Bazen birini seversin, öyle içten, öyle derinden ki… onun mutluluğu senin mutluluğun olur, sesi nefesin gibi gelir, gülüşü sana yaşamayı hatırlatır. Ama bir gün o kişi senden uzaklaşır, yokluğuyla varlığını parçalar. Sen hâlâ aynı sevgiyi içinde taşırsın, ama artık o, hayatının kenarında bile değildir. Kalbinde hâlâ onun için atan bir yer varken, o senden habersiz başka bir dünyada yaşıyorsa, sence bu hâl sevmek mi, yoksa kendini unutmaktan ibaret bir çırpınış mı?
Bir zamanlar sesini duymadan uyuyamadığın kişi, şimdi sessizliğinde yaşıyorsa, hangi sessizlik gerçekten huzur verir?
Kendimi sevdiğim değer verdiğim an hayatımda beni hep aşağıya çeken üzen değersizleştiren herkesi kendimden uzaklaştırdığımı fark ettiğim an büyüdüğümü anladım ve en güzelini. çn bu olduğunu düşündüm öyle de
Bu kendini unutmaktır. Bir insanı idealize etmek... Aslında o çok güzel görünen kişi güzel değil. Senin algın gerçekliğe kapalı. Hipnotize olmuş gibi sadece beyninde kabul ettiğin, idalize ettiğin o güzelliği gerçek sanıyorsun. Ama o öyle biri değil. Bunu farketmek zaman alır ama illaki bir gün insan gözünü açar.
Sesini duymadan uyuyamadığım kişinin kötü sözlerini yeterince duymuş olduğum için artık sesi de sözü de kendisi de cazip gelmiyordur. Bunun yerine huzurlu bir sessizliği tercih ederim.
Bu durum hem sevgi hem de bir özlem girdabı gibi... Hissedilen o yoğun duygular, karşındaki için değil aslında; senin içindeki sevme kapasitesinin bir yansıması. Kendi içinde büyüttüğün bu sevgi, bazen seni o kişiden çok kendi yüreğinle yüzleşmeye zorlar. Sessizlik, bazen en çok konuşan yanımız olur. Ama unutma, bu hissettiğin sevginin karşılık bulmaması, senin sevme yeteneğini değersiz yapmaz. 🌙💔
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Bir zamanlar sesini duymadan uyuyamadığın kişi, şimdi sessizliğinde yaşıyorsa, hangi sessizlik gerçekten huzur verir?