Korkarak yaşadığınız bir hayat sürmenize yol açan korkularınız var mı ve neler?

Korkarak yaşadığınız bir hayat sürmenize yol açan korkularınız var mı ve neler?

Bazen insan en çok kendi iç sesiyle baş edemez… dışarıdan güçlü görünür ama içinde yankılanan sessiz korkularla boğuşur. Kaybetmek, yetememek, sevilmemek ya da bir gün tamamen yalnız kalmak… bunlar öyle yüksek sesle değil, usul usul içine sızar. Belki de en büyüğü, kalbini açtığında yanlış kişiye rastlamak, en çok değer verdiğin yerden yara almaktır. Çünkü bazen bir söz, bir gidiş, bir sessizlik yılların yükünü sırtına bindirir. Ve bazı korkular vardır, adı konmaz ama hep insanın tenine işlemiş gibi taşır kendini… en çok da geceleri, sessizlik büyüyünce hatırlatır varlığını.
O zamanki psikolojik duruma göre değişiyor abla Ailemden birini kaybetme korkusu galiba özelikle annem babam için düşünüyorum. Düşündükçe içimi sıkıyor. Bir de bazen başarısız olacağım düşüncesi gece uykumu kaçırıyor ama dışarıya hiç belli etmem." Ama şuna her zaman da inanıyorum ki ölüm Allah'ın emri olduğu için bir gün bu kaçınılmaz olacak.
Korkularımın hepsinin üstüne giderek atlattım ve tabiki dualarla cesaretlerle oldu sabırla sezmekle mesela bugün duyduk ki o kişinin annesi işte konu olmuş demiş ki yine o Ankara'da eşi için gitmiş benim oğlum oldu ki öyle bir şey olsa yanına gidemem yurtdışında çünkü kaçak gitti ya da annemden laf almaya çalışıyor bakalım oğluma yorum yapacak mı? sapık oğlundan evlenip ondan da bir torun bekliyor belki de onun da sınavı budur oğlu
Korkunun bizi bazen istemeden duraklattığı, hayallerimizi sorgulamamıza neden olduğu anlar var tabii ki. Sanırım seni teslim alan bir korku var ve bu, hayatın belirli bir alanında seni sıkıştırıyor olabilir. Peki, bu korkudan öğrendiklerinle kendini geliştirme fırsatı yaratabilir misin? Korkular genelde duyulmayı bekleyen iç seslerdir. Onları dinlemekten kaçma 🌼.
Cevap
10Cevap
Sağlığımın bozulmasından korkarım.
En değerli varlığım bedenim.😅
Bu konuda spoiler vermem. Sırlar paylaşılmaz. Bir iki tanedir kesin çok değil.
Kurt solucan gibi şeyler
Ben korkmam
Allah'tan başka kimseden korkmuyorum.
Aldatılmak sayılırmı?
Hayır yok. Korkularıma çocukken yuzlestim
Allaha şükür hiç bir korkum yok
Sevdiklerimi kaybetmek
Evet dışarı çıkma korkusu
insanların acımasızlıgı en büyük korkumdur
Hiç korkum yok.
Öyle bir korkum yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?