Yıllar geçiyor, dünya değişiyor, bilim ilerliyor ama Türkiye'de halen Ateizm ve Ateistlere yönelik kalıplaşmış ön yargı değişiyor gibi görünse de yine aynı kalabiliyor. Bilhassa da evlilik ilişkisinde bunu gözlemliyorum. Halen kadınların büyük çoğunluğu, erkeklerin ise çoğu bu konuda katı fikirlere sahip. Peki, senin düşüncen nedir?
Benim de bu konuda katı fikirlerim var. Ötekileştirmek adına söylemiyorum bunu. Ateistler ispat istemekten çok ispatlanan birşeyi yadsımaya çalışıyor, bunu yaparken de bilim diyor. Oysa bilim de tesadüf değildir diyor. O yüzden bir yaratıcı olduğunu kabul etmeyip evrim teorisine sarılan insanlara saygı duymam.
Deistliği daha mantıklı buluyorum ateizm biraz daha sığ kaçıyor bana farkındalık kazanığında onlarda buna gülrcektir kalıcı bir tercih değil bana göre değişecektir kimse ömrünün sonuna kadar ateist olarak kalamaz kalmamalı
İnsan psikolojisine ters düşer kendini kandırmaktır bu psikanalistlrrde bunu destekliyor inanmak insana güç verir bu yüzden ateistliği kendi iyiliği için benimsememeli bir kişi.
Kendinden çok daha üstün ve ilahi bir gücün olduğuna inanıp, dünya üzerindeki yığınla kötülüğün engellenemiyor oluşu da kendi kandırmak değil midir? Dağları yerinden oynatan, denizleri bir varlık veya üst makam, nasıl olur da masum ve küçük çocukların en vahşi ve en dehşet verici şekilde öldürülmelerine veya tecavüze uğramalarına göz yumuyor?
Ozaman şöyle bakalım olya bir yaratan var ama bir adaletsizlik var ona karşı bir isyan sitem başkaldırış olarak inkar geliniş durumu sistemin düzenini red etmek diyebilir miyiz.
Saygı duymuyorum kendin Müslümanım qteistlere hep garip bakmisindir ve konuştuğum kişilerin bazilarida psikolojik ilaç kullanıyordu. Yani Allah'ı inkar eden ve olmadığına inanıp toz olup gideceğin boşlukta olacağına inanan bir insana saygı duyamayiz ve putperestler saygı duymayiz
Kimsenin inancı beni ilgilendirmez ama benim inancıma dil uzatıyorsa İslamiyet'e benim yanımda laf söyleyip dalga geçiyorsa onu yerin dibine sokarım onun dışında ne yaptı beni ilgilendirmiyor.