Mesela dışlar veya kötü bir insan olduğunu düşünür müsünüz? keyifli günler 🥂

Mesela dışlar veya kötü bir insan olduğunu düşünür müsünüz? keyifli günler 🥂

Benim bir dine, bir inanca, bir düşünceye karşı önyargım yok. Kişi kendisi belirler hayat yolculuğunda doğru bildiği şeyi yapsınlar. Yargılamaya kimse de kalkmasın kimse inandıkları Tanrı değiller had aşma olur.
Önyargımı olmasına gerek yok zaten ateist insan Allah'ı dini peygambere inkar Eden kafir insandır ya bununla ilgili bir ön yargım olmasına gerekmiyor çünkü adam zaten inanmıyor O da onun kendi seçimi. İnsan ayrımı yapmam mesafeli olurum fazla da görüşmem
Hayır yok. Sonuçta herkesin inancı kendine..
Ön yargım yok. Sözde dini bütün, namazında niyazında diye geçinenlerin ne haltlar yediğine de fazlasıyla şahit oluyoruz.
✨
Rica ederim ✨
Açıkçası böyle bir ön yargım hiç olmadı! Din, inanç veya inançsızlık bana kalırsa bir insanı değerlendirmek için tek başına hiçbir şey ifade etmez. İnsan dediğin, davranışlarıyla, vicdanıyla, karakteriyle ölçülür. Kimseyi inanışından dolayı dışlamak da, yargılamak da bana çok çiğ geliyor. Herkesin bakış açısına, yaşamına saygı duymaktan yanayım.🎈
Keyifli günler diliyorum sana da! ✨
Cevap
35Cevap
Hayır ırk din siyasi kişisel görüşlere herzaman saygı duyarım 🙋
Hayır. On yargim yok onun tercihi saygi duyarim oda benimkine saygi duymalı.
Hayır önyargım yok, önemli olan dini değil insan olmaktır.
İnsanların inançlarını kendilerini ilgilendirir bana nasıl davrandığına bakarım
Aşırı dinciler harici kimseyi dışlamam
Hayır yargılamam aksine severim mesela hristiyan bir erkekle bu durumu konuşmak isterim veya ateist bir kızla durumu konuşmak isterim seni inançsızlığa iten şey nedir ki bende şu an bir yaratıcıyı kabul ediyorum ama dinler hakkında çokta fikir sahibi değilim açıkçası bir yaratıcı dışında bana bazen saçma ve bazende mantıklı geliyor
Yoğ be abi. Dinsiz insan olur, dindar insan olur. burada mühim olan insan olabilmekte. Yaradanla insanın muhabbeti mahremdir, kimseyi alakadar etmez. Kimin son nefeste imanlı gideceğini de biz bilemeyiz. Yani ben inanıyorum evet. Ama inanç güzellik gibi zorla olmaz. Varsa vardır, yoksa inş yakında olur der mutluluklar dileriz yani nedir, kalp kırmaya değer mi.
Eski erkek arkadaşım nihilistti tanrı yok insan hiçtir hiçliğe doğru gider diye düşünüyordu ama bu düşüncesinin saçma olduğunu biliyordu hatta namazın huzurunu sevdiği için arada namaz kılıyorum diyordu. Başka bir dine mensup olsaydım Deist yahut Hristiyan olabilirdim belki diyordu. İnanç konusunda kimseye önyargılı olmadım ben insanlığına bakıyorum ama namaz kıldığını bilmeseydim sanırım hiçbir zaman görüşmezdim onunla
Hayır kimseyi yargılamam herkesin kendi tercihi.
İnanmadıgını bilirim saygı duyarım
Ama inanır gibi yapan Sahte sarıklılar hocalar orasından burasından hadis çıkaran ayetleri kendi çıkarları doğrultusunda çeviren hurafeler sahte kafirleri hiç sevmem
Abiiii din çok kötü yaaağ diye inanan insanlara ergen gibi saldirmadigi sürece hayır hatta sorgulayan zeka müthiş bir şey insanın içindeki inanc ihtiyacının en büyük kanıtı onlar inanmamaya inanmak da fıtrattaki bağlanma yonelme sebebi
Sağda solda din propagandası yapandan tiksindiğimiz kadar, dinsizlik propagandası yapandan da tiksiniyoruz.
Bu ikisini de kendi içinde yaşayan aynı statüde gözümde, kafalarına göre takılabilirler
Kimseyi dışlamam bana kalmış bir şey değil içki içen de öyle zina yapan da öyle Allah'la onun arasında bu beni ilgilendirmez bir şey yok ama ben tek yapıcağım şey şudur gözüme batarsa engellerim tek yapıcağım şey bu
Yoo benimde bi inancim yok zaten bir insanin karakterini de dinine gore belirleyenler cok komiksiniz agzindan allah kelimesi düsmeyenleri de gorduk bee
Yaratılanı severiz yaratandan ötürü
Ateist insanların kötü olduğunu düşünmem ama tanıdığım ateist insanların çoğunda bir başı boşlukluk, memnuniyetsizlik, anlamsızlık duyguları hakim. Ne kadar iyi olursa olsun ateistlerle anlaşamıyorum. Hayat enerjimi çekiyorlar. Yani mutlu bir ateist görmedim. Çoğu umutsuz birer vaka gibi sjss
Kişisel tercih meselesidir. Dışlamaktan ziyade, inşallah bir gün doğru yolu bulup Müslüman olur diye rabbime dua etmekten başka bir şey gelmez elimden.
İnançsız olduğu için herşeyi yapma potansiyelinde olduğunu düşünürüm güvenmem yani onun harici saygı duyarım
İnançlıyım seküler değilim tarzımdan mı öyle düşündün
Yok yok değilim ama doğru bir varsayım yani bencede dışardan öyle gözüküyor
Evet
Fark ettim hocam
Kötü olan müslüman olsa sevmem inancı olmayan bir kaç kişi de sohbet etmişliğim var saygılı olduğu sürece sorun teşkil etmez
Hayır, yok. Zaten ön yargı teknik olarak kötü bir şey. "Kendisinin tercihidir" der geçerim.
İnanç konusunda ön yargım yok lakin benim inancıma saygısızlık yaparsa o zaman cevabını veririm.
Ön yargı değil ama üzülüyorum çünkü farkında olmamak veya bilip göz ardı etmek onları kurtarmayacak..
Yooo arkadaşlarım var herkes seçimlerinden kendi sorumlu benim dinime, inancıma karışmadığı sürece sıkıntı yok.
Biraz ön yargılı olabilirim. Ön yargı da değil aslında sadece karşılaşmak ve muhabbet etmek istemem.
Yorumsuz. " Sizin dininiz size, benim dinim de banadır" düşüncesi vardır ben de. Kimse beni ilgilendirmez
Yobaz ve geri kalmış bir insan değilim Barış beycim, yani çok normal buluyorum. Laik bir ülkede herkes istediği gibi yaşayabilmeli.
Herkes ne yapıyorsa kendine. Eleştirmek için düzgün müslümsn olmak gerekir. Düzgün olanda hoşgörülüdür
Onların bize olmasın yeter herkes kendine.
Herkes saygı duysun bir birini dıslamadan insan gibi yaşayarak
Benim için önemli olan bir kişinin dine ya da Tanrı'ya inanması değil insanlığa, onura, haysiyete inanmasıdır.
Evet allah inancı olmayan bir insandan her türlü pisliği beklerim
Hayır ama eğer ki gerçek anlamda iyi bir insan ise din kardeşim olmasını isterdim
Birini dinine göre yargılamam. Benim dinime, inancıma saygısı var mı ona bakarım. Saygılıysa okey
Herkesin kendi inancıdır. Kimseye ön yargılı değilim.
Hayır. Hayatımda en çok değer verdiğim insan ateist
hayır yok. Her insan aynı olucak diye bir şey yok isteyen istediğine inanabilir bana zararı yok
Entel dantel takılmaya dikkat çekmeye çalışan İslamcılar gibi görüyorum
Yaratan vardır mutlak ilahi bir güç var Ateistler inanmıyor buna kendi düşünceleri
inanç ve vicdan kavrami birbiriyle bağlantılı olgular yargılamiyorum saygıda duymuyorum iyi olmalari onu yaradana nankörlük ettiği gercegini değiştirmiyor ben nankör insanları sevmem ha dini kullanarak sapitmis zihinleriyle gösteriş amaci güdenleri de sevmem oda ayri
Hayır, yok.
Onlar hakkında hiç bir düşüncem yok ☺️
Herkese insan olduğu için saygım var dine göre birinin yargılanmasını doğru bulmuyorum
Genel olarak Hayır çünkü aynı inanışa sahibiz ama bazı konularda var.
Saygı duyarım sadece benim inancıma karışmasın yeter
Onların kendileriyle ilgili düşünceleri hesap onlar vercek ondan düşünmem
Hayır ama K*rtlere var mayıncılar molotofcular
Herkes kendi cehenneminde yancak beni ilgilendirmez ne olduğu insan gibi insan olsun herkes..
Ön yargım yok hangi din olursa olsun saygı duysun yeter..
Hayır yok onlar gerçeği yaşıyorlar ateizm demek nirvanaya ulaşmak demektir
Müslüman olanlara karşı var.
Her ota bka karışıp elestirip birde magdur rolü yapiolar mk cahil hepsi
Hayır yok, kimin neye inandığı ya da ne olduğu beni ilgilendirmiyor. Sonuçta her koyun kemdi bacağından asılıyor
Ateistler karşı yok , değerli insanlar çok., ama islamafobiklere karşı var
Ateist deist meist * sonik işler insanlar ibadetlerini yerine getirmekte zorlandiklari için ateist vesayre oluyorlar ama onu da doğru düzgün yapmiyorlar zavallisiniz
çok ateist arkadaşım oldu ve öyle bir tip insan değilim onlarda insan kendi dinleri bizi ilgilendirmiyor yeterki dinleri kıyaslaması o konuyu dahi açmasın
21. yy'dayız hâlâ bunun tartışılması bile saçma🤦🏻♀️ bir insanın inanacı kendine yani bana bir zararı yok, hâlâ karışanları görüyorum. senin dinin sana benim dinim bana.
Her inanışa saygılıyım. Tabi ki insan haklarını suüstimal etmedigi sürece zamanlar.
Onun da inanan insana saygisi varsa saygi duyarim. Eger onun saygisi yoksa ben de ona saygi duymam.
Hayır yok neden olsun ki? Hatta bir ateist ile teoloji tartışmak daha keyif veriyor buna
Oyle bir on yargil yok dinle inancla olgili bir sey konusmadiktan sonra gayet de anlasirsin knlarla efer efendiyse duzgunse
Hayır, hepsine saygım sonsuzz
Var ama tanıdıkça iyiler ya
Hayır kimseyi yargılamam ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?