Çevremdeki insanları ne kadar umursamadamda artık secita kullanmama rağmen sinir oluyorum. Teyzem var sürekli tarla miras o bitiyor öğretmenlik yapmıyor mu diye soru soruyor sanki iş var da ben gitmiyorum kontenjanlar dolu olduğu için yapamıyorum görevimi şu an için. Sonra öğretmenlik yaptım geçen yıl ve çocuklardan alerji gibi böyle öksürük geldi doktor bizim komşumuzun kızı ile evlenmişti biz o gün okuldan annemle oraya geçtik rahatsızım diye doktor aile dostumuz oldu artık ev mevlidine çağırdılar bizi. Teyzem diyor ki siz korona olmuşsunuz. Ya biz kırın olsak doktor bizim komşumuzun kızı ile evlendi sürekli görüşürüruz mevkide çağrırlar mı? Ananemin kız kardeşinin torunu lisede çocuk gelişimi okudu geçen yıl teyzem diyor ki bak esma öğretmen oldu ama gitmiyor. Ya nasıl lise mezunu çocuk gelişimi okuyan kız öğretmen olabilir? Ben üni okuduğum halde atamalar olduğu için üretlilere burada yer kalmadığı için yapamıyorum o diyor lise mezunu kıza öğretmen diye. Anlatıyorsun anlamıyor hala diyor hani millet eğitim arıycak tı ya atama geldi milli eğitim napsun teyze diyorum hala saçmalıyor
Güncellemeler
+1 yıl
Babam beni kıskandıklarını artık kafama takmaması söylüyor secita kullanıyorum ama her sabah teyzemi duymak sinir bozucu
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Niye onları ikna etmeye veya anlamalarını sağlamaya çalışıyosun ki?
Dimi bencede bıktım ya her sabah saat 10 12 arası mutlaka arar ya miras ya benim öğretmenliğim ya da benden küçükleri hemen üni okumadan öğretmen hemşire vb yapıyor. Yani üni okumadan hemşire olunacak ve öğretmen olacak lise de çocuk gelişimi okumuş ve şu an sağlıkta hemşire lisesine giden yiğenimle beni bir tutmaya çalışıyor. Sanki ben yapıyormuşum gibi. Sürekli bir munalama falan bıktım.
Ama teyzem kendi kızına bakmaz 4. koca oldu bu yatıp yatıp adamla geliyor eve adamlar almıyor bunu nikah dahi yapmıyorlar. Ama sen ben yapsak havaya çıkartırlar. Neymiş neden öğretmenlik yapıyormuşum diyorum ki atamalı geldi burada 1 tane okul var hem ilkokul hem ortaokul hemde anasınıfı bir bina da ama gel anlat bunlara
Buna neden izin veriyorsun? Yani senin elinde olan tek şey kendi yaklaşımın. Yetişkin bir insansın. Sınırlarını çizmen lazım. 5 yaşında çocuk değilsin ki
Artık secita kullanıyorum her şeye gülüp geçiyorum. Evde 6 kişi çalışıyor ama yine ağlanıyorlar biz yeşilkartlı olmamıza rağmen yine de 2 üni okudum. Secita kullanmama rağmen hala sinir oluyorum. Ben naosl bir üslüp rol oynasam boşa yıpratıyorum kendimi
Ya biz normalde annemler vb konuşup teyzem ve Ananem ile konuşuyorduk. 5.5 aydır konuşmadık sonra ananemin ayağı kırıldı o bahaneyle geldi gitti. Her gün atıyor açmayınca da bin ton laf niye meşgul niye açmıyorsunuz falan falan açınca da bu bahsettiğim mezvular bıktım
Hiçbir şeye mecbur değilsin. Kendini geri çekmen lazım, ama bunu yaparken o ne der bu bana kızar mı, demeden ilerlemen gerek. Kimseyi ikna etmen gerekmez. Zihnini bunlarla yormaman gerektiğini bilmen lazım. Temel adım bilinç. Bunun farkında olursan gerisi gelir.
Evet beni çok iyi anladınız. Ben yoruldum artık. Her sabah güzel uyanıyorum ama enerjimizi alıyorlar evde annem babam ben çıldırıyoruz. Annem iza ediyor yine yine her gün soruyor. Miras o bu. Ananem dayımı tutuyor tarla satılcakmış anneme söylemediler ama gel gör ki öğretmenlik neden yapmıyorum neden miş oymuş buymuş sürekli böyle.
O sanıyor ki hemen liseden hemşire veya öğretmen olunacak. Ben üni mezunuyum iş yok diyorum hala soruyor
Senin kendini o ev dışında tutacak ilgini alakanı vaktini alacak bir şeye ihtiyacın var. İş egitim hobi vb
Evet ama burası köy yeri ve bizim düzenli bir gelirimiz yok. Burada sadece sağlık ocağı ve bir lise bir de ilkokul orta okul ve anasınıfı aynı binada lar. Başka yok. Anlatıyorsun ama anlamıyorlar. Arada kitap için para gönderdiler. Birde arada ananem okul harçlarımo ödedi para istedik falan.
Şehirde bir iş imkanı olsa iyi olurdu
Anne ve babamdan bir birikim yok. Bir yere de gidemeyiz atama versem de kira ödeyecek para yok kiralar vb.
Cahil cunku. Branş ne
Okul öncesi abi. Ya sormayın cahil bile bunlardan akıllıdır. Bir şeyde bilgin yoksa fikrin de olmasın dimi ama. Kendi kızı 4. Adam oldu 16 yaşında kızı var kuzenimin ama teyzem bir şey diyemiyor. Ama ne annem ne babam demedi hey sizin yanlışınız var diye ama gel gör ki benim yapamadığım öğretmenliğim sorun. İki harç verdiler diye bir havalar falan. Zaten bu 4. Koca olan kuzenim bana teyzelere gidince senin gibi vucudum olsa nelerimi vermezdim dedi. Ben iyi Aile çocuğuyum. 2 üni okudum zorluklara rağmen ona bile haset bunlar be.
Telefonum bozuldu ısınınca kapanıyor. Biliyor aşıcak paramız yok bugün anneme diyor ki git ucuz bir şey al diye. Kendisi 6 kişi çalışıyor yine bize ağlanıyor. Ananem emekli maaşı alıyor 300 TL vermesin diye ağlanıyor.
Kpss olmuyorsa ingilizce çalış. Ingilızce olursa çok güzel iş bulursun
Cahiller için geçerlidir
ne zön olmuştu bu
Her gün abi. Naosl yol izlememiz lazım bıktık
hala o zamanları mı anıyprlswe neyi çekemiyorlar
Diğer kız arkadaşıma açıkladım okur mutsuz oradan. Aynı şeyleri yazdıkça sinir oluyorum yine. Nasıl bir yol izlemem lazım
tamam bakayım
teyzen kızına laf ettirmiyor desene
Biz onlara karışmıyoruz ama onlar her gün bizi arayıp yok öğretmenlik neden yapmadığımı. 16 yaşındaki yipenim sağlık lisesinde okuyor hemşirelik sanıyor ki hemen onların orada devlet hastanesinde çalışacak? Diğer yipenim lisede çocuk gelişimi okudu onu da hemen öğretmen oldu diyor. Eee ben üni okuduğum halde öğretmenlik yapamıyorum atamalı geldi diyorum bu bana sürekli saçmalıyor
Her gün her sabah miras sütkeli bağırıyoruz ediyoruz.
onun sofradında değilsin
ayrıca senin jötü taraflsronı aradıgından
kızı ona buna gidip gidip geliyor
ki obladın durumu vahim
birde teyze tarafı
bizim mardınde hiç kadına miras kalmıyor
Ananem ve dayım gizli gizli tarla satılcakmış ama bize söylemiyorlar gizli gizli imza toplamışlar. Dün teyzem ağzından kaçırdı. Teyzem ananem dayım birlik. Teyzeme tarladan prefabrike istiyor vb anlaşmışlar bize söyleyen eden yok. Ama ben Anane para göndersene üni için lazım diyince 300 TL ye için ağlanıyorlar sürekli.
pisliğe girmişler
Bizim düzenli bir gelirimiz yok. Bazen teyzem okul kitabımı almıştı birde arada annem okul harcımı ödedi. Diploma var her şeyim var ama gel gör ki burası köy yeri ve iş yok okulda da atamalı geldi görev yapamıyorum. Ama gerçekten bıktım
dirençli. ol
titeyxe kızından
kat kat temizsin
her şey iş değill
karısını çalıştırmayan erkek çokk..
teyzen nraz ablam gibidir
işi gücü maddiyat
o kızı akrabinın mı
gidip gidip gelen dediğin
38 yaşında teyzemin kızı bu gidip gelen
hayatı yaşayacam diyor
teyzen de bu dünyada