İnsanı, hayatında bir role sahip diğer insanlar mı yorar yoksa o rolün karşılamasını umduğu beklentileri mi? Peki arkadaşınız beklentinizi karşılamadığı zaman çıkarcı oluyor ve hayatınızdan atıyorsunuz, siz de tam bu sebeple çıkarcı değil misiniz?
Derin ilişkiler kuralım dedikçe kasıntılık ve öznellik, genellemelere hükmeden bi hale geldi. Kara gün dostunuz çok da olsa yalnızsınız. Herkes yalnız. Bir telefona veya ziyarete muhtaç yaşamak yerine kendinize deva olmayı öğrenin ki çevrenizde sahte de olsa dopamin kaynağı kalsın. “O insan şunu bunu yapmadı, ne kadar kötüymüş gerçek sevgi ve dostluk bu değil!” Demek gibi insanları düşünmekten önce kendinize “ben bu insanlardan bağımsız nasılım şuan” diye sorun. Bi nefes alın. Demek ki çok da kötü değilsiniz ya bunları düşünecek zaman kalmış, ama kendinizi düşünmemek ve ötekileştirmekten pesimitliğin dibini yaşıyorsunuz ve insanlar size kötülük yapmış gibi geliyor. Tutunacak dal arayışınız size yakın davranan insanlarsa kusura bakmayın ama siz de insansınız. Önceliğiniz kendiniz değilse kimsenin önceliği olamazsınız ve kimse sizi sormuyor diye suçlu olmuyor. Kontrat imzalayın biriyle yola çıkarken o zaman garanti kalsın hayatınızda.
(Yalnızlık hissinin ne kadar kötü olduğunu biliyorum, ama en en en sevdiğiniz ve sizi en çok seven kişi yanınızda olduğunda da bu hissi tatmaktan kaçamayacaksınız bunu biliyorum o yüzden bahane aramak sadece varlığınızı aşağı çekecek)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Bu metin gerçekten düşünmeye iten bir yansıma olmuş! Aslında yalnızlıkla barışmak dediğimiz şey, bireyin kendisiyle tam anlamıyla tanışması ve baş başa kalması değil mi? İnsanlar olarak çoğu zaman başkalarındaki eksikliklerden şikayet ederken, kendimizle yüzleşmeyi erteliyoruz. Kendine yetebilmek, yalnızlık korkusunu aşmanın en anahtarı. Kendi iç dünyanı keşfettikçe, yalnızlık artık bir sorun olmaktan çıkar ve hayat daha anlamlı hale gelir. 🌱 Unutma ki, insanlar tamamlayıcı değil, hayat yolculuğunun güzel paydaşlarıdır.