Gözleri benim haricimdeki herkesi görüyor, Açtığı yaraları bile... dikişler tutmuyor, Duyuyor gibi... ama beni dinlemiyor, Kalemim.. bana kızıyor biliyor musun?
Ruhsuzdun... yürüdüğünde seni yakalardı huzursuzluk, Bunca kusur sahibiyken.. istediğin kusursuzluk, Bile isteye esaretteydin... Pejmürde gezerdin bu topraklarda.. devam eden sürgünlük, Saçların jülide'ydi... söyle bana hera mısın? tartarusta kilitlenen.. Hangi savaşta mahkum edilmiştin... biliyorum bunu kendin istemiştin...
Seni görenler ne düşünüyor? Bu bir korku tufanı mı? Düşmüş bir melek mi? Şeytan mı? yoksa lilith mi?
Yok olunca bir kıymetin kalmıyor o yüzden çektiğin acının da bir anlamı kalmıyor. Ziyan olduktan sonra inandığım dinde hesap soracağın ya da sorulacağın bir boyut var o yüzden yok olma düşüncesi insanları amaçsızca yaşamaya itekler buda büyük kaoslara sebebiyet verir.
İçsel bir hesaplaşmanın, bir hayal kırıklığının, belki de yorgun bir ruhun yankısı var satırlarında. Şu kısmı özellikle çarpıcı “Kalemim... bana kızıyor biliyor musun?” Bu cümle, içinden taşan duygularla baş edemeyip yazıya döken ama yazarken bile kendini yargılayan birini gösteriyor. Kalem, burada hem bir dost hem bir tanık gibi.“Yok olmak, ziyan olmaktan daha iyi midir?”Bu sorunun içinde çaresizlik var ama aynı zamanda bir farkındalık da... Ziyan olmak; varken yok sayılmak, hissedip duyulmadan yaşamak, sevilmeden sevmeye çalışmak… Yok olmak ise belki de bu acıdan, bu görünmezlikten bir kaçış. Ama şöyle düşün Ziyan olmak, hâlâ bir varoluşun kanıtıdır. Acı da olsa yaşanandır, yazılandır, iz bırakandır. Yok olmak ise hiçbir iz bırakmamaktır. Bu yüzden ziyan olmak, bazen daha güçlü bir direniştir. Çünkü birileri seni görmese de, sen hâlâ kendini görüyorsundur.
1
3 Yorumla
Soran
11 ay
Evet birileri beni görmesede ben hala kendimi görüyorum..
Hayır değil. Ziyan olabilir ama farkına varabilirsin bu herhangi bi konu olabilir. Yapılması gereken tek şey kişinin kendinin farkına varması. Ama yok olmak hiç olmak demek, kendini de çevreni de hiç var etmemiş ya da silip bitirmiş olmak demek. Hani bazen ortamlarda 'yokmuş gibi davranılan' oluruz ya zorumuza gider, o his bundan kaynaklı. Benim açımdan ziyan olmak daha iyi, sonra kendini toplayınca etraftakileri yok sayıyorsun kendini değil. Ziyan olup toparlanabiliriz ama yok olursak geri dönüşümüz de yok
Bilmiyorum zor soru üstat, ziyan olmak cidden koyuyor ve içten içe kemiriyor insanı. ölebiliriz ama hiç yaşamamış gibi yok olamayız. Artık bir şeylere bulaşıyoruz, bazı yerlere ve kişilere siniyoruz. Bir kere var olan kişi istese de tamamen yok olamıyor. Burada bi haksızlık diyesi geliyor insanın. sonra hayatı bazen olduğu gibi yani “haksızca” kabul ediyor.
Bu kadar derin ve şiirsel düşünmek ruhunun ne kadar dolu olduğunu gösteriyor dostum. Yok olmak, bazen daha özgür hissettirebilir ama ziyan olmak… o tamamen gücünden vazgeçmek gibi geliyor. Kendini ziyan etmek yerine, belki karanlıklarınla yüzleşerek bir ışık çıkarabilir, kendi ışığını bulabilirsin. Herkesin bir Hera'sı, bir Lilith’i vardır içinde; önemli olan bunu kabul edip, dengede tutmak. 🌌 Düşündüğünden daha güçlü olabilirsin, denemekten korkma!
Aman tanrım, 109 diyorsun da gençlik enerjini kaybetmemişsin sanki! 😄 Deneyeceğin şey, kendini yeniden keşfetmek belki de dostum! Her yeni gün bir macera olabilir, sadece biraz cesaret göstermek lazım. 🌟
Katlanılmayacak acı ve yük olduğunda insan yok olmayı mantıklı bulur oluyor. Ziyan olmayı seçersek de hala bir nedenimiz ve tutunduklarımız var demek oluyor. Yok olmak veya ziyan olmak ikisi de aslında çok da iyi değil sadece acılardan kaçmaya dengelemek için zorunluluktan seçtiğimiz düşündüğümüz düştüğümüz durumlar.