Gizli Üye(45 üstü)+1 yılMadem ateistsin, en önce kendine güvenin olmalı. Senin inanmadıklarına saygı göstermeyenlerin, sende inandıklarına saygı göstermek zorunda değilsin. Zaten yanlış anlaşılan bir şey var, saygı inanca değil, insana gösterilir. Saçma ve mantıksız bulduğum şeylere neden saygı gösteriyim? Öte yandan, başta İslamiyet olmak üzere, bütün semavi dinlerin tarihi, bu güne dek ve hatta bu gün bile, katliam, vahşet ve cehaletle doludur. Ateistler, genel olarak daha vicdanlı, daha ahlaklı, daha anlayışlı ve daha dürüst insanlardır. Hiç kimsenin dini duygularını sömürmezler, hiç kimsenin dini duygularını sömürerek, hırsızlık yaparak zengin olmazlar. İnsanların eşit olduğunu savunur ve eşitlik için çaba sarfederler. Dünya da, tahsil ve kültür seviyesinin en düşük olduğu, vahşet, baskı, zulüm ve cehaletin en yüksek olduğu, bilim ve sanatın gelişmesine en çok engel olan ve bilim, sanatta en geri olan ülkeler, taciz, tecavüz, hırsızlık, yolsuzluk ve yoksulluğun en yüksek olduğu, yaşam sosyalitesinin en düşük, açlık ve sefaletin en yüksek olduğu hep Müslüman ülkeler. Kadınların en çok baskı gördüğü, kız çocuklarının, çocuk yaşta gerdek odalarına atıldığı, başlık parası adı altında, bir hayvan gibi para karşılığında dedesi yaşındakilere satıldığı, hep Müslüman ülkeler. Gerçekleri ve doğruları yazmak, hiç kimseye hakaret etmek değildir, isteyen araştırabilir. Eğer ki ateistsen, bence bununla övünmelisin, utanmalı değil. Bırak topluma, insanlığa hiç bir faydası olmayıpta, din uğruna vahşet ve nefret yaratanlar utansın, sen niye utanıyorsun?
52 Yorumla- +1 yıl
Açıkçası ben utanmıyorum fakat insanların bana önyargılı bir gözle bakmasından hoşlanmıyorum :) Yorumun güzeldi teşekkürler :)
Cevap sahibi+1 yılHerkesin aptallığı ve cehaleti yüzünden, taviz verecek değiliz.
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAh şu ateistler. Tanıdığım ne kadar ya*şak erkek varsa ateist kız verir mantığıyla ateist kızların duygularıyla oynayıp , onlara yalan söyleyip , hayatlarını altüst etmek de. Bu yönden ateist kızların ilişkilerinde daha dikkatli olmalarını onlara tavsiye ederim. Sonuç da onlarda benim kardeşim , arkadaşım ve ya dostum. Ben müslümanım diyorum kendime ama açıkçası fiili anlamda islamiyeti yaşayamıyorum. İslamın felsefi boyutunu yaşıyorum daha çok. Ve buda beni insanlara daha hoş görülü yaklaşmamı sağlıyor inanç meseleleri konu olduğunda. O yüzden diyorum ki bir müslüman olarak önce biz ateistlerin hakkını korumalıyız ki kendilerini toplumun bir parçası olarak görmeliler ve kendilerini toplumdan soyutlamamalılar. Ateist insanların daha araştırmacı , okuyan , yenilikçi ve bilim meraklısı olduğunun gayet farkındayım. Ama bu özelliklerden yola çıkarak inançlı insanlarında tembel olduğunu düşünen veye inaçlı insanlara ukalalıkla hakaret eden ateistlerinde karşısındayım. Din veya dinsizlik bir ayrım söz konusu yaratmamalı toplumda. Herkes birbirine saygı göstermeli. İnançlı ateistin hakkını korurken , Ateist gelip namaz kılanlara domalıyorlar dememeli. Sevgi huzurun habercisidir. Sevelim birbirimizi.
104 Yorumla- +1 yıl
Zaten hiç bir ateist, hiç kimsenin ibadetine, karışmaz. Ateistlerin, eleştirdiği konu, dine inanlar değil, dinlerin kendisidir. Yoksa, bir insan başkalarına dayatma, baskı yapmadığı sürece, hiç gördün mü bir ateistin onu küçük gördüğünü. Ama maalesef, toplumda öyle kendi halinde dindarlar çok az, bence bu dinin kendi bünyesinden kaynaklanıyor. Eğer ki İslam ülkelerini göz önüne alıpta, bir değerlendirme yaparsanız, ne demek istediğimi anlarsınız. Hristiyanlar da da aynı uygulamalar vardı, ama onlar reformlar yaparak, kiliseyi toplumun yaşantısından soyutladır, kilise din dışında, bilim, sanat, edebiyat ve daha bir çok konudan elini eteğini çekti. Oysa, bizde hala diyanet kurumu var ve birilerinin çıkarları doğrultusunda, her konuda yorum yapıp, din dışında herşeye karışıyor.
- +1 yıl
Biz sözde laik bir ülkeyiz. Bizim toplumumuzun genelinin düşünceleri gereği malesef bir boktada laiklikten kopma gibi bir durum oluyor. Biz toplum kültür seviyemiz ve dış güüçlerin etkisiyle birlikte laiklik kavramını oturtmaya büyük ölçüde engelleniyoruz. Ama umarım bir gün bizde dini ve devlet yönetimi tamamen birbirinden bağımsızlaştırırız. Bu şekilde din de kendi sınırlarında kalıp kendini bozulmalardan muhafaza etmiş olur kendini , ülkemizde Gazi Atatürkün söylediği gibi çağdaş medeniyetlerin seviyesine yükselmede daha hızlı aşama kaydeder. Yorumunun başında hiç bir ateist hiç kimsenin ibadetine karışmaz gibi kesinlikle yanlış olduğunu düşündüğüm bir genelleme yapmışşsın. Bizzat kendi ateist arkadaşlarımdan tamamına yakına insanların ibadetlerine hakaret ediyorlar benim onca yarılarıma rağmen. Bu durumda bende tüm ateistler hakaret edyor diyebilirdim ama öyle olmadığını biliyorum. Yapmamız gereken tek bir şey var aslında arkadaşım. Birbirimizi sadece sevmek.
- +1 yıl
Esmerrrçocuk güzel dedin harbiden. Bende müslümanlığı fiilen yaşıyamıyorum senin gibi felsefi boyutunu yaşıyorum. Çoğu müslümanım diyende öyle ama farkında olmayanlar çok.
- +1 yıl
eyvallah kardeşim :) Maddi boyutu bardağı oluşturuyor , manevi boyutu yoksa eğer bir insanda islamiyetin içi boş bir bardak oluyor. Namaz , oruç , hac maddi boyutu. Ama insanlara sevgiyle yaklaşmak, onları sevmek , adaletli olmak hak gözetmek bardağın içine koyduğumuz su. Biz suyu bardaktan değilde doğrudan musluktan içiyoruz. İnşallah bir gün bardaktan içmekde nasip olur bize :)
+1 yılnasıl olurda inanmazsınız aklım almıyor gercekten merakta ediyorum sizi bu evreni illaki biri yaratmıştır cok şükür ki müslümanım ama aileden öyle yetiştiğim için değil araştırdığım için en mantıklısı buydu bence sana ibadetler zor geldiği için ateistiliği secmişsindir yoksa yani nası bu düşünce cok garip herkesin ateist oldugunu bir düşünsene herkes istemediği olmadığında istediğini öldürür calar günah işler Allaha şükür ki Allah var en yakın zamanda dogru yolu bulman duasıyla cünkü yarın ölmüş olabilirsin
35 Yorumla- +1 yıl
Ölmek sorun değil benim için, şu an seni öldürsek deseler hayır bile demem. İbadet olaylarına gelirsek küçükken annem bize nasip olmadı diye kuran kursuna gönderdi, çok dinci bir ailede değildik ama gittim. Sınıfta en güzel okuyan da bendim, arada anlardım bile, dua ederdim ama namaz kılmazdım, oruçta ara sıra tutardım. Fakat daha sonra aklım tam anlamıyla başına gelince saçma gelmeye başladı. Bu düşünce garip değil, senin yaşayış ve ailenin sana verdiği şeyler farklı ve sen bunu garipsiyorsun. Biraz daha açık olmayı denersen, araştırırsan anlarsın. Ayrıca sen doğru ve yanlışı ayırt edebilmek için illa bir kitaba mı ihtiyaç duyuyorsun? Senin bir beynin var neyin insanlara zarar vereceğini anlayabilir, empati yapabilirsin. Görüşün için teşekkürler fakat seni haklı bulamıyorum, üzgünüm
- +1 yıl
ben seni yargılamak için söylemiyorum gercekten merak ettiğim için bana mesaj atabilirsin neden ateist oldugunu anlat neden müslüman değilsin ne sacma geldi merak ediyorum
- +1 yıl
Tabii ki anlatırım fakat yarın anlatırım tabii unutmazsam :) Çünkü şu an gerçekten yoruldum ve artık uyumak istiyorum :D İyi geceler :D
- +1 yıl
Unutmazsam demişim ama unutmam ben ya yarın mesaj atarım ben sana bekle mesajımı sen :D
- +1 yıl
tamam hayırlı geceler ;)
+1 yılYa bana çok acayip geliyorsunuz çünkü bunların hepsi kendiliğinden oluşmuş olamaz. Atıyorum doğaya baktığında sana şifa verecek bin birtürlü bitki bulabiliyorsun bu daha küçük bir örnek, eğer bir yaratıcı olmasaydi her şey bu kadar duzenli olamazdı o şifayı oraya kim koyacak yani? Hakkaten soruyorum niye böylensiniz siz? Allaha inanıp kurallarını ve varlığını mi inkar ediyorsunuz yoksa asla varolduğuna dahi inanmıyor musunuz nedir yani?
33 Yorumla- +1 yıl
Açıkçası bazen bir yaratan olmalı diyorsun fakat şu dünyaya bakınca bilemiyorum yaratan biri neden olsun ki diyorum açıkçası, asla varolduğuna inanmıyorum
- +1 yıl
neden olmasın peki yaratan biri? sonsuz evren kendiliğinden oluşamaz ya? bana Allah'ın varlığına inanıp onun kurallarını ve varlığını reddeden ateistler daha mantıklı geliyor.
- +1 yıl
Yalnız başta bir hata var tanrının varlığını kabul ediyorsan ateist değilsindir zaten ya agnostik ya da deist
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
76Cevap
- Diğer konusunda 516 cevap paylaştı.
+1 yılDinlerin var oluşu o dine inanan insanlar dan oluşuyor.
Hayatın akışın da inançların varlığı insanları hayatların da anlam katmaları için yaşamile perçinleşdiriyor.
Kişilerin inançsal farklılıklarını yargılamak yerine onlara saygı duymakgerekli. Çünkü;o kişinin kabullenmek istediği bir inanç orta da , o inandığı inanç ile hayata bağlıyor kendini. Tabi ki de bilinçsizce inanmak yerine bilinçli bir şekil de inanmayı yeğlerim. Bilinçsizliğin ne kadar tehlikeli olduğunu bilebiliriz. Cehaletin varlığı ile dini inançların yorumlanması sonuçu felaketle sonuçlanmış olaylar meydana gelebiliyor. Ve saf ve temiz niyetli olan kişiler bu yolda inançın dan ötürü sömürülüyor.
Fakat sistemin var ettiği dini inançların boyutu insanları sömürmek üzere kurulmuş gibi. İnsanların inançları kullanılıyor ve sömülüyor. Malasef ülkemiz de ise insanlar müslümanlığı kabullenirler fakat sorgulamadan -araştırma dan bilinçsizce dinlerini yaşarlar. Bu durum da sosyal olarak büyük sorunlar teşkil eder ve çatışmalara yol açar.
Günümüz de dine karşı bakış açıları zıt olan kişilerin de bilinçsizce savunduklarını dahil bilmediği halde ben ateistim diyor. Ateism dinlere inanmaz. Fakat günümüz farklılığa bürünmek istiyen bilinçsiz özenti kişiler ateizmi sadece islamiyete karşı olarak algılıyor ve her konuşmaların da islamiyetsöz konusu oluyor.
Diye düşünüyorum.10 Yorumla Ateistler merttir. İkiyüzlü olmaz. Olsa zaten çoğunluğa uyar ve inanmadığı halde müslümanım derler. Bu yüzden onlardan pek zarar gelmez.
Kişi "yobaz ateist" (onların da yobazı var) olmadığı sürece saygım ve sevgim vardır kendilerine.
Zira bu arkadaşlar "sözde müslümanlara" bakarak "ulan din Allah'a iman buysa olmaz olsun" dediklerinden ateist olmuşlardır. IŞİD denen örgütü görüyoruz. ya da "hacı, hoca, şayh, imam, şıh" tayfasını ve beyinsiz müritlerini. Onlara baktıkça insanın ateist olası gelir valla.
Bu yüzden çoğu ateiste dinin "gerçeğini" gösterirseniz namazlı abdestli müslüman olurlar bir kaç ayda.
Allah'tan ki Kur'an'ı tercümesinden okuyup Kur'an'ın zaten bu taifeyi lanetlediğini/eleştirdiğini/kötülediğini gördüm. Yoksa deist (Allah'ı kabul eden ama dinleri kabul etmeyen inanış biçimi) olurdum. Zaten Allah'ın Kur'an dan habersiz olan has kulları için tek kurtuluş yolu da deizmdir, Kur'an'da yazan ve din sınıfı olmayan Islam dışında...412 Yorumla- +1 yıl
Deizm mantıklı da, teizm hiç yakın gelmiyor yahu...
- +1 yıl
Teizm nedir tam bilmiyorum.
Ama bana Kur'an da mantıklı gelmez. :)
En azından 6. y. y da yazılabilecek bir kitap değil, teknolojik ve bilim anlamında.
Ama yazılmış ise, var ise Allah vardır, Kur'an gerçektir diye iman ederim ben.
Ben bilimsel yaklaşırım Kur'an'a. Yanlış olduğunu, sıradan bir insanın yazabileceğini ispatlayabilseydim mantık ile (ki ilk okuyuşumda denedim, başaramadım, içerisindeki "pozitif bilme göre bulunan ilmi bilgilerin" buna engel olduğunu gördüm) bende inanmayabilirdim.
Yoksa falanca şöyle demiş, filanca böyle demiş, herkes inanıyormuş... (Aslında pek kimse inanmaz, inanırmış gibi gözükür, zira anlayarak okuyan pek azdır Kur'anı)... diye dine inanmak kadar saçma birşey yoktur. Bu durumda din, "insan gütme" aracına döner ki Kur'an bunu yapmayın der... Hatta Kur'an peygamberin ümmetinin Kur'anı "dışlanmış bir kitap" olarak tutacağını bizzat söyler. - +1 yıl
Kur'an mucize kitaptır. Hep duyarız. Peki neden? Çünkü bu insanların aslında ne mal olduğunu çok iyi ortaya koyar. Hastalıklarını bir bir ortaya koyar. İnsanları bazı konularda yapmayın diye uyarır, insanlar o işi din adına yaparlar. Kur'an uyarısına rağmen bunu yapacaklarını da haber verir...
Tabi dağların da aynı bulutlar gibi hareket ettiğinden, magmaya kazık şeklinde girinti yapmalarına, yağmurun yağması için tomurcuklanma denen bir sürecin gerekliliğine işaret eden onlarca daha geçtiğimiz yüz yılda bulunmuş ve daha önceleri herhangi bir medeniyet tarafından asla bulunamayacak, bilinemeyecek onlarca bilgi içermesi, yukarıda anlattığım mucizesinin yanında hafif kalıyor. - +1 yıl
Teist sizsiniz inançlı olanlari bir dini kabul edenler..
- +1 yıl
Son dediğin iyi aslında sevdim :D
- +1 yıl
Aslında Kur'an yaklaşık 6000 küsür ayetinin 275 küsüründe 'aklınızı kullanın' diye emreder ve Yunus 100. Ayette Allah aklını kullanmayanların üzerine pislik atacağından bahseder. Yani kullanmayana ceza da var. Kur'an kendisine "bir düşündürücü ve öğüt vericiden başka birşey değil" der zaten.
Bir de (sözde) müslümanlara bir bak! Akıldan, kullanmaktan eser var mı. Cami hocası ne dediyse o! Kur'an da hoca, imam vs.. kavramı da yoktur ve dahası din adamlığı sınıfı "yasaktır". Bir de bizimkilerin haline bak. Yahu böyle komedi olur mu? Ama Kur'an bunların olacağını da söylüyor farklı şekillerde. Gel de mucize kitap deme şimdi, :) Kur'an günümüz sokak dini ile açık açık dalga geçen, tokatlayan ve ona karşı uyaran bir kitapdır desem yanlış olmaz sanırım.
O yüzden bakmayın siz. Tercihen YNO'nun mealini alır okursunuz. Beyninizi çalıştırırsınız. Mantıklı gelirse işte esas din odur. Yoksa bu müslümanlara bakıp da asla bir karar vermeyin derim. Ben versem ateist/deist falan olurdum kesin :) - +1 yıl
Dinlerin neresi Mantikli lütfen? Kuranda olan onlarca Bilimsel celiskiyi inkar ediyp, Kuranda apacik Dünyanin düz oldugu yazdigi halde yok arapcada su kelimenin gercek anlami budur deiyp kurani bilem inkar etmekte mantik nerde?
Arastiran insan Dindar olmaz, eger Dindar olsuysa bu kisi arastirmadi. - +1 yıl
bir işid olayı yüzünden Müslümanları öyle yargılayamazsınız ateistlerinde yobazı vardır dediğin gibi yani sadece bir gruba veya belli şeylere göre değerlendiremeyiz
- +1 yıl
Kactane kafa kesen Ateist gördünüz bu Dünyada?
Kactane Ateizm nedeniyle insan öldüren Ateist gördünüz?
Egitimsiz olan Budistler ve Hristiyanlarda var bu Dünyada, siz onlari hic Isa eckber ya da Buda eckber bagrarak kafa kestigini gördünüz mü?
Hayir, ISID Teröristleri gercek Müslümandir, bu nedenle AKP onlara Teörist demiyor ,, bu nedenle Dün AKPli bir yandas TV'de ISID terörist örgüt degil bir siyasi örgüt diye halka bunu gagalamaya calistilar.
ISID gibi olmayanlar, zaten kendilerini Müslüman sanan Deistler. - +1 yıl
Ya açıkçası diyecek bir şey bulamıyorum, çünkü eskiden müslümanlar kendi dinlerini yaymak için çok şey yapmışlar zaten Türkler olarak zorla kabul ettirildi müslümanlık belki canlar dahi alındı fakat bunu tam olarak bilemeyiz yine de insanların bu kadar barbar olması... Aklım almıyor bunu, IŞİD olayını tam olarak müslüman ve şeriatçılara bağlamak istemiyorum, insan değiller resmen
- +1 yıl
Yahu kur'an ı okuyup anlayamadıysan suç benim mi? Kur'an da dünyanın şekli ile ilgili olarak deve kuşu yumurtası şeklinde yuvarladık der ki o yumurta geoitdir ve dünyanın şeklini çok güzel biçimde açıklar. Size Kur'an diye başka kitap yutturmuşlar. :)
"Müslüman" kişi zaten dini zorla dayatmaz, bunun için can almaz. Dinde zorlama yoktur. Aksini yapan zulm eder ki Müslümanların tek düşmanı zulümdür. Yani terörist örgütler bu bağlamda namaz kılsalar dahi müslümanlık sınırlarının dışına çıkmışlardır. Müslüman 'Allah'a teslim olan' demektir ki o teslimiyetin içinde olan bir insan bunları yapmaz. Müslüman değillerdir demiyorum, o konuda kesin kararı Allah verir, ama bana müslüman gibi gelmiyorlar. Olsa olsa müşriktirler..
+1 yılSaygı duyarım gerçekten ama, Çok sevdiğim bir abim var ateist olan. Abi diyorum ona düşün yani. Asla saygısızlık etmedim ona karşı çok seviyeli tartışırız, siyaset, felsefe, Ben tek Allaha inanmış ve Kuranı kabul etmiş bir Müslümanım. Yargıladım bunların ikisinide direkt kabul edenlerden değilim. Deist bir sevgilim de oldu geçmişte, hala arkadaşız, Biz Müslümanlar saygı duyma mecburiyetindeyiz aslında bakarsan, inancımız bunu bize emrediyor, ama işte ben İslamı insanların anlamadan yaşamasından muzdarip biriyim. Son olarak bir video var izleyip bana düşüncelerini söylermisin? Amacım tartışmak değil.
19 Yorumla- +1 yıl
Videoyu söylersen tabii ki izlerim :)
- +1 yıl
İzlemeye dalarsan olacağı bu :)
https://www.youtube.com/watch?v=URpcqdPxtOo - +1 yıl
Şu Caner Taslaman canımı yedi desem az olur... Bazen saçmaladığını düşünüyorum fakat bilime olan inancımla bazen de yeniliyorum... Bunu izlememiştim şimdi gidip biraz Richard Dawkins videosu seyredip, araştırmam lazım :D Gerçekten şu an beni teistliğe itmiş bile olabilirsin, güzel bir videoydu müteşekkir oldum :)
- +1 yıl
Rica ederim, Asıl ben Müteşekkir oldum. Hatta onu izlemeden önce kendim düşündüğüm Allahın varlığına inancımı sağlamlaştıran bir konu daha var. Ahlak, iyi kötü kavramı vs. Caner hocanın bu konudaki programını izlediğim zaman işte benim mantığımda bir insan dedim. Engin Noyanın proramında bahsediyordu, Vaktin olduğunda bunu da izlersin. Bende Dawkins i bir dinleyeyim bakalım :)
https://www.youtube.com/watch?v=x41F4DujQsU - +1 yıl
Bunu da izlerim ama bilimsel açıdan şeyler izledikçe inanabilirim fakat dinlere inanacağımı hiç sanmıyorum ya deist ya da agnostik olabilirim en fazla ama herkes o kadar çok şey söylüyor ki ahlak yönünden allaha inanamıyorum ama bilimsel açıdan da bazen reddedemiyorum :) Bu sorgulama işi falan zor aslında..
- +1 yıl
İnanan bir insanda hep arafta biliyormusun. Ben Kuranı okudum ve inandım, çelişki görmedim, mantık vardı hep. Kölelikten bahsediyor nasıl bahsetmesin, vardı çünkü ama sistematik olarak kaldırılmasını istiyor kuralları bu yönde koyuyor. Allahın çocuğu etten kemikten biri olamaz. Bir peygamber Allahın oğlu olamaz bu Hristyanlığı seçmememde, Yahudilik ise bir insanı diğerinden üstün görerek zaten seçme ihtimalim olmayan bir inanç. İslamiyet ise çok gerici duruyordu. Ve başladım Kuranı okumaya. Sadece 1 tek Allahtan bahsediyor. İnsana kulluk etmeyin diye bağırıyor. Parasızlıktan ya da zorluklardan korkmayın diyor, İnsanlara iyilik yapın. Biri size saldırmadıkça ona saldırmayın diyor. Ama Kuranda okuduğumla, İslam coğrafyasında yaşanan İslamın alakası olmadığını ya da alakasız bir İslam gösterildiğini gördüm. Neyse sadece kendi düşüncelerimi paylaştım. Bir gün bunları yargılayacak, duruma gelirsen bu sözlerimi hatırlarsın diye ne olur ne olmaz yazayım dedim ;) Bu işlr zor ama yılma ;)
- +1 yıl
Bende kadınlara pek saygı olmadığını gördüm... Çelişki gördüm sevemedim ne diyim :D Dinler bana göre değil, tanrı'ya bilimsel bir yönden ulaşmak isterim çünkü benim nezhimde tanrı iyi değil şu an kötü biri gibi :D Aslında tanrıya ihtiyaç duymuyorum çünkü ölüm korkum yok, yalnızlık korkum var beni çoğu insandan ayıran şey bu da olabilir..
- +1 yıl
Açıkçası Kadını küçük gören Kavramların Neredeyse hepsi rivayetlerden ibaret. Çok eşlilik konusunda o zamanın mevcut erkek kadın sayısı oldukça önemli bir mesele bence zaten 1 evliliği tavsiye ediyor sonuçta. Özgür kadınlarla evlenmemizi istiyor daha çok. Onuda geçtim mirasta erkeğin yarısı kadar hak veriyor. bunu haksılık görenler varmış. Arkadaşım. Kadın terkedildiğinde babaevinde kalacak yani abide kalacak baba yoksa erkek bu konuda güçlü olacakki kız kardeşine de yardım etsin. Neyse içimi döktüm. Ben İnanmasaydım Ölmekten değil. Öldükten sonra hiç olmaktan korkardım. Düşünemiyorum gerçekten hiçlik ya bu kötü olurdu. Yalnızlık korkun olmasıda normal bence buda Allah tarafından fıtrata konumuş bir özellik İnsan zaten zevcesini bulana kadarda yalnızdır aslında Kurandaki deyimiyle. Zevc ayakkabının diğer eşidir. Neyse aklıma geldikçe gelecek anlaşılan sana iyi geceler ateist arkadaşım. Görüşmek dileğiyle.
- +1 yıl
Bilmiyorum ben bunları mantıklı bulmuyorum ayrıca kadını hor görüyorsun kadın bir erkeğe ihityaç duymak zorunda değil, siz öyle sanıyorsunuz.. Sana da iyi geceler, görüşlerin içinde teşekkür ederim :D
Ben elhamdülillah müslümanım. Fakat benim dinim, önce diğer dinleri araştır, sana en yakın hangisi ise ona inan diye buyuruyor. Benim dinimin dahi, diğer dinlere saygısı varken, ben basit bir kul olarak diğer insanların inançlarını kötüleyemem. Her insanın iradesi, ona inanacağı dini seçme hakkı verir.
38 Yorumla- +1 yıl
Herkes senin gibi olsa keşke... Hatta siz Müslümanlar nasıl dersiniz? Türkiye cennetlik olurdu :D
- +1 yıl
Düşünce özgürlüğü diye bir şey var biliyorsundur mutlaka dimi? Türkiye baskı özgürlüğü vardır. Aslında her dinde bunlar mutlaka vardır. Ben din değiştirdim diye beni dışlarlar diye bir baskı var. Türkiyenin bu konuda iyi bir yerlere gelmesi için, 4 büyük kitabın varlığını bilip, sadece Kuran-ı Kerim gerçekmiş gibi davranmakdan vazgeçmesi gerekir. 4 büyük kitapta birbirinden bahseder, fakat sözde bir müslüman'a sorsan kelime - i şehadet ne bİlmez, kitapları okumaz , ama diğer dine mensup olanlara lanet yağdırırlar. Tabularını yıkmak değil, kafasını geliştirmeli bazı toplumlar. Ancan o zaman kim hangi dine mensup ortaya çıkar..
- +1 yıl
Niye çelişmiş anlayamadım?
- +1 yıl
Haklısın şu an çoğu insan din üzerinden insanları bile kandırmaya çalışıyor, her şeyi sorgulamamız gerektiğini düşünüyorum fakat bu sorgulama dışında çıkacağımız sonuçlar elbette farklı olacaktır, farklılıklara artık alışmalıyız, insanları dışlamak bir çözüm değil
- +1 yıl
mericc - önce sen biraz bilgilen kardeşim.
Dinî tercih ve kabul etmek bir istek ve kanaat işidir. Dinin özünde zorlama yoktur. Çünkü insanları zorlamak, dinin ruhuna aykırıdır. Bu konudaki ayet şöyledir:
“Eğer Rabbin dileseydi, yeryüzündeki insanların hepsi hakkı benimseyip iman ederdi. Yoksa sen inanmaları için insanlara zor mu kullanacaksın?”[2] - +1 yıl
Buna göre, Kur’an’daki ayetlerde gerçeğin gösterildiği, insanların sorumluluklarına katlanmaları kaydıyla istediği yolu seçebileceği belirtilmiştir.[3] Dinin özünü hür irade, kendi isteğimiz ve seçimimize göre yaptığımız bir inanç ve iman teşkil eder.
Peygamberlerin görevi, dini sadece anlatmak ve tebliğ etmektir, insanları İslâm dinîne girmeleri için zorlamak değildir. Allah bir ayetinde - bu konuda - şöyle buyuruyor:
“O halde (Resulüm, insanlara), öğüt ver (dini anlat). Çünkü sen ancak öğüt vericisin. Onların üzerinde (dinî konularda) bir zorlayıcı değilsin.”[4]
Peygamber (s. a. v.) insanları İslâmiyet için zorlamayarak hoşgörüyle davranmıştır. Bir zaman kendisine düşman olanları bile Mekke’nin fethinde affetmişti. Bu, onun geniş hoşgörüye ve üstün ahlak anlayışına sahip olduğuna işaret eder.
İslam tarihine bir göz attığımızda açıkça görüyoruz ki, başka dinlerin mensupları bizim aramızda huzur içinde yaşamışlardır.
Sen önce bir bak bakalım, ne kadar biliyorsun dinini. - +1 yıl
Arkadaş tabuları yıkamamış anlaşalan, cevapların çelişiyor diyor. Senin bugün inanıyor dediklerine, baskı olmasa o zaman gerçek inançlarını görürsün. Kimse kimseyi zorla müslüman yapamaz. Benim dinim hoş görü dini, ne kadar algılayabİliyorsan artık. feltti, dinini bilmeyenler oldukça, kendi dinİ dışına olanları dışlayacak bireyler her an yetişiyor. Mevlam akıl fikir versin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer ateist gordugumde Rabbime bir daha sukrediyorum musluman oldugum icin. Namazda mi huzuru buldugum icin. Rabbin sana o kadar nimet vermis yalanlanamaz. İster yanlis bir soyleyeyim ister dogru sende az da olsa bir inanc var insallah cok gec olmadan bulursun dogru yolu
59 Yorumla- +1 yıl
Ya gerçekten böyle yorumlar yazmasanız? Yani tamam senin düşüncen ama bu yorumlar biraz sinir bozuyor açıkçası, her önüne gelen bunu söylüyor. Herneyse yine de teşekkür ederim...
Cevap sahibi+1 yılBen senin sinir olacagini baska biseyi goze alarak yazdim zaten :) iyi birine benziyorsun ama dusunmelisin bu kadar sey kendi kendine olucak degil ya. Ben seni zorlamam musluman olucaksin diye burada ama ben bir daha herseyi gozden gecir ve dusun derim. Ve bilmiyorum izler misin ama gusul abdestiyle musluman olan genc var oda bir ateistti izlemeni isterim
- +1 yıl
Müslüman olup ateist olan, ateist olan müslüman olan o kadar çok kişi var ki... Açıkçası dinlerin varlığına asla inanmam ama bir tanrının var oluşu hala kafamı karıştırıyor. tanrı varsa neden bu kadar insan aç, bu haksızlıklar vs. diye hep düşündüm ve sizin tanrınızı yok saydım ama bilimsel açıdan bazen onu inkar edemiyorum, sorgulamak zor, çok şey bilip, çok düşünmen lazım :)
Cevap sahibi+1 yılHer yasadigimiz bir imtihan. İnsanin dogasinda var yaratanan inanmak. Bu kadar sey tesaduf olamaz kendi kendine olamaz yuce olan bir sey gerekli bunun icin. Ben kendim pirincten pilav yapabiliyorum mesela undan biseyler yapip yemek yapabiliyorum ama hep yaratilanlardan yapabiliyorum kendim var olmayan biseyden birsey yapamiyorsam bu Allah'ın gostergesidir. Bence sen bir dene bir dusun belki namazda ki huzura kavusunca oh be diceksin rabbime iyi ki kavustum diceksin kim bilir. Yok sayamadigin biseyi kabul edemiyosan vardir bir sebebi. Dedigim videoyu googleda arat ve kesinlikle izlemeni tavsiye ediyorum en aciklayici oyle anlatilir diye dusunuyorum. İzlediginde birsey kaybetmezsin emin ol :)
- +1 yıl
Tamam bakarım söz :D Açıkçası bu imtihanın bazı insanları aştığını düşünüyorum ve onlara bakıp acımamız, yardım etmemiz için imtihan yapılması mantıklı gelmiyor. Sende kendi doğrunu anlatıyorsun sana birşey diyemem elbette ama dinlere inanacağımı sanmıyorum yine de yorumun için yeniden teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılSoz verdin kesinlikle izlemelisin ona gore izlemezsen ahirette gorusuruz :) saka bir yana tabi ki izle ama unutma :) kendine iyi bak iyi geceler :)
- +1 yıl
İzlerim sözüm söz :D
Cevap sahibi+1 yılPeki tamam sevdim ama seni :)
- +1 yıl
Sağol canım :)
+1 yıltopluma zararınız olmadığı müddetçe istediğiniz dini veya dinsizliği seçebilirsiniz. karışmayız size. öyle nefret falanda etmeyiz size. ama ateistlik demek bana göre özgürlük demek. yani tanrı yoksa istediğini yapabilirsin demek. istediğin kişiyle sevişirsin istediğin yoldan paran kazanırsın. haramın helalin olmaz yani hatta canın isterse insan bile öldürevbilirsin. neden öldürmeyesenki dimi? seni engelleyen tek şey türk ceza kanunu oluyor. yani ceza kaununa yakalanmadığın müddetçe herşeyi yapabilrisin ne de olsa inanılşına göre cehennemde yok. hayatını yaşa istediğin gibi. işte bu nedenlerden dolayı ataistlik bana saçma geliyor
01 Yorumla- +1 yıl
Ama sonuçta aklımız var neyin doğru olduğunu ve yanlış olduğunu ayırt edebilmen gerek, bunun için bir kitaba gerek duyman gerekmez :)
+1 yılbu yüzden baskı yapmam kimseye ya da kötü gözle bakmam ön yargılı değilim ateist olsa da iyi bir insan olabilir. ama pek anlamıyorum açıkçası...
ama genelleme yapıp şımarık şımarık kendini överek "dindarlardan daha zekiyim, dindarlar salak" diye düşünen salak ön yargılı saygısızlar uzak olsunlar bir zahmet.16 Yorumla- +1 yıl
ya ben diyor muyum, ateistlerde Allah korkusu olmadığı için kötülük yapmaktan çekinmezler, yok onlar salaktır, yok kötüdür filan? önyargılılık yapıyor muyum? saygısızlık yapıyor muyum? hayır.
biz daha zekiyiz, ahlaklıyız filan diyor muyum? hayır. genelleme yapıyor muyum onlarla ilgili? hayır.
ama onlar kolayca, dindarlar salak, ahlaksız, onlar her kötülüğü yaparlar diyebiliyorlar. önyargılılık, saygısızlık, genelleme yapıyorlar. öylelerine saygım filan yok işte resmen en büyük ahlaksız onlar. - +1 yıl
Çok haklısın canım, böyle yapan o kadar çok insan var ki gerçekten nefret ediyorum.. Hem yobaz ateist var hem yobaz müslüman, hepsi de kendini birşey sanıyor fakat hiçbir şey bilmeden, araştırmadan kabulleniyorlar bunları
- +1 yıl
evet. Müslümanların ateistlere saygı duyması lazım ama bazı ateistler de Müslümanalara saygı duymadıkları halde göklere çıkarılmayı bekliyolar.
- +1 yıl
*Müslüamanlara
- +1 yıl
Evet, doğru ya sonuçta biri diğer insanlardan farklı düşünüyor diye onu farklı görmek saçma. Einstein gibi insanları sadece ikiye ayırmak yetiyor bana; iyi ve kötü insanlar vardır benim gözümde
- +1 yıl
evet aynen
Gizli Üye(30-35)+1 yılIlk okuldan arkadaşım var dini görüşlerimiz farklı diye sürekli dini içerikli görseller gönderiyor ilginç yanı ne peygamberden ne kitaptan alıntılar yok neymiş makamı çok çok yüceymişte falanda filanda insanlar takılmış abi cemaatlere baştakileri peygamberlerle eşit koşuyorlar cübbeli Ahmet hoca istiareye yatmış sonra Allah rte den razı olsun demiş sırf bu iki cümle için çok büyük bir kesim rte ye oy vermiş ve kesinlikle yolsuzluk şüpheleri barındırmamış şimdi siz söyleyin ey müminler bu çok mu mantıklı
20 Yorumla
+1 yılbilmiyorum ama insanın doğasına aykırı olduğunu biliyorum insan muhakkak doğada kendinden üstün ve alt edemeyeceği bir varlığa inanmalı ya da ben inanmalıyım yoksa ötenazi seçeneğimi kesin kullanırdım hatta sevdiklerimi de kendimle beraber götürürdüm çünkü yaşamaya değer bir dünya olduğunu düşünmüyorum dualarımın kabulü tek umudum böyle yani benim düşüncem
22 Yorumla- +1 yıl
Aslında haklısın bazen bende düşünmeden edemiyorum bir tanrı olmalı gibime geliyor fakat bazen saçmaladığımı düşünüp bırakıyorum fakat kesinlikle reddediğim bir şey varsa dinlerdir
- +1 yıl
işte benim bahsettiğim gibi kendimi öldürme düşüncesi egemen olacak diye kendimle tanrı konusunda çok tartışmıyorum ama çok serzenişte bulunduğum anım oluyor gün içinde ben de ayrı bir problemli insanım kendi çapımda :)
Düşünmüyorum onlar beni düşünsünler..
Şaka bir yana bir dine mensup olandan bakın genellemiyorum daha çok okuyor ve araştırıyorlar...
Biz Dîn'e mensup olanlar da araştırmalı öğrenmeliyiz bu konuda eksiğim kabul ediyorum.
Şu var herhangi bir inanca sahip olan bana saygılıysa eyvAllah ben de ona saygılıyım..20 YorumlaDiğer konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ne dusunebilirim ki her insan bir olmuyor farkli dusunceler farkli yollar seciyoruz. Ben dogruda oldugumu dusunuyorum sen de kendince dogruyu sectigini dusunuyorsun seni yargilayamam. Benim imanima gore aldanmis biri olarak goruyorum. Aslnda her sey gormekten geciyor. biliyormusun herkes bir elmaya bakar ama herkes ayni elmayi goremez. Insanlar gormek istedigini gorur. Veya gormesi gerekeni kalbinden geceni.
20 YorumlaYangın çıktığında ateşe tapmaya devammı edecekler diye düşünüp kahkaha atarım onlara sadece :D Bide şeytan onları ansıl kurtaracak lan kötülük meleği :D sana gelipte az günah işledin diyemi öldürecek saçmalıklar falan :D
215 Yorumla- +1 yıl
Yalnız ateşe tapanlar saglanmistir :D
- +1 yıl
Satanistti
- +1 yıl
Yalnız sen olayı baya karıştırmışın :D Genellikle şeytana tapanlar LaVey'in izindeler yani satanist
- +1 yıl
Komik bir düşüncen var :D
- +1 yıl
Ya normalde sinirlenirdim ama gülesim geliyor yahu :D
- +1 yıl
Evet :(( :D
- +1 yıl
Ya üf :Ddd
- +1 yıl
Ergen olsam yapardım ya :Dd
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteist bir sevgilim olmuştu. Hep konuşurduk bu konuları. Arkadaşlarının geneli de ateistti. Hepsinden yola çıkarak söylüyorum, gözlemlediğim şey yani. Ateist bir insanın kaybedicek bir şeyi olmaz, bir şeyden korkmaz. Genellikle evet merttirler ama en büyük kazığı onlardan yiyebilirsin. Kafalarında günah diye bir şey yoktur çünkü. Kişiden kişiye değişir elbet ama benim gözlemim bu yönde.
29 Yorumla- +1 yıl
Kendi açımdan mert değilim, özgüvenim desen yok denecek kadar az.. Ama benim lügatımda günah yoktur fakat yanlış şeyler vardır, insanları inciten şeyler gibi. Sonuçta aklım ve mantığım buna yetiyor neyin iyi ve kötü olduğunu anlayabiliyorum bu yeterli bana yani :)
Cevap sahibi+1 yılPeki öldükten sonra ne olucağını düşünüyorsunuz? Kendisi tekrar dünyaya gelicez derdi.
- +1 yıl
Ya yok olup gideceğiz ya da farklı bir ruh ve formka geri döneceğiz, bunu tabii ki bilemem ama düşüncelerim bu
Cevap sahibi+1 yılYa aslına bakarsan bence herkesin içinde bir ateist var. Ben şu an müslümanım ama zamanında Hristiyanlık, Deistlik ve Ateistliği çok düşündüm. Durupta 5 vakit namaz kılıyor muyum? Hayır. Abdest alıp ezan okunduğunda saygı duyuyorum sadece. Tam bir müslümanlık denmez buna.
- +1 yıl
Evet aslında, kuranı okuyup benimsemen lazım ama çoğu müslüman bunu yapmadan direk kabul ediyor
Cevap sahibi+1 yılAileden dolayı, müslüman bir ülkeyiz sonuçta.
- +1 yıl
O da doğru tabii
Cevap sahibi+1 yılSoru için teşekkürler beni de aydınlattın :D
- +1 yıl
Önemli değil canım ben müteşekkir oldum :D
Bende bir ateistim aynı düşünceleri paylaştığım insanları görünce seviniyorum. Çevremdeki insanlar beni yadırgamadılar fakat büyüklerde sorun olduğu için bende pek bahsetmiyorum sonuçta burası Türkiye :) Fakat böyle davranmak hoşuma gitmiyor sonuçta kişinin kendi seçimi. Çoğu insan ön yargılı oluyor çünkü tabularını yıkamıyorlar.
10 YorumlaBir deist olarak saygım var, isteyen istediğine ınanır birbirine saygılı olduğu sürece. ama benim anlam veremediğim şey, elinizde kesin kanıt var mı ki bir yaratan olduğunu inkar ediyorsunuz? bu durumda agnostikler gözümde bir parça daha anlaşılır kalıyor diyelim.
10 Yorumlaİnsan olduklarını düşünüyorum. Müslüman, Hrıstiyan, Buddhist'ten hiç bir farkları yok gözümde. Neye inanırsalar inanansınlar benim her inanca ve ırka saygım sonsuz. Hiç kimsenin kişiliğini dinine ırkına göre yargılamam kötülemem bunu sorgulamak bana düşmez.
20 Yorumlakesinlikle iyi yapıyorsun. ünv. basında tanıstıgım arkadaşım sürekli cumaya gidelim deyip duruyordu sonra cocuga söyleyince selam vermeyi kesti. insanlar dini gereklerini yapmasa da aykırı olan birini sevmiyorlar. o yüzden çok gerekli olmadıkça söylememen çok iyi.
10 YorumlaSorgulayan insan her zaman diğer insanlardan üstündür bence. Gunumuzdeki islam dininin ne hale geldigi ortada insanlarin dinden haberi yok ama dindar geciniyolar. Ateistler iyidir iyi. Kulturlu zeki insanlardır. Ben de hep sorgularim kucuklugumden beri :)
50 Yorumladinde özgürlük vardır ve kimseye zorlama yokdur ben tüm ateistlerden nefret ederim çok ateistle konuştum o bana soruyor ben ona ama hemen hemen hepsi kalıplaşmış ifadeler kullanıyor ezbere cvap veriyor ben onlara farklı bir soru sorunca bunu daha bilim açklayamadı ama ALLAH Kuran ile herşeyi açkladı bilimde kuranın şifresini çözebildikçe bazı şeyleri açıklıyor aslnda ya her insan da akıl diye bişi var aklını kullanabilmeli insan ben nasl meydana geldim demiyomusun kendine bilim açılar senin nasl geldiğini ama ben 1500 yıl önce peygamer efendimiz Hz MUHAMMED'E inmiş ilk ayetleri oku sonra neye inanmak istiyosan yine ona inan ve kimseyi de takma
23 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Ateist insanların hakkında mı? Yoksa inançsızlıkları hakkında mı? Ateist insanlar benim için problem teşkil etmiyorlar yani. Ateistten bol bir şey yok piyasada. Çok arkadaşım var gerçekten. Ve bir tanesiyle kıran kırana çekişiriz bir aray gelince, seviyeli olmak şartıyla ikimiz de.
Ama konu inanç inançsızlık olduğunda, anlamakta güçlük çekiyorum. Bak eleştirmiyorum, yargılamıyorum, Kur'an bana inançsız yahut başka tanrılar edinmiş insanlara sövmememi, saygı göstermemi, sadece tebliğ etmemi söylüyor. Kur'an'ı yalanlayabilmek için ekstra güç sarfediyor olmalılar diye düşünüyorumç açıkçası. Her şey bu kadar açık net ortadayken, inkar etmek ekstra çaba geektiriyordur herhalde.00 Yorumla
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/JLjVDq.jpg gavurun icadı galaxy s5 le şeriat naraları atan bu zibidilerden çok size saygı duyuuyorum , en azından kafanız çalışıyor
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçoğu düşüncelerine katılıyorum ancak çoğu ateist yobaz neredeyse kndilerini dinlere inanan insanlardan üstün görüyolar ukalalar hatta şımarıklar biz akıllıyız biz sorguluyoruz biz düşünüyoruz biz sorguluyoruz falan filan. çoğu ateist yobaz bnce. dmk ki sdce dine inanlardan değil ateistlerden de yobaz çıkıomuş. ancak takdir ettiğim bu saydıklarımı yapmayan yobaz olmayan bir tek ateist varsa o da bnce celal şengör.
12 Yorumla- +1 yıl
Haklısın aslında ben sizden zekiyim, araştırıyorum, düşünüyorum havasında olan çok fazla kişi var ya :)
Cevap sahibi+1 yılistedikleri kdr olsunlar. böle yaparak insanları kndilerinden soğutuyolar
İnsan olduğunuz için, Yüce Allah'ın yarattığı bir kul olduğunuz için saygı duyarım.
Zulm asla olamaz. Yardıma ihtiyaçları olsa yardım ederim. Ama bu konudaki düşüncelerine saygı duymam.
Çünkü saygı duymak o düşünceyi kabullenmektir. Saygı duymayacağımın anlamı hakaret, küfür vs. olacak diye bir şey olamaz. Düşüncesini yanlış bulurum. Doğruyu anlatmaya çalışırım. Gerisi zaten kendisinin ve Yüce Allah'ın bileceği iştir. Allah'ım hidayet versin diye duamı ederim.40 Yorumlabenim babam dinine düşkündür çok kitap okur din içerikli. ve bende okudum babam kadar olmasada. amaaraştırmayı çok severim çok araştırır çok okur ve çok şeyi öğrenirim. camiye gittiğimde hocaların vaazları beni hep güldürürdü çünkü her zaman aynı hikayeyi anlatıyorlar ve hiçte inandırıcı değildi. sonra dini sorguladım. çok araştırdım çok kitap makale okudum ve şimdi bende inanmıyorum bir ateistim..
11 Yorumla- +1 yıl
Neyi sorguladın arkadaşım dna yı mı kuranın anlattığı cenin i mi çölde yaşayan bir insanın iki denizin birbirine karışmadığını nerden bildiğini mi veya ustası olmayan bir uçağın kendi kendine oluşmasına mı şahit oldun veya görmediğin bir şeye inanmıyor musun senin baban var babanın babası da var onun babasıda var göster desem dedenin dedesini gösterebilir misin gösteremezsin ama olduğunu bilirsin kainatta bu kadar şey varken yaratılmış görmem diyorsan sen bilirsin
+1 yılYani insanların etnik kökenleri, inandıkları şeyler kesinlikle ama kesinlikle Kriter olmamalı... KİMSE DOĞACAĞI ANNE BABASINI SEÇEMEDİĞİ GİBİ... HİÇBİR İNSAN DİĞERİNİN MEZARINA GİRMİYOR... Bence önemli olan Karşımdaki insanın Dürüstlüğü , samimiyeti ve bana olan yaklaşımı... Gerisi Hikaye...
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılkimse durduk yere ateist olmaz. sorgulamış ve inanmamıştır. ancak bu sorgulama sürecinden dolayı, cesaretinden dolayı kendisine saygı duyarım herkesin harcı değil bunlar
kendim de dinlere inanmak, yaratıcı inancım vardır20 Yorumla Kendim Ateistim.
- Dindar insanlardan daha zekiyiz.
- Dindar insanlardan Ahlakimiz daha üstün.
- Dindarlardan daha az suc isliyoruz.
- ve daha bilmem ne.
Tartismalara gerek yok. Dünyanin en Cahil ve Egitimsiz ülkeleri Müslüman ülkeleri.
Toplumu Ateist olan ülkeler daha Egitimli ve daha Ahlakli.
Bir Müslümandan her türlü kötülük gelir, örnek olarak ISID. ISID Müslümanlari kafa kesiyor , tecavüz ediyor ve bu ülkedeki Müslümanlar onlara terörist bilem demiyor.02 Yorumla- +1 yıl
Bi' yandan haklı olabilirsin ama ateist olmamız kimseden üstün olduğumuzu göstermez bence, bu IŞİD olaylarına da bakarsak çoğu dinin böyle bir geçmişi olmuş zaten fakat bu IŞİD'i haklı çıkarmaz, onlar belki kendilerini haklı ve müslüman sayıyorlar ama onlar insan bile olamamışlar
- Diğer konusunda 812 cevap paylaştı.
+1 yılateist insanlar hakkında hiçbişey düşünmüyorum, belki belki ateisttir ama bir müslümandan kat ve kat daha iyi insandır, candır can :). normal insana yanaştığım kadar nötr yanaşırım.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGayet normal bence. Herkes aynı fikirde veya aynı inançta olmak zorunda değil bence. Ha birde şey vardır şimdi senin başında seni dine yönlendirmeye çalışan insanlar caar car öteler yok şöyle yok böyle ne gıcık :D
11 Yorumla- +1 yıl
Evet hoş değil ama napalım onlarda kendi doğrularını yapmak istiyorlar, çok ağır olmadıkça birşey diyemiyorsun :D
- Diğer konusunda 578 cevap paylaştı.
+1 yılBeyinsizler bence acık ve net ya şunu düşünmesi yeter bu evreni evrendeki düzeni elbet ki birinin yaratmış olması gerekir şöyle duşunun alın 7 tane top en basitinden bırakın bu toplar kendi kendibe düzene girecek midir tabiki girmeyecektir yani siz ona dokunmadıkça onun düzene girmesi söz konusu değildir bu yüzden beyinsiz yani aptal olduklarını düşünüyorum
10 Yorumla
+1 yılAteistler ergenleri kaaleye almam. Bilim adamı olup tesadüf demeyen her ateiste normal bakarım. Türkiyede pek cahil dolu cahiller anca garip karşılar düşman gibi bakarlar ateistlere.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılböyle soruları çok sık görüyorum tuhafıma gidiyor açıkcası. kendi vücuduna bak organlarını düşün hepsinin nasıl çalıştığını hepsinin bir önemi olduğunu düşün. hepsi, dünya üzerinde yapılmış en eşsiz makineden dahi daha eşsizdir. böyle bir mükemmelliyet kendiliğinden zaman içerisinde olamaz.
31 YorumlaAzrail canını almaya gelince sende cem karaca gibi son nefesinde Müslüman olursun büyük ihtimal :D
13 Yorumla- +1 yıl
Böyle birşey beklemiyordum ya iyiydi :D
- +1 yıl
:Ddd
Araştırmış insansa saygı duyarım ama sırf farklı olmak için öyle iddia ediyorsa güler geçerim, bir şeyini de ciddiye almam
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibi dine saygılı davrananlar için iyi şeyler düşünürüm. Kişiliği iyiyse bişeyler öğrendiğim bişeyler paylaştığım çok ateist olmuştur. Hatta lisedeki sıra arkadaşlarımdan biri ateist aynı zamanda komünist ve bölücü kürttü. ben de 5 vakit namaz kılan biri. Neyse :)
Bahsettiğin psikolojik baskı ve sözlü şiddet çok cahilce seni anlıyorum.
Soru olarak da şöyle bişey merak etmiştim, vaktin olursa sen de yorumlarsan sevinirim: www.kizlarsoruyor.com/.../q1401313-deist-agnostikleri-anladim-da-ateistler-ne-ayaktir113 Yorumla- +1 yıl
Sorumu sordum :D Ve o ayakcı onlar yorumuna hak vermen de dediklerinle bir çelişki olmuş ama...
Cevap sahibi+1 yılO soruya aldığım cevaplar lafı evirip çeviren konuyu değiştiren ve bana göre ayak yapan nitelikteydi o yüzden :) ben gerçek hayatta, burada ve o soruda ne dediğimin farkındayım. Inanmıyorum çünkü kafama öyle esti veya dürüst ve mantıklıca şu sebepten diyebilen biri çıkmadı henüz. Sağlam bir ateist bulmam lazım cidden merak ettiğim için sordum onu
- +1 yıl
Çok sağlamını istiyorsan ne kadar bilindik olsa da Richard Dawkins var :D
Cevap sahibi+1 yılTelefonunu ver aricam :D
Cevap sahibi+1 yılAma ateistim diyen biri neden inandığını kendi izah etmesi lazım bence. Çünkü bu peygamberi dogmaları, kuralları olan bişey değil, din değil.
Cevap sahibi+1 yılRichard amca duysa dönek misin, ne ayaksın demez mi şimdi :D
Yine bir düşün, sorum için aklına gelen bir sebep olursa dinlemek isterim. İyi geceler :)- +1 yıl
Yeni gördüm ya arada kaynamış hepsi :D Ya bırak Richard amcaydı :D Şu an burada yazılan her şey beni yine düşündürdü belki tanrı olabilir ama dinleri hala sevemiyorum :D Bu neredeyse her gün düşündüğüm bir konu oldu tanrının olup olmaması yani, hala da bilemiyorum. Benim gözümde tanrınız narsist ve kötü ama bilimsel açıdan bazen mantıklı bazen mantıksız, inkar edemem
Cevap sahibi+1 yılHmm var mı bilemiyorum dediysen artık seni agnostik olarak değerlendiriyorum. Bir ateisti daha kaybettik soru cevapsız kalacak :))
Bu yorumunun üzerine sana başka sorular da sorabilirim sıkılmazsan. Ben öğretmeyi değil de öğrenmeyi ve düşünmeyi seviyorum. Kur'an ve sünnette de çokça soru cümlesi var. Soru ilmin hocasıdır diye bir hadis var. Cevabı olan şeyleri sormak düşünmek bizde önemli. İman emin ile aynı kökten. Öğrenmek emin olmak değerli. Ama şimdi uyumam lazım- +1 yıl
Daha kaybetmediniz merak etme :D Açıkçası mantık çerçevesinde tanrının olup olmadığını oturtmak zor, çok fazla düşünce ve neredeyse her sorunun bir cevabı var bazılarının yok, bazıları da bana göre mantıksız. Fakat ben bir tanrıya ihtiyaç duymuyorum ki benim için önem arz eden şeyde bu. Mantık çerçevesinde düşünüp onu kabul etsem bile ona ihtiyacım yok açıkçası
Cevap sahibi+1 yılBak hızlı karar veriyorsun uyarmadı deme :D kabul etsem filan. İyi düşün
Peki hayatta ihtiyacın olan kimse yok mu? Kendi kendine mi doğdun :) bu yazıyı bana iletirken bile yardım aldığın şeyler var değil mi. Bu arada var olup olmamasını, narsist görmen ve kendini muhtaç görmemen veya başka sebeplerden ayrı düşün bence. Var mı yok mu önce bu önemli. Nasıl biri olduğunu ondan gelen haberleri de dinleyerek daha iyi anlayabilirsin. O aşamaya gelirsen ve yine istersen yardımım dokunabilir ;)- +1 yıl
Açıkçası tanrı olsa bile sadece oluşunu kabul ederim ama onunla ilgili dini düşünceler beni hiçbir zaman bağlamaz :) Hızlı karar veriyorum o doğru :D Hayatımda aileme ve arkadaşlarıma ihtiyacım var bana yaşama isteği veren onlar bir de kitaplarım :) Sonuç şu ki tanrıya ihtiyaç duymuyorum ki varsa ve bu kadar haksızlığa göz yumuyor, buna sebep oluyorsa o benim için baştan bitmiştir zaten
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin ama bence bişeyleri kabul etmekten ziyade gerçeğin ne olduğunu öğrenmek benim ilgimi çekiyor. Tabi bu paylaştıklarım fikrini değiştirmek için değil, sen yine tanrı vardır yoktur gibi kabullerle yoluna devam edebilirsin :) peki ihtiyaç duyacağın bir gün olmayacak mı diyorsun? Çevrendeki insanlar ve kitapların (ben de kitaplarımı çok severim bu arada) her sıkıntında sana yeterli mi? Mesela karnımızı doyurmak için bitki ve hayvanlara, çeşitli işler için bazı araçlara, iş ve paraya, sağlığa, güvenlik gibi bazı büyük işler için devlete.. vs. Çabuk karar verme bak düşün belki acıkınca kitapları yiyebilirsin.)
tekrar edeyim yine tanrı varmış gibi konuştun şöyleyse benim için böyledir gibi :) Tanrı'nın var olup olmadığını nasıl biri olduğundan ayrı düşünmelisin. Zaten Tanrı'nın nasıl biri olduğunu onunla tanışmış biri dışında kim açıklayabilir? Tanışmamış biri mi? Mesela ben senin aileni tanımıyorum ama sana bir şekilde bir sebepten gıcık kaptım diyelim :D
Cevap sahibi+1 yılAilen için; çocuklarını yanlış yetiştirmişler, görevlerini iyi yapmamışlar diyebilir miyim? Benim için bitmiştir desem ailen kötü insanlar olurlar mı?
+1 yılİnanmak kadar, inanmamakta bir tercihtir. Bunu yargılamaya kimsenin hakki olmasa gerek. İnsanların inancı ne olursa olsun saygı duyulması lazım.
10 Yorumla
+1 yılben yeteri kadar araştırmadığını ve başkalarından özenip kendisinin de ateistliği kabullendiğini düşünür ve uzak durmaya çalışırım. ben tıp okuyorum ve insan sadece kendi vücudunun oluşumlarına baksa sistemin nasıl işlediğine baksa bunun bir Yaratıcı olmadan gerçekleşebileceğine inanması mümkün olmaz
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılİçlerinde gerzekleri de yok değil, gerçek ateist değil onlar :D
20 Yorumla Benim de ateist bir arkadasim var nezaman din uzerinden muhabbet acilsa inanmamak icin cabaliyo resmen. bu kadar da kapali olanlara aptal diyorum inanmamayi din edinmisler cunku
30 Yorumla
+1 yılbir kötülüklerini görmedim adamlar araştırmış doğrunun o oldugunu düşünüyolar ama soru hiç bişey araştırmadan dine inanıyorsa sorun orda. bu lafımdan ateistsin falanda diyebilirsiniz pek umrumda değil ama değilim
10 Yorumlainsan insandır. etik önemli. dini kendine kalmış. inanıp inanmamak kendi bilcei iş. ancak bana sorarsa bildiğim kadarını anlatırım. ne zorlama ne dışlama yakışmaz gerçekten inanan birine... hoşgörü temel şart benim inancıma göre
10 YorumlaAteist inancına göre insanoğlunun mutasyona uğrayarak var olduğu inancı vardır ve mutasyona uğramış herşeyde muhakkak büyük oranda kusurlar ortaya çıkar. Dünyada kendiliğinden var olmuş bir mutasyon örneği gösterki, insanın biyolojik yapısı gibi kusursur bir durum çıksın ortaya?
00 YorumlaTercih meselesi. İnsanları dinleriyle ya da ırklarıyla yargılamam. İnsanlıklarıyla yargılarım. ;)
14 Yorumla- +1 yıl
Bu dediğin tabiki doğru ama dinsiz olmak başka bişi aşırı mantık dışı ve akılsızca değil mi sence de başka dini benimsemeleri neyse de dinsizlik apayrı bişi
- +1 yıl
Sana göre mantıksız olabilir ama akılsızca demen doğru değil. Bana göre de dinler mantıksız fakat inanan o kadar çok insan var ki akılsızca demiyorum..
Herkesin kendi tercihi yani, eleştirmek yorum yapmak diğer insanlara düşmez.
20 Yorumlaherkes biraz ateist'tir zaten takma :D inanmak sonsuz değildir kanmakta demiş şair :D
10 Yorumla
+1 yıldüzgün bir insan olmadıktan sonra bir dine inansa nolur insan :) yani ister bir dine mensup olsun ister ateist ama önce düzgün bir karaktere sahip olmalı :)
20 YorumlaHerkesin inancına saygı duymak lazım kimse kimsenin inandığına inanmak zorunda değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir çok ateistin bir çok inandan daha iyi olduğun düşünüyorum.
Ve neden inanmadıklarını kafam almıyor.20 YorumlaBirşey düşünmeme gerek yok herkesin dini kendine. Ateist arkadaşlarım da var.
10 Yorumla
+1 yılCanımdır hepsi özentilikten ateist olmadıysa hepsini çok severim :)
12 Yorumla- +1 yıl
Prim yapmak için ateistim diye gezdiklerini
diğer insanlardan bir farkları yok benim için..
kendi içimde üzülürüm sadece o insanlar için..10 Yorumlaİster ateis olsun ister hristiyan olsun insan insandır. Düşünceler ve fikir ayrılıkları olur. Doğaldır.
10 Yorumla
+1 yılne olmuş ne var bunda ülkeyi bile satanlar allah peygamber diyenler ben içki içen bir insanın zarar verdiğini görmedim eee?
10 Yorumla- Diğer konusunda 309 cevap paylaştı.
+1 yılinsanların tanrıya inanıp inanmamalarıyla onları yargılamam. bilime ve sanata olan bakış açıları ölçütümdür
20 Yorumla Bana Göre Şaçmalıgın Danişgası Ateistlik. Ama İnanmayanlarada Tahammül Edebiliyorum Açıkçası bir Nebze Saygı Duyuyorum :)
20 Yorumla
+1 yılKimseye söyleme inanıomus gıbı yap yoksa sonucları kotu oluyor baska gozle bakıyorlar :) bende ateistim ve mutluyum boyle
10 Yorumla
+1 yılhayat yaşamak için güzel , insanlara aldırma
dilediğin gibi yaşa10 YorumlaÖnyargıya hiç gerek yok ama insanlarda önyargı kırılamıyor. Dini seçimi insan yapısını etkilediğini düşünmüyorum.
10 Yorumlahiç kimsenin dini ırkı vs... beni ilgilendirmiyor ben çok dindar biri dğeilim nerdeyse hiç değilim ama inançsızda değilim
10 Yorumla
+1 yılMuslumanlik sevgi gerektirir canimizsiniz inanclar disinda cokta farkli degiliz
10 Yorumla- Devamını Gör (40)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat