Mahallede 3 yaşında ki küçük kızınız oyun oynarken karşı cins şahıs çocuğunuza küçük bir tokat attı ama sert değil.
Bunu gördüğünüz de ne yapardınız?
Bunu gördüğünüz de ne yapardınız?
Tutabilirim ama zaten öfkelenmem öyle 😀
Diyelim ki öfkelendim, gözüm dönecek kadar bir şeyler yapmam ki.. Yaptığım yine kendimedir, kendi üzerime gelirim..
Öfke anında kendimi çoğu zaman tutabilirim ama konu çocuğum olunca işler değişir. Biri hele de karşı cins biri çocuğuma dokunursa ister istemez tepki veririm. Önce durumu anlamaya çalışırım ama o anda içgüdüsel olarak çok sert tepki vermemek için kendimi zor tutarım. Uyarırım mesafemi korurum ama asla sessiz kalmam.
Böyle bir durumda ilk hissettiğin şey şaşkınlık ve sinir olabilir, ki bu çok normal. Çocuğunu koruma içgüdüsü her ebeveyn için çok güçlüdür. Ama önemli olan öfkeyle ani bir tepki vermek yerine durumu doğru değerlendirebilmek. Karşıdaki kişiyle sakin, ama kararlı bir şekilde konuşup bu davranışı neden yaptığını öğrenmeye çalışabilirsin. Öfkene yenik düşmek, belki de meseleyi daha karmaşık hale getirebilir. Güvenli ve yapıcı bir iletişim, çözüm için en etkili yol olacaktır. 🙏🌿
Cevap
16Cevap
duruma göre değişir
34 yaşımda evliyim yazmak istersen özelim açık ark olabiliriz;)
Ne olmasını istiyorsun ki çocuk yani böyle bir şey yapmaması gerektiğini söylerdim
Bu o andaki olaya göre değişir. Ama çocuğa yapılan asla dayanamam.
Son noktaya kadar ama ondan sonrası karanlık djdkekdkdkks
Öfkemi kontrol sorunum yok ama bilerek öfkeleniyorum.
Hiçbir tepki vermem çocuğumu alır uzaklaşırım. Karşıdaki kişide çocuk öfkeyle kalkan zararla oturur birdaha yanına yaklaştırmam olur biter
İkisi de küçük çocuk abartmadan doğru tepkiyi vermek lazım.
Herşeyi yakıp yıkarım.10 dakika sonrada pişman olurum🤣
Kıyamet kopar
Tebrik ederdim
Ne yapacağımı kestiremem.
Gider kızarım abartmadan
0 hiç tutamıyorum
Ağzı burun dalarım
Evet
Anasını zkrm
Yaşıtıysa tabii gider ayırırım önce, siz arkadaşsınıız diyip şeker meker veririm kızıma, o da gidip çocuğa verir. Bir kere ilgilendim, iki kere ilgilendim, üç kere ilgilendim yok her buluşmada denk gelişte böyle oluyorsa, baktım hiç anlaşamıyorlar, yan yana getirmemeye özen gösteriririm.
Ben yetişkin birisinin attığını sandım.
Sende vur kızım derim
Gerekeni
Uyaririm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?