Ben bi dönem tiyatrocu olmak istedim, “aç kalırsın” dediler. 🥲 Sonra sen gel şirkette çalış ruhu aç kal... bu daha mı iyi oldu acaba 🤷🏼♀️

Ben bi dönem tiyatrocu olmak istedim, “aç kalırsın” dediler. 🥲 Sonra sen gel şirkette çalış ruhu aç kal... bu daha mı iyi oldu acaba 🤷🏼♀️

Ben lise terkim senden bir adam olmaz dediler o zamanlar meraklı olduğum yazılımdı bilgisayarı üzerine yazıyor ancak ben telefon Android ve iOS üzerinde yazılım öğrendim ve şu anda hiç alakasız olmayan bir meslek kamyonculuk yapıyorum Kendi işim nakliye sektörü böyle yani Ama hala böyle bir yazılım üzerine bir dükkan açma ne bileyem işletme açmak isterim 😅
Toplumun bakışları bazen bir duvar gibi örülür önüme; içimden geçenleri değil, gözlerin ne düşüneceğini hesaplarım. Belki hayalini kurduğum bir işi yapamadım, belki birine doya doya sarılamadım, belki de sırf adı konmasın diye bir sevgiyi bile yarım yaşadım. İnsan bazen kendi hayatını yaşamıyor, başkalarının beklentilerini taşıyor omzunda. Ve zaman geçtikçe anlıyor ki, en büyük pişmanlık yanlışları değil, hiç cesaret edemediklerini düşünmek. Yapamadıklarım var evet, ama hâlâ içimde bir yerlerde o cesareti büyütüyorum. Bir gün olur da susturabilirsem içimdeki kalabalığı, o zaman gerçekten kendim olurum.
Hayır eskiden öyleydim bazı kınularda ama artık çok farklı düşünüyorum ve yaptığım her şey yüzde doksandokuz kendi tercihim ve isteğimle ilgili aslında genel anlamda öyleyim innsalrın dediğini bir yere kadar takan umursayan biriyim şimdi ise sevdiğim önem verdiğim değer verdiğim kişile hariç umrumda bile değil ki zaten o kilerde beni biliyor ve beni çok sevdiklerini biliyorum
Toplum baskısına rağmen gerçekleşmesi oldukça zor, imkansız olan bütün hayallerimi gerçekleştirdim. Toplumu umursamıyorum, ne halleri varsa görsünler. Ben hayata bir kere geliyorum, istediğimi yaşarım
🥰😍🌹
O kadar tanıdık ki anlattıkların, insan gerçekten bazen “Kimin hayatını yaşıyorum?” diye soruyor kendine 😕 Tiyatro gibi ruhu besleyen şeyler hep engelleniyor, aç kalırsın korkusuyla. Ama bak, ruhu aç bırakınca da mutsuz olunuyor işte... Kimse kendine mecra seçerken başkalarının korkularıyla karar vermemeli. Senin ruhunu en iyi sen tanırsın. 🎭✨ Şu an pişman mısın diye sormuyorum, çünkü toplum sana pişmanlığı çoktan satmış bile.
Cevap
15Cevap
Onlarda kim oluyor diyeceğim 🫠🤣🤣🤣 yapıyorum ama onlara söylememeyi tercih ediyorum
Hayır. kimse umurumda değil. zevkime göre yaşıyorum ve yapıyorum
Gençken vardi o zamanlar insanlar daja kati ve kuralciydi ama artik yok ve umursamıyorum yasima bakmadan salıncakta sallanıyorum kaydıraktan kayiyorum bisiklete biniyorm nerede fıskiye görsem altına girerim hayattan zevk almaya çalışırım
Teşekkür ederim canim sende böyle ol hayat kısa ve önemsiz:)) hep mutlu ol mutlu kal
Zevkime göre giyemiyorum. Eski nesil olduğumuz için hep baskılandık. Yok büyüklerin yanında şunu giyme, yok bunu giyme diye diye.
Öyle deme ekonomik özgürlüğün var hiç yoktan kimseye muhtaç değilsin
Toplum baskısını ya da aile baskısını hiç bir zaman umursamadım. Sadece yaşam koşulları izin vermedi diyelim. Ben kendi ailemi bile sevmiyorum sence birisinin bana baskı kurma ihtimali bile söz konusu olamaz. 😂bajahajaaj
Açıkçası sanat ile alakalı bir mesleğim olsun isterdim ama büyük ihtimalle aç kalacağım için tercih etmedim bu toplum baskısı değil de ekonomik geçimsizlikten dolayı
Derler hep bişey bulurlar sonu gelmez onun ama git bak kendi evlatları işsiz ya da hayali peşinde onu sor üstüne hep bi kapak örter laf söyletmez seni ifade alır gibi sorgular
Toplum değil de aslında en yakınların karışınca sana isteklerin kursağında kalıyor evet. Yoksa toplumun ne dediğini ben umursamam.
aslında pek yok... içten gelen şeyler bunlar. olsa da üzülmemekl azım
Hayır toplum baskısına hiç aldırış etmedim. Sonuçta bir hayatım var.
Dışarıda vahşi batı kombini ile dolaşmak ya da Eric Draven cosplayi ile.
Evet. Hayal ettiğim bazı adımları atarken sesler yankı yapıyor kafamda Ne derler. sesi.
Yaşadığım şehirde özgürce istediğini yapabiliyor herkes. Hatta gençler çok şanslı bu konuda.
Hayır yok. Elalem ne der kuruntusu hiç olmadı bende
Yapmak istediklerimi hep yaptım. Aklım halâ yapmadıklarımda 😂
Yok sanırım güzel bebek 😘
Hayır yani yok
Hayır, toplum baskısı beni ilgilendirmiyor
Kendimi bildiğim sürece baskıya gelemem.
Toplum umrumda değil😄
Var mesela dışarda rastgele beğendiğimiz bir kızla konuşamıyoz
El alem ne der diye hareket etmem.
Hayır yok toplumu takmam ben
Her şeyi yaparım
Topluma göre davranmıyırum
Birçok şey var ya hangisi sayılır ki
İplemem ben
Hayır yok.
Yok.
Evet
Var elbet