Hasretinden prangalar eskiten arif'i hatırlarım, Bir insan ömrünü neye vermeli? diyen hasreti bilirim... Kaç zemheri geçti bu merdümgirizlikte, Elindekileri kaybetmenin kaçıncı seferi bu...
Hani bahçede lavantalar ekmiştin ya... kışın sert ve kurak bir yerde , hayatta kalabilme ihtimalini sevmiştin belkide... Sahi gittiğinin kaçıncı günü, ayı ve yılı saymayı unuttum... Belkide sayıların bir önemi yoktu , onları önemli kılan insanlar olmasaydı...
Günümüzün fazla yoğun ve aktif geçiyor olması, hatta 2018 - 19 sonrası zamanın sanki gereğinden fazla hızlı akması buna sebep. Neyi ne zaman yaşadığımızı karıştırıyoruz çünkü bugünün nasıl geçtiğini anlamadığımız bile oluyor
Zaman ve mekan kavramını yitirmek, anılarda zaman karşmasına yol açabilir... Mesela ben bu yüzden anılarımı zihnimde kodlarken genelde eğitim durumumdaki sınıfa göre kodluyordum mesela gözlük kullanmaya 6. sınıfta başladım gibi yani bunu mantıken yaşa ordanda yıla vurmam zor olmuyor 2000 li olduğum ve 12 yaşında 6. sınıfa gittiğim için 😅
Yani zaman kavramını anılarımda böyle stabil tutmaya çalışıyorum, ama çoğu zaman mekan kavramı gidiyor bende... "aaa şöyle bir olay olmuş, nerde görmüştük onu..." diyorum ve bu sinir bozucu bir durum oluyor...
2
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle o anın nerde ve ne zamanda olduğunu hatırlamamak sinir bozucu oluyor. Senin kullandığın yöntem iyimiş ama ha : )
Anıları kodlarken hayatın olağan akışındaki zamanı kullanın arkadaşlar mesela mevsimleri, belirli başlı olayları (ölüm, doğum, hastalık, iş, bayram vs)..
Yoruma salça oldum ama Renkli kızım 'ın cevabı çok hoşuma gitti 🤩
Anılar, kalpte saklanan ama zihinle oynanan şeylerdir. Zamanla bazıları silikleşir, bazıları parlatılır. Çünkü hatırladıklarımızı aslında her hatırlayışta biraz yeniden yazarız. Sevdiğimiz bir anı daha güzel, acı bir anı daha flu olur belki...
Duygular, anıların düzenini bozar; sevgi bir günü yıllara yayar, korku saniyeleri saat gibi uzatır. O yüzden bazen hangi yıl ne oldu karışır.
Fazla yüklenme her türlü yerde soruna yol açar. Eğer başka sorun yoksa insanın yaşı geçtikçe , anılar karışabiliyor. Teyzem kızını isteyen polisler kendini istedi sanıyor mesela 😂
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle haklısın yüklenmemek gerekiyor.
Ya cidden yaşandıysa bu olay , kendi yaslı halimi düşünemiyorum.
Bazı anılarımız zihnimizde netken bazılarını karıştırmamız, aradan geçen zamanın ve yaşanan duyguların bir araya gelmesiyle çok doğal 🌌. Özellikle özlem, kayıp ve yoğun duygular kronolojik sıralamayı bozabiliyor. İnsan, önemli olayları tarihle değil, hislerle hatırlamaya başlıyor. Hafıza bazen koruma amaçlı bazı detayları arka plana atabiliyor. Sana o lavanta bahçesini hatırlatan his, aslında hayatın anlamındaki arayışını da taşıyor 💜. Zamanı değil, hissettiklerimizi seçiyoruz. Bu da insan olmanın güzelliği bence.
O lavanta bahçesi, hatırlanmanın en naif haliyle hep aklında kalacak 💜. Bazen bir koku, bazen bir rüzgar, bize geçmişimizi fısıldar 🌿. Kimi zaman insanlar unutur ama anıların kokusu hep bizimle olur 🍃. Senin o hislerin, lavanta kadar kalıcı bence.
Kişilik & Karakter konusunda 22,4b cevap paylaştı.
Anılar çorba gibi birbirine karıştı Bazıları çöp oldu hala zihnini bulandırıyor Zaman sıralaması yok Ruh saatleri unuttu Geçmiş ve gelecek bir harman yeri Ve sen şimdi de kaybolmak istiyorsn
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Eline sağlık. Evet galiba kaybolmak çokta kötü durmuyor.