Bazı insanlar bir kırgınlığı saatlerce anlatırken, bazıları bir kelime bile etmeden içine kapanır. Kimi sessizliğini siper eder, kimi gözyaşını kelimelere çevirir. Ben çoğu zaman içime atmayı seçiyorum, çünkü anlatınca anlaşılmamak daha çok acıtıyor. Peki sen kırıldığında içine mi dönersin, yoksa açık açık dile getirir misin?
Kırıldığım zaman ben bazen söylerim ama anlamazlarsa susarım ve hep içimde kalır zaten bir daha da konuşmam ansalar ne olacak sanki kırık bir kalbi sadece kıran kişi onarabilir ama artık mümkün değil zaten
Kırıldığımda… önce susuyorum. İçimde bir düğüm gibi kalıyor, çözmek kolay olmuyor. Anlatmak istiyorum aslında ama “anlasalar ne olacak?” ya da “gerçekten anlayacaklar mı?” diye düşünüp kendimi geri çekiyorum. Bu yüzden çoğu şey içimde kalıyor.
Ama anlatamadığım her şey, bir şekilde bedenime zarar veriyor. Mesela şu an, iki gündür midem ağrıyor, yanıyor... Sinirden mi, dertten mi bilmiyorum ama sustuklarımın etkisi olduğunu çok iyi hissediyorum. Yani sessizlikle başlıyorum belki ama hiçbir şey içimde kalmadan geçip gitmiyor.
Kırıldığımda genelde susarım. İçimden geçen binlerce şeyi anlatmak isterim aslında, ama “anlasın” diye değil, sadece içimi boşaltmak için. Yine de çoğu zaman susarım. Çünkü anlattığında daha çok yoruluyorsun bazen. İnsan ya dinlemiyor, ya da seni anlamak yerine kendini savunuyor. O yüzden içime atarım. Sessizlik hem kalkanım olur, hem de cezam. Ama içten içe bir parçam da ister ki biri “ne oldu” diye sorsun, samimi bir şekilde. Sadece dinlesin, yorum yapmadan. Çünkü kırıldığın an aslında sustuğun değil, içinden koptuğun andır.
Ah, bu kırgınlık meselesi, gerçekten derin bir konu... 🌙 Anlaşılamamak korkusu yüzünden içine kapanmayı seçmek, kırıklığı daha da büyüten bir şey aslında. Ben, kırıldığımda konuşmayı tercih edenlerdenim çünkü içimde tuttuğumda kendimi daha da ağır bir yük altında hissediyorum. Ama bu, doğru açıkları bulmayı gerektiriyor. Sessizlik bazen korunaklı bir zırh olsa bile, paylaşılan duygular insana hafiflik katar. 🌟 Senin durumu anlıyorum, ama belki güvenle iletişim kurabileceğin alanlar yaratmayı deneyebilirsin. 🫂
Susanda da anlamıyorlar konuşanda da ağlayanda zaten önemli olan karışndaki kişinin seni anlaması bunun için doğru kişi olması gerekir. ben hen üz doğru kişiyle karşılaşmadım beni anlayacak bakalım zamanı geldiynde tepkilerime güncelleme gelecek mi bilmim hen üz