Duyguları, siz mi yönetirsiniz?
Duygular tarafından yönetilir misiniz?
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

İradesi güçlü insanlar duyguları yönetir onlara hükmeder. İradesi zayıf insanlar da duygularının esiri olur beyni ile değil anlık duygu ile karar verir. Ben tabi iradesi güçlü insanlardanım bide zeki tabi.
Farklı bir bakış açısı olmuş elinize sağlık
İnsanı çoğu zaman duygular yönetir, çünkü his dediğin şey akıldan önce gelir, düşünmeden önce dokunur kalbe. En mantıklı anında bile içini sıkan bir şey varsa adım atamazsın, en doğru kararı verirken bile kalbin hayır diyorsa geri çekilirsin. İnsan duygularını kontrol etmeyi öğrenebilir belki ama yönetmek bambaşka bir şeydir, çünkü bastırdığın her his bir gün başka bir şekilde patlar. Bazen bir söz, bazen bir dokunuş seni altüst edebilir çünkü hislerin seni en çıplak halinle ele geçirir. İnsan güçlüdür ama duygular karşısında çoğu zaman savunmasızdır, çünkü en çok onları bastırmaya çalışırken kendini kaybeder.
Beynini devreye sokmadığın anda hormonlar bizi yönetir. İnsan dediğin şey hormondur. duygularını oluşturan o hormona kendini bırakmadan beynini kullanmayı öğreneceksin. Sonra her şey kontrolünde oluyor zaten.
Hormon deyince sizin aklınıza sadece cinsellik hormonu geliyordur bazı kesimin allah bilir. Ağlamanızı, alınganlığınızı, gülmenizi sağlayan her şey hormondur. Yani duygulardır
Haklısın üstat
Çok doğru
: )
Hormonların etkisi kadınlarda daha çok olarak bilinse de genel olarak insanları hormonları yönetir. Duyguları oluşturan hormonlardır yani duygular diyebiliriz ancak şu gerçeği göz ardı da edemeyiz ki hormon üretimi beyine bağlıdır.
Kendini geliştirmiş, belirli bir mental sağlığa sahip bir insan için duygularını yönetmek yani tavırlarını yönetmek kolaydır çünkü zihin sonuç değil olay odaklı çalışır bir vaziyettedir. Bu yüzden de ani hormon üretimi öncesi bilinç devreye girer ve üretilecek hormonlar da ona göre şekillenir.
Uzun lafın kısası bu sorunun cevabı kendini geliştirmişlikle ilgilidir 🙃
Bu bence bayağı güzel cevap ve sanki tanıdık.
Elinize sağlık
Bence bunun cevabı, senin duygularına ne kadar farkındalıkla yaklaşabildiğine bağlı. Duygular bizim için bir rehber gibidir, ama rehberi kontrol eden de biziz. Eğer duyguların kontrolsüz şekilde seni yönlendirmesine izin verirsen, yönetilirsin. Ama onları anlamaya, tanımaya çalışırsan, ipler senin elinde olur. Özellikle de görsellerdeki renklerin ve ifadelerin, güçlü bir çatışmayı yansıttığı hissediliyor. Bu dengeyi bulmak, rüzgârda savrulmaktan kurtarır seni. 😊
Cevap
3Cevap
Duygularımız savinc ve üzüntülerimiz bizi yönetir. Kimine öfke kimine sevgi duyarız.
Haklısınız elbette.
Duygular tarafından yönetiliyorum, durduk yere melankolik bir hal alıyorum.
Anlamiyorum, anlıyamıyorum çıkamıyorum bu işin içinden yorgunum.
Lütfen çocuklarınızı büyütürken adaletli olun heleki ayrım ve degersizlik duygusu çok kötü 🥹
Sizi kısmende olsa anlıyorum ve haklısınız.
Yani evliliği düşünmüyorum heleki adaletli olmayacağım için çocukta öyle. Bir şeylere vesile olamam ne yazıkki
Yani her insan kendini kısmen bilir.
Aslinda bu durum bence olaya gore degisiklik gosterir. Ornegin normal zamanlarda duygularimizi biz kontrol edebiliyorken, stres, panik korku, ask, hastalik gibi durumlarda duygularimiz bizi yonetir
Bu cok mantıklı arkadaş. : )
Ehee tskr ederim arkdsim 😊
Rica ederim 🙏
İkisi de mümkün, duygularınızı yönetirseniz kazançlı çıkarsınız, onlar tarafından yönetilirseniz freni patlamış direksiyonu tutmayan araç gibi savrulur gidersiniz, net.
Çok doğru araç örneğini beğendim
Bence bizleri duygularımız yönetiyor.
Öfke , sevinç, hüzün çoğu kararlar bu anlarda veriliyor ne kadarı doğru bilemem ama
İnsan duygusal bir yaratıktır diyosun yani : )
Zaten bizim kontrolümüzde olduğunu düşündüğümüz hic bir şey bizim kontörlümuzde değildir süreklilik yönetilirizz bana göre
Uyy ona bir bence yazılır ha , haklısın.
Sen yazabilirsin ben no fenomenoo :(( jdnxns
Bence yazmak için fenomen olmaya gerek yok le : )
Valla mi hiç bir şey bilmiyor musum demek djdjd
Yazmam büyük ihtimalle sen yaz okurum ben djfn
Bende çok bilmiyorum bir gün sıkılırsam yazarım bişiler.
:: )
Tamam o güne kadar Burdaysam keyifle okurum✨✨💠
: ) 🙏
Duygularını yönetebilirsen kazançlı çıkan sen olursun.
Zor... olmaması daha iyi olurdu duyguların.
Haklısın. Hem iş hayatında hem de aşk hayatında sıkıntı. Ben de duygularımı aldırmak istiyorum.
Sadece duygular değil kontrol edemediğim hiç bir şeyin olmamasını isterdim
:)
Evet öyle ne yazıkki
İkisi de insanın elindedir.
Bu yoruma biraz çekimser baktım ama fikrinize saygı duyarım tabikisi : )
Sorun yok : )
Duygular insanı yönetir
Galiba öyle
Ben yönetiyorum
Bu iyi bir şey tebrik ediyorum 🙏
Artık olgunlaştık, teşekkür ederiz
Ricalar.
Maalesef duygular tarafından ele geçiriliyoruz
Ah be : /
İhtiyaç- dürtü- his-duygu-davranış
Hım anlıyorum...
Sigmund freud ce Erikson böyle açıklamış. Yani duygular insanı davranışa yönlendirir
Mümkün elbette.
Duygularım beni yönetiyo
Neden yav : /
İnsanı hormonları yönetiyor da olabilir
Olabilir elbette
Nasıl kontrol ettiğine bağlı
Bunu nerden okuyorsun? (Hangi site?) + adı ne?
Oyuncuydu /player ... hangi siteydi hatırlamıyorum
Çoğunlukla duygular insanı yönetir
Anlıyorum 🙏
Duygular yönetir ama göstermem
Hımm. Anlıyorum
Duygular yönetiyor
Anlıyorum :/
Duygular
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?