En sevdiğin yemeği bulmak mı yeni yemekler denemek mi?
Başta biraz sorgulatarak girdim. Evet kendini bulmak sürekli aramaktır. Gerçek bizi olmak istediğimiz bizi olabileceğimiz bizi. Ne istediğimizi bilmek. Kendimize koşmak. İlgi alanlarımızı keşfetmek , hobiler bulmak , yeni yerler keşfetmek , karakterimizi şekillendirmek vs. Kendimize yeni birşeyler kattıkça asıl kendimize 1 er adım yaklaştığımızı düşünüyorum. Doyuma ulaştığımız en üst sınırın , en huzurlu ve mutlu anın kendimizi keşfetmek artık kendi kendimize ben oldum asıl ben buyum dediğimizde de kendimizi bulacağımızı düşünüyorum.
Insan hayatı çocukluktan ergenliğe, ergenlikten olgunluğa, geçişler arasında yaşadıklarının kalıntısını temizlemekle geçer. Özellikle olgunluğa geçtikten sonraki birçok Geleceğe dair kaygı ve endişelerinden kurtulması için kendi fikirlerinin yeterli olmadığını anladığında kendisini tamamlayıcı bir eş arayışına girer... Kendisi ile bazı konularda aynı fikirde ve bazı Aklındaki akrabaları giderecek mantıklı fikirlere sahip olduğunu gördüğü kişiyi Ruh İkizi olarak seçer ve o kişi de kendisini bulur. Bu benim verdiğim sadece bir örnek. Bunun gibi birçok konularda farklı tecrübeler yaşayan kişiler Ben bugüne kadar hep bunu Hayal etmiştim kelimesini cümlesini kullandığı her yaşadığı mutlulukta tekrar tekrar kendisini bulduğunu hissedebilir.. Örneğin evlenmese bile kendisi gibi hayat dolu birisi ile sevgili olduğunda ve birtakım şeyler yaşadığında veya ömür boyu hayalini kurduğu Bir arabayı aldığında ve o arabayla hayalini kurduğu yerlere gidip hayalini kurduğu birçok çılgınlığı yaptığında kendisini bulduğunu düşünebilir bunun gibi Birçok şey...
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
İnsanın kendini bulması, dış dünyanın beklentilerinden, dayatmalarından sıyrılıp içindeki gerçek sesi duymaya başlamasıdır. Kalabalıkların gürültüsünde kaybolmuşken birden o sessizlikte kendi yüreğini fark etmek gibi… Ne istendiğini değil, ne hissettiğini bilmek. Maskelerden arınıp aynaya bakınca sahici bir yüzle karşılaşmak. Herkesin beğeneceği biri olmaya çalışmak yerine, kendine dürüst kalabilmek. Güçlü görünme çabasını bırakıp, zayıflıklarınla barışmak. Başkalarının yolunda yürümeyi bırakıp, kendi yolunu çizebilmek. Kendini bulmak, dışarıda değil, içerde bir yerlerde keşfedilen en derin ev halidir aslında. Ve o ev, insanın en güvenli limanıdır.
Uzun bir yol düşünelim. Yola koyuluyoruz, yolda hissettiklerimiz var; bazen heyecanlı, bazen tükenmiş, bazen yorgun.. Yolda tanıdıklarımız var ve yolda kaybettiklerimiz var. Hepsinden bir parçayız. Bazen katlanıyoruz bazen eksiliyoruz. Bunu görmeye başlamakla, kendini bulmaya adım atıyoruz.
Ah, ne güzel bir konuya dokunmuşsun! Kendini bulmak, öyle oturup bir aynaya bakmakla olacak iş değil. Hayat dediğin şey, seni su gibi savuruyor, bazen de nazikçe bir kıyıya bırakıyor. İşte o kıyılarda bulduğun şey, aslında senin kendin. Yaşadığımız, düşe kalka öğrendiğimiz her şey bizim kim olduğumuzu şekillendiriyor.
Ama dikkat et, bazen "kendimi buldum" dersin, sonra bir olay gelir seni başka bir yere savurur. Belki de kendimizi her an yeniden buluyoruz ve bunun sonu yok. İlk adım: Kendini aramaktan korkma. Sadece yaşayarak ve hissederek "o sen" oluyorsun. 🌊✨
İnsanın kendini bulması demek içsel huzura kavuşması demek bence. Ne kadar ararsan ara, ne kadar mutlu olursan ol. Kafanı yastığa koyduğun an uykunu kaçırıyorsa huzursuzluk, kendini bulamamışsın demektir bence.