Ben kil maskesi yapıyorum ve benim cildimde işe yarıyor. Sivilcenin tüm iltihapını kurutuyor ve kolay iyileşmesini sağlıyor sanırım. Her ciltte işe yaramayabilir bu arada. Benim cildim karma ve kil maskesi ağır bir maske. Bazen bazı cilt tiplerine ağır geliyor, kurutuyor. Bu yüzden özellikle sivilceniz varsa maskeyi cildinizde çok bekletmeyin. 5 dakika falan yeterli olur.
Genelde patlatıyorum ama patlattıktan sonra fazla oynamıyorum hani hep diyorlar o patlamıyor kendi kendini içine doğru kayboluyor gidiyor diyorlar ya aslında öyle bir şey yok eğer ben patlatmasam kendi kendine patlayacak bu sefer her yere dalacak o yüzden ben en başta patlatıyorum içindekini çıkartıyorum ama sonrasında uğraşmıyorum yara yapmıyorum üzerine Kurutucu etkili krem sürüyorum sonra kendi kendine geçiyor gidiyor. #reda
Kendi haline bırakıyorum. Kötüleşirse bebek pudrası sürüyorum kuruyor geçiyor zaten. Oynadığın zaman kesin iz kalıyor bu yüzden bu alışkanlığı uzun zaman önce bıraktım.
@Aydanbirkadin 10 ay sivilce tedavisi gördüm. Doktorum elini yüzüne sakın götürme yoksa yüzün daha geç iyileşir demişti. Alışkanlık haline geldi hiç elim gitmiyor artık. Ellerdeki bütün mikroplar yüze geçiyor sürekli dokununca çünkü.