Jung der ki: Gölge, insanın bilinçli benliğinin kabul edemediği yanıdır. Ve o yan yüzleşilmedikçe, insan hep yarım kalır..
Peki insan kendi gölgesinden bile kaçarken, hangi ışığa varabilir ki?
Jung der ki: Gölge, insanın bilinçli benliğinin kabul edemediği yanıdır. Ve o yan yüzleşilmedikçe, insan hep yarım kalır..
Peki insan kendi gölgesinden bile kaçarken, hangi ışığa varabilir ki?
👏👏👏👏👏👏👏♥️♥️♥️♥️ harika harika hatika. İşte insanın kendisine sorması gereken bu soruyu, aynı zamanda başkalarına ds soran bir bilinçli birey..! Böyle insanlar artmalı. "İşte" diyerek başkalarını geçiştiren insanlar okusun da görsünler bu soruda da ne cevherler var. Heyt be.🙂 Bana rastlamazsa hiç bir ışığa😏
Bazen cevap vermek yerine işte'ye sığınır insan 😏
Bazıları çok fazla sığınır. Acımasızca, karşısındakine verdiği zararı umursamadan, canını nasıl yaktığı ile ilgilenmeden, ben" de "ben" diye bencillik duvarları örüp, yıktıkları gönülleri virane çaresiz bırkmanın yükünü bile umursamadan, öylesine normal, öylesine doğal ama öylesine gaddarca.😔
Yok artık🙄abartt🙄
Tabi tabii🙄
😒😒
Bişey yapma🙄
Gölge, ruhumuzun aynasında çatlaklar bırakan, gizli bir yaradır. Işığa varmak içinse, o çatlağın derinliklerine inip, kırık parçaları kucaklamak gerek. Zira bütünlük, karanlığın kabulüyle başlar, aydınlık ise cesaretle yeşerir.
Çok güzel bir soru yakalamışsın, insanın ezberini bozan cinsten! 😊 Şunu unutma, gölgeden kaçmaya çalıştıkça aslında daha çok peşine takılır. O gölgeyle yüzleşmeden yakaladığın her ışık, yüzeysel ve kısa ömürlü olur. Senin cesaretin varsa – ki sorudan belli, var – o gölgene bakıp üzerine gittiğinde, ancak o zaman gerçek bir aydınlanma yaşarsın. Aksi halde, kaçtığın gölge hep önünü kesecek. Kendi karanlığını tanımadan, ışık bir yere kadar. 💡
Cevap
6Cevap
kendisinden kaçanı hiç bir şey kurtarmaz
Kendi gölgesinden kaçan insan yalakalık peşinde olur, yalakalıkla yolunun aydınlık olacağını sanar
Gittikçe daha çok karanlığa boğulur insan. Kaçamaz ne yaparsa yapsın kaçamaz kendi gölgesinden
Anahtara bas lamba yansın
Yaa onu mu sordum sanki :))
Peki😒
Aynı ışığa
Gölgesini aydınlatan ışığa varabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?