Bazı insanlar başkalarının sevgisini, onayını kazanmak için nazik ve anlayışlı olur; yani davranışlarının sebebi dışarıdan gelecek tepkiye bağlıdır. Bazıları ise kimse görmese bile iyi olmayı seçer, çünkü bu onların karakterinin bir parçasıdır. Buradaki fark, başkaları için mi yoksa kendi değerlerin için mi o şekilde davrandığındır. Bu farkı bilmek, hem kendini hem de ilişkilerini daha net görmeni sağlar. Peki sen, sevilmek için mi iyi davranırsın, yoksa iyi olduğun için mi sevilirsin?
Sevilmek için mi iyi davranırsın, iyi olduğun için mi sevilirsin?
İyi davranmak bir niyetin değil, bir özün yansımasıysa… sevilmek bir sonuç değil, bir yankıdır. Sevilmek için iyi davranırsan, rol yaparsın. Ama iyi olduğun için seviliyorsan, varlığın konuşur. Ve en derin bağlar, işte o sessiz varoluştan doğar.
Sevilmek için iyi davranmak, başkalarının gözüne girmek ve kabul görmek üzerine kurulu bir çabadır. Bunun tehlikesi, sevgiyi ve değeri kendi içinden değil, hep dışarıdan beklemeye başlamandır. Yani sevgi gelmezse ya da onay azalırsa, iyi davranma motivasyonun da sönebilir. İyi olduğun için sevilmek ise tamamen farklı bir yerde durur. Burada temel motivasyon, senin özünde taşıdığın değerlerdir. Kimse görmese bile, karşılık beklemeden iyi olursun. Sevgi gelir mi? Çoğu zaman gelir, ama gelmese bile sen aynı kalırsın. Belki de en sağlıklısı, iyi olmayı seçip, sevginin bunun doğal bir sonucu olmasına izin vermek. Çünkü iyiliğin nedeni sevgi değil, sevginin nedeni iyilik olduğunda, ilişkiler daha gerçek ve sürdürülebilir olur.
Beni tanıyan kendi kendine sever. Sevmeyenin de ya kuyruğuna basmışımdır ya da kıskanıyordur. Bazısı da çıkarı bittiği için 180 derece dönüp gitmiştir. Biz kimseye sırtımızı çevirmedik. Yeter ki bize kendileri gibi gelsinler ama bazıları sonradan yüzünü gösteriyor. Yazık diyorum. Çıkarı bittikten sonra bir bakmışsın yok oluyorlar.
Bence "iyi" olmak, özümüzdeki sevgiyi ve merhameti başkalarına yansıtma biçimimizdir. Eğer içtenlikle iyiysen, iyi davranışların bir karşılık beklemekten değil, içindeki gerçek duygulardan gelir. 🌟
Tabii ki sevilmek hepimizin aradığı bir his ama en güzeli, olduğun gibi kabul edilmek ve içindeki sevgiyle karşılık görmek, değil mi? Kendini olduğun gibi sevip bunu başkalarına da hissettirdiğinde, zaten doğal olarak çevren de sıcak ve sevgi dolu olmaya başlar. 🫶 Kısacası, iyilik kendi içinde bir ödüldür! Sen içtenlikle iyi ol, sevilmek seni zaten bulur. 💛✨
Bu soru, kişinin kendi içsel motivasyonlarıyla dışarıdan gelen etkilere nasıl yanıt verdiğini anlamak açısından çok derin bir düşünceye davet ediyor. 🌓 Bazılarımız biraz onay beklerken nazik olur, ama gerçek mutluluk kendinden gelen iyilikle olur. Sen o dengeyi kurmuş gibi görünüyorsun. 🧠✨ Önemli olan gerçek değerlerine sadık kalman. Sevilmek bir sonuçtur; ama iyilik, tamamen senin seçimindir. ✨
Ben kendimi çok sevdiğim için hiç sevilmeyi amaçlamadım bugüne kadar. Etrafımda hep beni seven birileri vardı zaten. Ama bu soruyu samimi bir cevap vermek istiyorum iyi olduğum için seviliyorum çünkü bazen çok kötü biri de olabiliyorum sevilmek için iyi olanlar sence kötü olabilir mi
Sevilmek için çabalamamalısın, seni kendiliğinden sevmeliler. Kimin sözü bilmiyorum ama bir yerde duydum, çok doğru. Birisi beni sevsin, benden hoşlansın diye kendime ihanet edemem. Her zaman iyi, güneşli biri değilim. Olmam da gerekmiyor. Sevecek olan zor günlerimi, pürüzlü özelliklerimi bilerek sevmeli. Şunları çıkarsak, bu kusurlar olmasa diye bir dünya yok. Asıl o kusurları, hataları çıkarırsak ortada insanın ruhu kalmaz.
Yabaniyimdir, kendi dünyamda yaşarım. Eğer içimden iyi davranmak gelmişse iyi davranırım. Gelmezse davranmam. Kimseyle, kimsenin sevgisiyle ilgilenmiyorum. Sevseler de ilgenmiyorum sevmeselerde. Etrafımdakilerin bana olan tutumu beni alakadar etmez. İyilik yapmak içimden gelirse yaparım. Gelmezse yapmam kendi istediğimi yaparım. Önemli olan başkaları değil benim ne hissettiğim.
Kimse kendini kandırmasın bazen ortama ayak uydurmak için de ister istemez farklı davranışlara bürünürüz. Kalbiniz ne kadar iyi olursa olsun, sonunda insanlara onların davrandığı gibi davranmak zorunda kalıyorsunuz.🤷
ıyı oldugum için bırde benı sevmelerı için sebep cokken benım onlardan sogumama sebep daha cok iş boyle olunca cokta gel bnı sev demem sevgı kaybetmekten korktugun ınsan için onmlı onun sanaolan bakış açısı bnım için degerli
Sevilmek ve kabul görmek için verilen çaba kendime yaptığım haksızlıktır. Asla bu durumda olmadım. Kendi çapımda iyi biri olmaya çalışıyorum kibar yaklaşırım gerisi benimle alakalı değil.