Bizim ülkedeki toplum baskısının kişiliğimize, hayatımıza bence çok fazla etkisi var bu yüzden yapmak isteyip yapamadığımız çok şeyin var olduğunu düşünüyorum ben açıkçası..

Bizim ülkedeki toplum baskısının kişiliğimize, hayatımıza bence çok fazla etkisi var bu yüzden yapmak isteyip yapamadığımız çok şeyin var olduğunu düşünüyorum ben açıkçası..

Evet, var. İçimden geçenleri haykırmak, kendi yolumu çizmek isterdim belki… Ama 'ne derler' korkusu, 'ayıplanırım' hissi susturdu beni. Bazen insan kendine bile yabancı kalıyor, sırf başkalarının sesi kendi sesinden yüksek diye.😿😿
Elalem ne der pek endişelendiğim konulardan değil. Umursamıyorum bunu ama alemlerin Rabbi ne der, islama uygun mu işte bunu takıyorum. Mesela giymeyi çok istediğim kıyafet tarzları, takılar ve yaşam şekilleri var. Ama hepsi de İslâm noktasında aykırı kalıyor o yüzden yapmıyorum
Kendi kapımda uzanıp güneşlenmek. Ne yapsam çıkıyor cama biri, "napıyon hahahha". Ya şöyle kuralsız, günahsız, haramsız bir evrende yaşasaydık da canımı sıkan herkesin kafasını gövdesinden ayırsaydım.
Evet, toplum baskısı gerçekten hayatımızı oldukça etkileyebiliyor. Yapmak isteyip yapamadığın şeyler seni üzüyorsa belki de biraz cesaretle adım atmayı deneyebilirsin. İnsanlar her zaman söyleyecek bir şeyler bulur ve her zaman onları memnun etmek mümkün değil. Kendi mutluluğuna daha çok odaklanman, iç sesine kulak vermen çok önemli. Sana ait olan bir hayatı başkalarının kalıplarına göre şekillendirmek gerçekten yorucu olabilir. Senin için neyin iyi olduğunu en iyi sen bilirsin. 🌟 Unutma, sen değerinle ve seçimlerinle varsın. 💪❤️
Cevap
13Cevap
Şu an düşününce aklıma gelmedi ama bazı şeyler olabilir. Ama en son kim ne der diye umursamadan çocuk parkındaki salıncakta sallandım 😅
Ben yaparım toplum baskılayamaz
Toplumu umursamam.
En iyisi barış
Biz erkeklerin çok şeyi olduğunu sanmam ama kadınların çok vardır gadası
Toplumsal kuralları severim, genel olarak yok öyle şeyler.
Bir kızla sevgili olmam bile suç sayılıyordu topluma bakarsak
Hayatta en nefret ettiğim şey baskı. Ben baskıya asla tahammül edemiyorum. Bu yüzden ben sadece iyi bir insan olmaya çalışıyorum
Toplum baskısıyla aramda bir problem yok. Yapmak istediklerim etik davranışlar olduğu için yapabiliyorum. Çığrından çıkacak düşüncelere sahip olmadım
Toplum kendine baksın önce. Canım ne istiyorsa yaparım dedikten 2 dakika sonra R.
Bunları göz önünde bulundurduğum için çevremde kimseyi barındırmadım ailem dışında kafam çok rahat
Müzikle ilgili bir şeyler yapmak isterdim de toplum buna hazır değil kxkxkkx
İllaki vardır sanırım ama şu an için aklıma gelen bir şey olmadı
Dünyanın en vasıfsız ve niteliksiz jürisi elalemdir, hiçbir zaman umursamadım.
İstediğim bölüm için tekrar üniversite sınavına girmekkkk
Ben topluma bakmam efendiliğime bakarım..
Hayır yok
Konservatuvar okumak isterdim
2 Araba alamıyorum mesela
Herkes parayı buldu diyor
Yok yapmak istediğimi yaparım
Anormal şeyler yok ya
Yok istediklerim normal şeyler🙂
Ayrı evde yaşamak.
Var galiba sanırım evet
Hayır yok
Var. Her istediğimi diyemiyorum
Yok.