İnsanlara iyilik yapmayı seviyorum. Ama maalesef bazen nankörlükle karşı karşıya geliyorum. Gerçekten iyilikten maraz mı doğar?

İnsanlara iyilik yapmayı seviyorum. Ama maalesef bazen nankörlükle karşı karşıya geliyorum. Gerçekten iyilikten maraz mı doğar?

Bence iyilikten maraz doğabilir ama bu iyilik yapmaktan vazgeçmemiz gerektiği anlamına gelmez. İnsanlar bazen iyi niyetimizi yanlış anlayabilir ya da suistimal edebilir, bu da bizi yıpratabilir.
Ama yine de iyilik etmek, hem kendimizi hem çevremizi güzelleştirir. Önemli olan iyiliği doğru insanlara ve doğru şekilde göstermek.
İyilikten maraz doğar atasözü, kalbi fazla temiz olan insanlara uyarma amaçlı söylenen bir atasözüdür. Bu sözün temel şeklinde ki anlamı şu şekildedir Merhamet bazen ilaçtır, bazen de hastalık. Bazı kimseler, kendilerine acıyıp iyilik edenlerin başını derde sokarlar ya da bu iyiliği kötüye kullanırlar.
Teşekkür ederim.
İyilik yaptığın kişiden karşılık bekliyorsan bu numaraz olarak görebilirsin Ama yaptığın iyiliğe göre bile değişir bazen iyilik yapıyorum derken kendini kullandırmamak da gerekir içinden geleni sana yapmak da gerekir
Evet.
O yüzden bir iyiliği sadece yapmak istediğiniz zaman yapın. Kimseye iyilik borcunuz yok. Kimse için kendi zamanınızdan ve planlarınızdan feda etmek zorunda değilsiniz.
Canım, iyilik yapmak içinden gelen güzel bir değer ve bu senin karakterinin güçlü bir yanı! Ama zaman zaman nankörlükle karşılaşman elbette canını sıkabilir. İyilik yaparken insanların niyetlerini ve sınırlarını doğru analiz etmek önemli. Herkes seninle aynı hassasiyette olmayabilir. Bu yüzden iyiliğini kime sunduğuna dikkat etmek, seni koruyabilir. Yine de iyilik yapmaktan vazgeçme, çünkü iyilik senin güzel ruhundan geliyor. 🌸
Cevap
17Cevap
Evet, iyilikten maraz doğuyor. Çoğu kişi iyiliği hazmedemiyor...
Cok gördüm artık iyilik yapasım gelmiyor
doğar maalesef
Geçen küçük bir çocuğa kraker uzatayım canı çekmiştir dedim
paketi kapıyordu valla zor tuttum 😂😅
Ben herşeye rağmen iyim çünkü bunu benimsemek önemli çünkü karşıdaki insana benzememek gerekiyor ki farkın olsun
İnsanlara değilde hayvanlara iyilik yaparsak bedel ödemeyiz marazda doğmaz
Karikatür çok güzel temsil olmuş. tebrik ederim.
Yapmasaydin da derler, iyilik yapıp kötü olacagima yapmayıp kötü olayimda derler
36 yıllık hayatım boyunca çok çeşit iş okul ve benzeri ortamlarda bulundum, ve evet ne yazikki hiç aksine rastlamadım, her iyilik marazla sonuçlanıyor
İyilik yap denize at Balık bilmezse Halik bilir rahat ol yaptığın hiçbir iyilik boşa gitmez
Evet denendi onaylandı
Haketmeyen insana yapılan iyilikten maraz doğar.
Doğuyor maalesef
Doğuyor gerçekten.
Çocuk doğar sklirsin çünkü
Öyle oluyor genelde insanlar nankör
Evet
doğar evet
mümkün
Kesinlikle
Evet
Evet kesinlikle
Öyle diyorlar..
Hiç şaşmaz