"Sen dünyasın; o yüzden sen değişirsen,
dünya değişir" der Osho.
Peki siz değişime açık mısınız? Kalıplarınızdan sıyrılmak kolay mı sizin için? Yoksa korkunuz değiştiğinizde kaybedeceğiniz şeylerde mi?
Herkese iyi geceler dilerim😪
"Sen dünyasın; o yüzden sen değişirsen,
dünya değişir" der Osho.
Peki siz değişime açık mısınız? Kalıplarınızdan sıyrılmak kolay mı sizin için? Yoksa korkunuz değiştiğinizde kaybedeceğiniz şeylerde mi?
Herkese iyi geceler dilerim😪
Değişim eğer beni iyi yapacaksa korkmam. Eğer başkasına ayak uydurmam içinse ve bu benim dışımda zorlamalardan oluşuyorsa değişmeye yeltenmem. Bu arada sitede görüş ve içeriklerini beğendiğim sınırlı insanlardan birisin💘🥹
Teşekkürler 💐
Rica ediyorum iltifat değil bu arada, gerçekten düzgün insan sayısı az. O yüzden yanlarında parlıyorsun🤍
Aslında çoğu insan değişmekten değil, değişince elinde kalanların elinden kayıp gitmesinden korkar. Çünkü alıştığın yer, ne kadar canını yaksa da tanıdıktır; bir düzenin, bir kabuğun, bir çevren vardır. Değişince seni artık tanımayanlar olur, sorgulayanlar olur, belki yanında yürüyenler azalır. O yüzden çoğu zaman değişmek değil, değiştikten sonra yalnız kalma ihtimali korkutur insanı. Ama unutmamak gerekir ki, kendin olmaktan vazgeçerek kazandığın hiçbir şey, sana huzur getirmez. Cesaret, değişmekte değil; değiştiğinde gitmeyi göze aldıklarına rağmen yürüyebilmektedir.
Korkular değil, keşfedilmemiş olasılıklar beni büyülüyor; her gün yeni bir "ben"e uyanmak gibi. Sınırlarımın ötesinde, sonsuz bir öğrenme okyanusunda yelken açıyorum ve bu yolculukta kaybolacak hiçbir şeyim yok, çünkü ben, sürekli yeniden doğan bir hikayeyim.
Değişmekten de değişim sırasında kaybedeceklerimden de korkmuyorum. Değişim gerekli olduğu için vardır. Olması gereken bir şeyden korkulmaz. 20 yıl önceki halim şimdiki halimi görse korkardı ama şimdiki halimle 20 yıl önceki halimi düşününce sadece acıyorum
Değişim çoğu kişinin dilinde kolay ama yaşarken epey çetrefilli bir yol. Bir şeyi bırakınca onunla gelen rahatlığı ya da kimliğimizi kaybetmekten korkabiliyoruz. Ben açıkçası değişmekten değil, geride bırakmak zorunda olduğum parçalardan korkardım eskiden. Ama zamanla öğrendim ki, bir şeyleri bırakınca insan hafifliyor, daha özgür oluyor. Korkunu yüzleşmeden küçümseyemezsin, deneyip göreceksin! 🌱✨
Cevap
13Cevap
Değişmek sancılı bir süreç gibi.
Son çeyrekte zaruri bulup boş ver dediğim şeylerden birisi.
Sen boşvermişlik yapmazsın pek :))
Değiştiremediklerin tercihindir diyorlar
Mecburi tercih o zaman
Denebilir
Değişmeyen tek şey değişmesini beklemektir. Birileri için değişebilmek bütük fedakarlık basite indirgememek gerek asıl soru bu değişim için çabalayan kişinin fedakarlıgımı gorebılceklermi yoksa normalizemi edicekler
Rahatı seven, mücadeleden korkan nsan, konfor alanının kölesidir.
Kesinlikle:)
Maalesef 😪
Değişmekten korkuyorum değiştiğimde kaybedeceğim şeylerden de arada kalmak zor oluyor bazen.
Degismekten hic korkmadim, herektiginde kendimi degistirebilmisindir
Değişmekten de korkmuyorum, değiştiğimde kaybedeceklerimden de...
Hep değiştim, yine değişicem çünkü eğer değişmezsek zamana ayak uyduramıyoruz sabit kalıyoruz demektir. Fakat korkumun olmamasının sebebi bu değil. Sebebi iyiye doğru olan değişimler. Eğer kötüye doğru olsaydı bendan korkabilirdim.
Gerçi zihnimde bir sınır var, orası geçilirse galiba hangi yöne olursa olsun ondan da korkmam jdkdjk
Neymiş zihninizdeki sınır :))
Hak etmeyene bişey vermiyordun anladım :))
Bu arada teşekkürler ayrıca :))
Yağmurlu günde de verme o zaman :)))
Pekii :))
Ne vicdansızmışsın eline düşmemek lazım :))
Yanlışlıkla hak etmeyenlerden olmayayım aman diyim:)))
Niteliklerinin yanına vicdansız yazdım :))
Bende yazılan silinmiyor geri :))
Birde övünüyor :))
:))
Ben değiştim diye etrafımdakileri kaybedeceksem kaybettiğim için korkmamam gerekmiş
Fotoğraf dahil mi buna
Anlamadım🙄
Nolmuş ki ona🙄
Herkes değişir
🙄
Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir...
Değişmem değişirsem çok az
Yalnızlıktan korkuyorum
Neyse o değişmem
Ben hiç bir şeyden korkmuyorum. (Yaradan hariç)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?