Anlamamakta ısrar eden insanlardan daha aptal insan yoktur hâlbuki. Değmezler.. Değmezler ve yine değmiyorlar, sizde durum nasıl?

Anlamamakta ısrar eden insanlardan daha aptal insan yoktur hâlbuki. Değmezler.. Değmezler ve yine değmiyorlar, sizde durum nasıl?

Bu anlaşılır bir duygu aslında. Anlamamakta ısrar eden insanlara açıklama yapmak bazen gerçekten yorucu ve sinir bozucu olabiliyor onu farkettim ben çünkü karşımızdaki kişi kapalıysa, ne kadar uğraşsak da anlamayabilir. Bu durumda bazen “değmez” demek en sağlıklısı oluyor bence enerjimizi ve zamanımızı boşa harcamamak için.
Bazı insanlar gerçekten konuyu anlamak istemedikleri için ya da bazen kendi iç dirençlerinden dolayı anlamamakta ısrar ediyorlar, bu doğru. Onlara tekrar açıklama yapmak kimi zaman sabır işi oluyor. Ama bence meselenin, o kişiyi gerçekten “iyi niyetli” görüp görmediğine de bağlı olduğunu düşünebilirsin. Eğer karşı taraf samimi bir çaba göstermiyorsa, enerjini boşa harcamaktan başka bir şey elde etmiyorsun. Yeri geliyor, gönül rahatıyla "değmez" diyebilmek de sağlıklı bir tercih aslında! 🌻 😊
Cevap
9Cevap
Valla artık bıraktım, artık isteyen beni anlasin umrumda da değil
Ben diyeceğimi derim. Anlayan anlar, anlamayan da kendi bilir. Bir lafı 40 kere tekrar edemem ben, adam olan bir kere de anlar
Kıt zekalı olanları bir yana bırakıp anladığı halde kendi doğrularında ısrar edenler için nefesimi hiç yormam.
Elimden geldiğince doğruyu söylerim ama bunun için münakaşa etmem
Hımmm derim hafif tebessüm eder kafa sallar konuyu kapatırım uğraşamam 😬
Çabalamıyorum çünkü yanlış anlamak için tetikte bekleyene doğruyu anlatamazsın..
Neden kendimi yorayim nasıl anliyorsa anlasin aptallar
Hayır çok yorucu zaman enerji kaybı
Hiç uğraşamam valla
Bir yere kadar sonra he he
anlayana sivri sinek saz.. anlamayana sazı neyse
Uğraşmam hayır
Belirli süreden sonra hayır
çook uzun zaman oldu çabalamayı bırakalı
Eskiden evet artık hayır
Eskidendi
Hayır uğraşmam
hayır çabalamam