Sivilcelerden arta kalan izler zamanla, cilt kendini yeniledikçe elbette azalır; ancak sivilceler çok fazla ve derinse izleri de kalıcı olabilir. İzleri hızla geçirmek için kullanılan bazı yöntemler ve ürünler de var. Sivilce izlerini geçirmek için yapılabilecek şeylere birlikte bakalım.
Sivilce izleri nasıl yok edilir?
Sivilce izleri genellikle gözenekleri derinleştiren çukurlar, kırmızı veya koyu renkte lekeler şeklinde görülür. Basit sivilce lekeleri sivilce geçtikten birkaç gün sonra kaybolmaya başlar. Ancak kistik ve yoğun sivilcelenmelerde izler kalıcı olabilir. Bu izleri geçirmenin ilk yolu, cildin kendini yenilemesini sağlamaktır. Düzenli olarak bakımı yapılan, nemlendirilen cilt kendini daha iyi onarır. Peeling ve exfoliator kullanımı da sivilce izlerinde önemli rol oynar. Peeling tanecikli, exfoliator (soyucu) ise kimyasal cilt yenileyicidir. Bu ürünleri abartmadan, düzenli şekilde kullanarak cildin üst tabakasını yenileyebilirsiniz. Dermaroller da sivilce izi geçirme için ideal bir araç. Haftada bir dermaroller kullanarak cildin kendini onarması için uyarı gönderebilirsiniz.
Yüzdeki sivilce lekeleri nasıl geçer?
Baştan belirtmeliyim ki izleri geçirmek her zaman lekeleri geçirmekten daha kolaydır. Çok derin ve geçmeyen izler için bir güzellik merkezinde kimyasal peeling veya lazer işlemi yaptırarak cildin üst tabakasını yenileyebilirsiniz. Daha hafif durumlarda sivilce lekelerini geçirmek için leke kremleri yerine kimyasal toniklere yönelmenizi tavsiye edebilirim. Sıkılan sivilce lekesi nasıl geçer sorusunun en iyi cevabı asit. Asit deyince aklınıza lekelere limon suyu sürmek gelmesin; bu daha kötü lekelenmeye sebep olabilir. Meyve asidi AHA içeren kimyasal peeling içerikli ürünleri sivilce izleri ve lekeleri için kullanabilirsiniz. Nip+fab, Neostrata, Cosrx, The Ordinary gibi markaların AHA içeren ürünleri sivilce izlerine ne iyi gelir sorusunun en kesin cevabı. Bu asit hem cildin üst katmanını yeniliyor, hem de yaşlanma belirtilerine savaş açıyor. Ancak asit içeren bir ürün kullanırken düşük oranlarla başlamak ve cildi alıştırmak önemli. Aksi halde kimyasal yanıklara yol açabilirsiniz. Bu ürünleri kullanırken güneş koruyucuyu ihmal etmemek ve tercihen kış aylarında uygulamak daha doğru. Doğru ürün kullanımı ile profesyonel bir yardım almadan sivilce izleri ve lekelerden kolayca kurtulursunuz.
Her şeyin zamanla geçtiği gibi bu da geçer :) Ben beyaz tenliyim bir ve çenemde yıllardır bir sivilce izi vardı doktordan bir ilaç aldım sen de istersen ilaçla takviyeleyebilirsin ben bir kere kullandım sadece ama yine de geçti :)
Sana tavsiyem o yaraların geçmesi için antibiyotik yara merhemi sur. Annem ameliyattan çıktıktan sonra o ilaçla yarasını iyilestirdi. İltihabı da kurutur. Merhemin adı furacin. Eczaneden 3.5 tl 'ye alabilirsin. :)
Ben, zoretanin, acnegen, roaccutane kullanmış biri olarak, bir kaç yılda o kırmızılığı atlattım ama halen cildimde lekeleri var. Eğer sivilce izi gibi bir sorunun varsa "dermaroller" dı sanırım ismi. Bunu kullanmanı tavsiye ederim.
Bir tanıdığım var 22 yaşında ve doğduğumuzdan beridir aynı mahallede yaşıyoruz. Ailelerimiz bir neredeyse. Bu bahsettiğim abimde de aynı şeysiler vardı. Yani onu bildiğimden biridir suratı o resimdeki gibi şeylerle dolu...
sivilce izi için birer kasık gul suyu taze limon ve elma sirkesini karıstırıyorsun pamukla yüzüne sürüyorsun günde bir 2 kere cildin hassassa günde bir yap ben denedim faydasını gördüm.
En İyi Cevaplar