu çözümlemeye. Bunlar aslında bizi biz yapan detaylar… Eğer bu düşünceler seni yoruyorsa, dikkatini başka şeylere yönlendirmek ya da hislerini bir kağıda dökerek rahatlamak iyi bir çözüm olabilir 😊✨