Bir türlü aşamadığın, sürekli karşına çıkan korkuların var mı?

Bir türlü aşamadığın, sürekli karşına çıkan korkuların var mı?

Var tabi. Korkusuz olduğumu düşünsem de değilim. Pek çok şeyden korkuyorum aslında. Sevdiklerimi kaybetmekten, yapabileceklerinden ve yalnızlığa alışmaktan. Sabrımı, anlayışımı ve merhametimi kaybetmekten. Sürekli savaştığım diğer benliğimin kazanmasından ve hayal bile edemeyeceğim kadar kötü birine dönüşmekten.
Bu dengeyi sağlamak için kendime sürekli ☯ bunu hatırlatıyorum. Çünkü ying yang, iyiliğin içindeki kötülüğü ve kötülüğün içindeki iyiliği temsil ediyor. Bu savaşın ölene ya da ben kendimi bulana dek devam etmesi gerekiyor.
Korkularım var. Soru başlığını görünce direkt, korkularım var içimde bir de heyecan diye tamamladım. Devamında şarkı da geldi işte ezbere bilince :D. Ama zır deli olsak da zararımız kendimize, hep bu korkulardan kaynaklı bence..
Her insan in kendisine dair korkulari mutlaka ki vardir. benim en büyük korkum annem ve kiz kardeşim. Babam rahmetli hep içinden geçen onlarin acısını görmemek. Yani bunu sanirim ki hepimiz sevdiklerimiz için söylüyor olmaliyiz. bende sizin gibi düşünüyorum. Is mis hepsi bos kariyer mariyer korkulacak durum değil bence. Korkular hayatindaki insanlarin incinmesi olmalıdır
Yaşamımı zorlayacak kadar değil ama herkesin bir korkusu vardır
Cevap
13Cevap
Herkesin başa çıkmak zorunda olduğu bazı kaygıları vardır elbet ama bunun hayatımı olumsuz anlamda etkilemesine engel olmaya çalışıyorum diyelim. Keyifli geceler..
Böcek korkum var onun dışında öyle yaşamda zorlayan korkum sevdiklerimden ayrı kalmak
Korkum yok
herkesin korkuları var bence hayat korkularımız onların bizi kovalaması bizim onlardan kaçmamız ya da onlarla savaşmamızdan ibaret
ancak yaşamda beni zorlayan bir korkum yok
Tabi ki herkesin var.
Sevilmemek.
Başarısız olmak.
Başarısız olmak.
Bir de kaybetmek sevdiklerimi, yakınlarımı herkesi
Kötü yola düşmek ve tecavüze uğramak da var. Allah kimsenin başına vermesin.
Çaresiz kalmaktan korkuyorum ama en çok çaresizlikle karşılaşıyorum onun dışında karanlık yanlız kalmak hayvanlar gibi faktörler de var tabi
Guvenimin kırılması, Sarsılması.
maalesef bunu bir türlü asamiyorum o yüzden herkese birkaç adım mesafeliyim.
Evet var. Bazen aynı yenilgileri ya da geçmişte yaşadığım bazı şeyleri yeniden yaşamaktan korkarım. Bu bende önyargı oluşturup zorlayabiliyor bazen.
Çok korkuyorum öcüler beni yer diye😀😀 güzel kızlardan daha çok korkuyorum benim aklımı alır diye
Evet senelerdir evden dışarı çıkamıyorum gençliğimi hep eve kapalı geçirdim ömrüm evde geçip gidiyor bu korkumu aşamadım bu yaştan sonra da böyle gider herhalde
Endişelerim var. Ama aşmam lazım yoksa korktuğum başıma gelir.
Korkularım yok, olursa üstüne üstüne gidiyorum
ya akepe gitmez bu akepeli dayılar daha da fazla yaşarsa sonucta hamur kafalı makarna ıle beslenen davullar ama uzun yasamamalılar bu ülkede.
harici korkularım mevcut değildir.
Hayır pek fazla korkum yok
Şu sıralar herşeyden korkar oldum. Evliliğimde hele de mutsuz olmaktan mutsuz etmekten aldatılmaktan çocuk sahibi olamamaktan hayatım anlamını yitirdi gibi hissediyorum.
Hey hey sakin ol. Sen böyle düşünürsen böyle hayat yaşarsın. Bu yüzden pozitif düşünmen lazım
Sorun da bu ya zaten pozitif düşünemiyorum artık. Eşim de bundan aşırı rahatsız belli etmemeye çalışıyor ama ben anlıyorum
Psikolojik destek alabilirsin
Aslında defalarca psikoloji ve psikiyatr lar ile görüşmeler yaptım aylarca terapi ve ilaç süreçlerim oldu. Ama bıktım çünkü tamamen uyuşturma ve bencil davranma üzerine işliyor sistem
Ama hayatımız bencil olamıyor artık çok fazla sorumluluğumuz var ve ilaçları içince girdiğin psikoloji artık küçük stresleri bile çekilmez hale getiriyor
Psikiyatristler ilaç yazar zaten. Psikolog ile görüş
Psikologlara da hiç güvenmiyorum nedense sanki soruna değil seans parasına odaklılar hem de dediğim gibi eşimle problemim var diyorum onu da getir diyor beni dinlemiyor
Senin de kafanı şişirdim kusura bakma lütfen
Eşinin dinlemesi lazım ama, sorun değil
Eşimle konuşuyoruz zaten ama benim düzeltmem gereken bir durum ya da bakış açısı
Hmm, umarım geçer ya
İnşallah
Aşamadığım korkularım yok 😃
Bir tane korkum var bu hayatta. Misafirlikte veya dışarıda bir yerde otururken bardaktaki çayı devirmek veya dökmek.
Evlat acısı yaşayacak olmaktan çok korkuyorum Rabbim acılarını göstermesin 🙏❤️
evet var kurtulmaya çalışıyorum
Birilerine muhtaç olmak ileride
Korkum yok
Belirsizliklerden korkarım
Sadece böceklerden korkuyorum bu kadar 😑
Evet var ama bunu burada söylemek istemiyorum
Gelecek kaygısı, evlilik kaygısı vb
Hata yapmaktan korkuyorum.
var tabi
Var sevdiklerimi kaybetme korkusu
Artık hiçbir şey beni korkutmuyor 😑