Yani bazen napsak ne etsek de anlam bulmaz bazı insanlar, bazı durumlar

Yani bazen napsak ne etsek de anlam bulmaz bazı insanlar, bazı durumlar

Evet, bazı insanlar kendilerini daha anlamlı hale getirmek için sürekli "Belli bir konuda" bir anlam arayışına girerler. Akıllı birileri bana bu konuda anlamlı bir şeyeler söylesin ancak benim anladığım, anlayacağım, beğeneceğim tarzda ya da benim için anlamlı olacak bir şey olsun lütfen istekli.
Peki, gerçekten çok anlamlı biri olsan ne olacak? Bunu kendin için mi istiyorsun, yoksa başkaları için mi? Ve istediğin şeye ulaştığında ne değişecek? Şehrin, ülkenin, hatta dünyanın en güzel ya da en yakışıklı insanları sana mı koşacak? Birileri "Gel, fabrikalarımı sen yönet," mi diyecek ya da "Seni siyasi partimizden başkan adayı ilan edelim," mi diyecek?
Oysa sıradanlığı tam olarak anlamadan ve sindirmeden anlamlı olmaya çalışmak, sonunda "Ben bunun bu kadar ağır bir sorumluluk getireceğini bilmiyordum," noktasına varmak, kişiyi psikolojik bir çıkmaza sürükleyebilir.
Bu tür insanlar genellikle içlerinde sürekli bir "Aklımı kurcalayan bir şey var," hissi taşır. Ama o şeyin ne olduğunu bilmezler. Yine de o bilinmezliğe adapte olup herkesle bu konuda diyaloğa girmeye çalışırlar. İşin özünde ise bu, "fark edilme" arzusudur.
Bunu fark ederim ve ona bunu hissettir meyde çalışırım; Evet, seni fark ediyor ve anlamaya çalışıyorum, kesinlik ile sen de değer ve ilgi görmeye ihtiyacı olan bir insansın. Ama bu, seni anladım ve senin tüm varlığını üzerime yükleniyorum anlamına gelmez. Eğer işin dozu ve dengesi bozulursa, kusura bakma, herkesin hayatı kendine özgüdür ve zaman çok kıymetlidir.
Genelde anlamaya çalışırım, çünkü her şeyin bir sebebi olduğuna inanırım. İnsanların neden öyle davrandığını, olayların niye o şekilde geliştiğini çözmek isterim. Ama bazen ne kadar uğraşsam da mantıklı bir yere oturtamadığım şeyler oluyor. O noktada fazla kafa yormanın bir anlamı kalmıyor, çünkü her şeyi çözmek mümkün değil. Bazı şeyler üzerine düşünmeye değerse devam ederim, ama gerçekten bir yere varmıyorsa, sadece bana yük olmaya başlıyorsa yol vermek en iyisi. Yoksa gereksiz yere zihnimi yorar, içimde gereksiz bir ağırlık taşırım. Bazen anlamaya çalışmak yorucu oluyor, özellikle karşı tarafın bile kendi hareketlerine mantıklı bir açıklama getiremediği durumlarda. Böyle zamanlarda fazla uğraşmak yerine bırakmayı öğrenmek gerekiyor. Her şey çözülmek zorunda değil, bazı şeylerin kendi akışında gitmesine izin vermek lazım.
Cevap
13Cevap
Herkesi değil ama birilerini gerçekten anlamaya çalışıyorum. Sağlıklı ve sürekli bir iletişim zemini bulsak kesinlikle birbirimizi anlayacağız. Buna da inanıyorum.
Anlam veremediğim olmaz genelde olursa da yol vermeyi tercih ediyorum
Belli bir noktaya kadar anlamaya ve çözmeye çalışıyorum. Bu bazen kendi ruhumda bir belirsizlik, bazen de karşıdaki insanla alakalı bir anlam karışıklığı oluyor. Elbette herşeyin anlamı vardır deyip, sonuna kadar mücadele ediyorum. Ama bir neden bulamayınca da, akışına bırakıyorum bazen.. Bazen de tamamen bırakıyorum.
Yol veriyorum hayatımdan çıkarıyorum. Onlar anlamaya çalıştıkça zaman kaybediyorum. Ne gerek var.
Anlamaya çalışarak cok vakit kaybetmiştim.
Sınırlı bir süreyle artık anlamaya çalışıyorum ki vakit kaybı olmasın. Zaten iki noktada takılıyorlar. Ya mızacım sert geliyor ya da anlayamıyorum. İki taraflı bir kayıp adaletli miydi bilmiyorum.
Bi noktadan sonra kopuyorum ister istemez. Nereye kadar beynimi yorabilirim ki zaten yarım kapasite, bana ucu ucuna yetişiyor. Slak slak kendi dünyasında takılan anlaşılamaz insanlara enerji harcayasım gelmiyor.
Yazarken sinirlendim fj
Yol verdiğim de anlıyorum aslında gerçek karakterlerini o nedenle keskin olup kesmek gerekiyor..
Kimseyi anlamaya çalışma anlamakta zorluk çekiyorsan, anlaşılmayacak kadar gvşk bir karakter vardır karşında...
İnan çok çalıştım bu kalpsiz dünyayı sevebilmek için demiş ya Teoman
Oralardan geldim. Saldım ben. Anlama kapasitesi kişi ile sınırlı. Yoruldum anlatmam.
Anlam veremedi isem yol veriyorum. Anlamı olan şeyi veya kisiyi anlamak için çabaya gerek yok, anlamlı şey veya kişi zaten bunu hemen belli ediyor.
Çok sorgulayan birisi olduğum için didik didik ederim. Anlamam gereken yola mutlaka ulaşmaya çalışırım.
Sevdiğim biriyse anlamaya çalışıyorum elbette. ama umursamadığım, sevmediğim biriyse direkt yol veriyorum.
Kendi haline bırakmak daha iyidir. Zaten anlamı karşıdakine vermiyorsa zamanla öyleleri kendileri giderler.
İlk anlamaya çalışırım. Baktım olmuyor yol veririm.
Yol veriyorum genelde çocuk bakıcısı değiliz kendini yetiştirmiş belli bir olgunluğa gelmiş insanlar daha çekici 🤪
Anlanlamaya çalışıyorum
Anlamaya calisiyorum
Yol veriyorum
Anlamsız kalmaya devam eden her şeye yol veriyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?