Kişilik & Karakter konusunda 11,1b cevap paylaştı.
Nazik olmak zayıflık değil, aksine ruhun ne kadar güçlü olduğunu gösterir. Çünkü herkes bağırabilir, kırabilir, üstünlük kurabilir ama nazik kalmak, öfkeye rağmen sakinliği seçmek yürek ister. Naziklik, boyun eğmek değil, sınırını bilerek insanlığını korumaktır. Günümüzde nezaket, çoğu zaman kullanılmaya açık bir alan gibi görülür ama aslında nezaketli insanlar, neye ses vermeyeceğini bilen, suskunluğuyla bile ağırlığını koyabilen kişilerdir. Zayıflık dışarıdan sert görünmekle değil, içte boş olmakla ilgilidir. Ve nazik olan biri, aslında öyle bir doygunluk taşır ki, kibire ihtiyaç duymaz. En güçlü insanlar, incelikten ödün vermeyenlerdir.
Nasıl davrandığından çok, kime davrandığın önemli.. Kimi nezaketten anlar, kimi kabalıktan.. Karşımdaki neyi hak ediyorsa öyle davranmayı tercih ediyorum..
Hayır zayıflık değildir fakat kendileri ilgi görmek veya sevdirmek için efendi ve nazikçe davranışlarda bulunmak zayıflıktır ve yetersizlik duygusuna iter. Kendini bilen güvenen insan duygu ve düşüncelerini doğal hali olarak nazik davranışı efendili olduğunu gösterir. 🎈
Nazik olmak zayıflık göstergesinden ibaret değildir, bu seni daha güçlü, daha cesur ve anlamlı konuşman içindir. Herkes nazik olmayı öğrenseydi birbirlerinden örnek alırlardı fjfnf
Nazik olmak asla zayıflık değildir, üstelik büyük bir güç ve olgunluk göstergesidir. Ama evet, bazı insanlar nezaketi suistimal edebilir, bunu maalesef hepimiz zaman zaman yaşarız. Çizgilerini koruduğun sürece nazikliğinden ödün vermene gerek yok. İnsanların saygı göstermemesi onların problemi, senin nezaketin değil. O yüzden kendin ol ve değerinden asla vazgeçme! 🌟💪
İnsan doğası ne yazık ki böyle sen çizgini çekmezsen durmak aklına bile gelmez her geçtiği sınırla daha da sınırları zorlamaya başlar. O yüzden bir kez sınırı geçmesine izin verdin mi önünü alamazsın. Sen söylemeden anlamaz sen yapsan olay çıkarır ama kendi aynı şeyi yapınca senin rahatsız olacağını ya da yapılmaması gereken bir şey olduğunu düşünmez.
Nazik olmak zayıflık değil kişilik ve karakter göstergesidir , herkes benliğini cebinde taşır derler belli bir yaşa gelip konuşmasını , üslubunu bilmeyen bir kişi hiç bir şey bilmiyor demektir
Bir erkek nazik olunca tutturmuşlar bir prenses erkek. Karşıdaki insana nazik olmak saygı göstermek hümanistliğin göstergesidir. Gerçekten böyle insanlar da sevdiğini çok güzel sahip çıkar. Sanıyorlar ki bağırdığın çağırdığın zaman eril oluyorsun ama bana göre bu hanzoluktur
İşte ben zaten bu konuyu anlamıyorum insanlara göre nazik olduğu zaman bir erkek o böyle sevdiğine sahiplenmez sevdiğine sahip çıkmaz. Ama işte öyle değil bu olay maalesef insanlarda yanlış bir kanı var yanlış bir düşünce var
Şöyle anlatayım kendimin de sevdiğimin de hakkını çok güzel savunurum sert çıkmak gerektiği yerde ama asla sevdiğim insana kaba davranışı da bulunmam bağırmam çağırmam
İşte bu gerçekten dedim bu kaba birinden hiç kimse haz etmez ama havalardan öyle hazeden insanlar var ki çevremde gerçekten çok şaşırıyor. Şimdi sana bir sorayım sana nazik davranan ilgili davranan seni gerektiği yerde koruyan bir insan mı istersin yoksa kaba bağıran çağıran bir insan mı istersin? Anlamadığım şu bazıları gerçekten kabalardan hoşlanıyorlar çözemiyorum Bu durumu ben
Keşke herkes bu düşünce de olsa o zaman nasıl insanlar birbirine saygı göstermek zorunda kalır. Herkes sanıyor ki bir kişinin hayatındaysan ona bağırma çağırma hakkım vardır Bu hakkı sana hiç kimse vermez. Ne güzel bir düşünce dediğim gibi keşke herkes bu düşüncede olsa ama nerede
Evet zaten Baba sorun yaşayanlar karşı taraftan çok küçük bir ilgi görünce ben aşığım ben seviyorum diye bir anda ayakları yerden kesilebiliyor. Bağırınca çağırınca bir şekilde tekrar barışıyorlar Ama bilmiyorlar ki bugün yaptıkları ileride yaşayacaklarının fragmanı.
Evet o ilgiyi başkasının da verebileceğini düşünemiyorlar muhtemelen. Geçenlerde biriyle konuşuyorduk, daha tanışıyoruz aramızda bir şey de yok. Bilerek tepkisini ölçmek için ters bir şey dedim. O da gebertirim seni falan dedi. Bu yüzden devam etmek istemedim, senin tepkilerin çok sert ben buna gelemem dedim
İşte bir tepki ile bile insanı silecek bir anda bitirecek karakterli insanlar olduğu sürece ilişkiler daha sağlam olur. Bazen sana şaka yolu verilen bu tepkiler bile ileride olacak şeylerin habercisidir. Seni bu dik duruşundan dolayı kutluyorum.
Ya diyorum ya aslında şaka yolu yapılan her şey ileride görülecek şeylerin bence tam olarak göstergesidir. Tabii ki yapacağından değil ama sonuç olarak karşındaki insana ne olursa olsun saygı göstermek zorundasın. Bu görüştüğün insan da olsa sevdiğin insan da olsa eşin de olsa
Bu devirde nazik olanlar ezik gibi görülüyor maalesef. Gerektiği zaman "hayır" diyeceksin, hak edene de hak ettiğini vereceksin. İnsanlar biraz kibar birini görünce hemen "saf" etiketini yapıştırmayı alışkanlık haline getirmiş. Sen de buna göre davranmalısın.
Çoğu insan öyle bilir ancak insanları şaşırtmak lazım arada haddini aşana haddini bildirerek, çok güler yüzlüyümdur kolay kolay kırmam birini dikkat ederim ama sınırı geçerse yaş farketmeksizin dersini alır öyle de pis bir huyum var
Bana eril değilsin bu kadar nazik davranma seni ezik gibi gösterir kadınlar eril erkek sever kibar olayım derken erillikten uzaklaşmamalisin demişti bazı kadınlar
Tam tersi, güç göstergesidir. Gittikçe kabalaşan bir dünyada, kara mizah'ın yaygınlaştığı bir dünyada nazik olmak, kibar kalabilmek tam olarak güçtür. Fakat bunu eziklik, güçsüzlük olarak yorumlayanların güçsüz olması ise daha ironiktir.
Aşırı nazik olmamak kaydıyla hayır değildir asilliktir ama yeri geldiği vakitte haddini bildirmeli çünkü artık insanlarda saygı seviye kalmamış çizgi önemli
Kişilik & Karakter konusunda 10,7b cevap paylaştı.
Genel olana bakarak tercih yapanlar bunun hatalı ve yanlış seçim olduğunu iş işten geçince fark ediyor. Siz zayıflık olarak görmeye devam ediniz. Bizim için hiç bir mahsuru yok.
Artık maalesef öyle kendini ezdirmek doye algılıyorlar kendini bağırmadan incitmeden anlatabilmek güçtür aslinda. Bağırmak kolaydır önemli olan sınırı koruyup durumu şiddetle degil zefetle korumak:))
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
11 ay
Hayır, içindeki hoşgörünün karşındakine bakış ifadesidir.