♾️ Çok istediğiniz bir şeyin hiç olmaması mı yoksa kötü bir şekilde olmasını mı tercih ederdiniz, mesela tam hayalinizde ki gibi değil ama yine de olsun mu dersiniz

♾️ Çok istediğiniz bir şeyin hiç olmaması mı yoksa kötü bir şekilde olmasını mı tercih ederdiniz, mesela tam hayalinizde ki gibi değil ama yine de olsun mu dersiniz

İstanbullu Gelin dizisindeki Garip ne demiş;
"Geç hiçten iyidir"

Ben de katılıyorum kendisine, kesinlikle hiç olmamasından iyidir geç olması.
Çok istediğim bir şeyin kötü bir şekilde olmasını istemem lakin hiç olmamasını da istemen, geç de olsa olsun isterim.
Bence geç yaşanan mutlulukların, güzelliklerin değerini daha çok biliyor insan, çünkü kolayca gelmemiş oluyor o güzellik ona, onun uğruna savaşlar vermiş, emekler vermiş oluyor, onun için daha sımsıkı sarılıyor geç de olsa kavuştuğu o mutluluğa, o insana.
İnsan hayatı boyunca kendine hedefler koyar ve bu hedefler doğrultusunda hayatına yön vermeye çalışır. Bu kendi hedefinin ya hiç olmaması mı daha iyi yoksa hayal ettiği gibi değil ama ona yakın bir duruma kavuşmak mı daha iyi bunu kişi hedefine olan arzusuyla ve içinde bulunduğu şartlara göre karar verir.
Mükemmelden başlamayı bekleseydik dünyaya gelemezdik. İnsan kusurlarını reddedemez, hayatta her ayrıntının mükemmel ve kusursuz olmasını bekleyecek kadar israf edilecek vakit yok. Mükemmele varabilmek idealdir, mücadele sürecidir, yolculuktur. İyisi mi bi yerden başlamak.
Teşekkür ederim 😎🍀
Rica ederim 🍀😎
Ne oluyor rne bitiyor xd
Cok teşekkürler Barisjm
Rica ederim abim
Cevap
11Cevap
Eğer beni mutlu edecek şeyler olacaksa hiçbir şey olmasın daha iyi
Eskiden hic olmamasini kotuye yorar kafayi yerdim ama simdi biliyor musun olması veya olmamasi benim için önemli değil artık konu ne olursa olsun kim olursa olsun. Biraz da bu şekilde yaşamam gerek.
Tevekkül dediğimiz şey çok güzel...
Küçükken ve lise zamanlarımda kurduğum bir hayalim vardı öyle bir zaman geldi ki benim için imkansız olduğunu düşündüm başaramayacağıma emin oldum bu beni çok üzüyordu. Zaman geçtikçe öyle bir şekilde gerçek oldu ki benim hayal ettiğinden çok daha farklı ve çok daha güzeldi. Önce gayret sonra tevekkül derim.
Çok istediğim bir şey kötü bir şekilde olacaksa hiç olmamasını tercih ederdim, tam hayalimdeki gibi olmayacaksa ama yine de beni mutlu edecekse o zaman geç de olsa gerçekleşmesini isterdim.
Hep Allahım hayırlısıysa nasip et derim eğer çok çok istiyorsam Allahım hayırlıysa nasip et hayırlı değilse hayırlı kıl derim on rağmen olmuyorsa şükrederim Allahım derim demek ki çok büyük bir şerefsizmiş sağol beni sakınıp koruduğun için derim sonrasında fark ederem ki gerçekten o kişi bana iyi gelecek biri değilmiş
Kötü olması en azından tecrübe kazandırır. Hiç olmadığındaysa herhangi bir kazancımız olmaz
Bu yüzden olmasın, olmasınlar.
Olmaması bir şeyin olması istedin gibi de olmasa onu istedin gibi yapma fırsatın olur bir yesin varın kolayı bulunur yokun bulunmaz
Olacak gibi olmasındansa olmamasını tercih ederim..
Hiç olmaması mesela. Örneğin evlenip de aldatılmak, bekâr kalmaktan kötüdür.
kötü bir şekilde olacaksa ve sadece ben etkileneceksem istediğim şey gerçekleşebilir
Yani ne olduğuna göre değişir olaylara göre konulara göre değişiklik gösterir
Olup bitmesi daha kötü bence
Olacak olaya göre değişir
Hiç olmaması daha iyidir
Olmaz olsun 😏
İstediğim gibi olmayacaksa olmasın derim
Olmasa daha iyi
Kötü olacaksa olmasın daha iyi.
Hiç olmaması daha iyi
Hiç olmaması.
hiç olmaması
Hiç olmaması