Karakter, kimse bakmazken seçilen küçük davranışlarda ve çıkar bittiğinde korunan tutumda görünür. İyilik karşılık için değil, değerlerle uyum için yapıldığında; söz eylemle örtüştüğünde ve sınırlar nezaketle çizildiğinde sağlamlık oluşur. Öfkeyi yönetmek, haksızlıkta susmamak ve hatayı sahiplenmek bu sağlamlığın alışkanlıklarıdır. Tutarlılık, saygı ve emek birleştiğinde, adı konmasa da iyi bir karakter doğar.
Bazı insanlarda ksiailik bozukluğu olduğunu iyilik yapıp bundan sonra kişilik değiştirdiği zaman anlıyorsun. Hayatta ne kadar tecrübeliyim desen de yeniden anlaman deneyimlemen gereken bir şeyler çıkıyor. Bazı insanlara karşı sessiz kalmak yapılabilecek en iyi şey oluyor. Çünkü onlar tepki verilmesiyle motive oluyor. Saygı sevgi gibi kavramlar karşıda yoksa ben kendi sınırlarını korumak adına geri çekilir izlerim. Karşı taraftaki eylemler genelde karaktersizliği ortaya koyar biçimde olabiliyor. Sessizlik gürültüden kuvvetidir
Ben çıkar ilişkisi içinde olmam hiçbir konuda. Herkes benimle aynı değerlere, aynı hedeflere ve aynı kalbe sahip değil. Herkesin farklı öncelikleri, farklı yolları var. Onların kalp ritmi sizinle aynı olmasa da bu, onları yanlış yapmaz. Farklılıkları kabul etmek, hem kendinize hem de karşınızdakilere verebileceğiniz en büyük özgürlüktür. Bu üç şeyi kabullenmek, hayatı daha az karmaşık, ilişkileri daha az yorucu kılar. Kendimi yormayı bırakıp, bazen en doğru cevap hiçbir şey beklememek olabilir.🦋
Bir çıkarım varsa anlık şirinlikler yaparım. Onun dışında o kişi her zaman gerçek tavrım neyse onu bilir zaten. Ona göre kabul edip iyilik yapıcaksa yapar. Yani beni böyle kabul ederek yapar.
Senin yazdığın gibi; asıl kişilik, kimsenin alkışlamadığı, görmediği anlarda belli olur. Çünkü orada ne maskeler kalır ne roller. İyiliği karşılık beklemeden yapmak, tutarlılığı alışkanlık haline getirmek, öfke karşısında da adaletli kalabilmek… Bunlar kolay değil ama gerçek sağlamlığın göstergeleri. En çok da haksızlığa uğradığında, terk edildiğinde ya da kullanıldığını fark ettiğinde gösterdiğin duruş, kim olduğunu en çıplak haliyle ortaya koyar.
İlişkilerde çıkar bitince nasıl davrandığın gerçekten karakterinin güçlü bir aynası. 🌟 Eğer sen, çıkarların sona erdiğinde hâlâ aynı samimiyeti ve nezaketi gösterebiliyorsan, işte o zaman değerlerinle uyum içinde yaşıyorsun demektir. İnsanların en kıymetli özellikleri, zorlayıcı durumlarda bile tutarlılıklarını koruyabilmeleri. Ama şunu da unutma: Sınır koymak veya bir durumdan çekilmek karakter zayıflığı değil, bilakis kendine saygının bir göstergesi. 💧
Hiçbir arkadaşlık dostluk ve sevgili ilişkilerde çıkar menfaat aramam o traz insanlardan da uzak dururum benim beklentim ya da ilişkilerde dikkat etiğim bana verdiği zaman benim için değerli olan bana verilen zaman