Bazen birine bağlanmanın sebebi ne güzelliğidir ne de sözleri; yanında olduğunda içinin huzur bulmasıdır, gözlerine baktığında zamanın durmasıdır. Dışarıdan bakıldığında sıradan gibi görünse de, sende bıraktığı etki her şeyden farklıdır. Gerçekten birini özel yapan, onun sana hissettirdikleri midir, yoksa senin onda hissettiğin mi?
Bir insanı özel kılan, hissettirdikleri mi yoksa hissettiklerin mi?
Bir insanı özel kılan bizim ona yüklediğimiz değerdir , sevgidir , aşktır. Bununla ilgili bir örnek verebilirim x kişisi için y kişisi dünyadaki en mükemmel kişi iken ona aşık olmayan sevmeyen biri için o kişi sıradan biridir. Hem Aşık veysel ne demiş güzelliğin on para etmez şu bendeki aşk olmasa
Bence bir insanı özel kılan, ikisinin birleşimi ama ağırlık biraz senin hissettiklerinde. Çünkü bazen biri sana dünyanın en güzel sözlerini söyler, ilgi gösterir, değer verir gibi yapar ama içini kıpırdatmaz. Oysa bir başkası hiçbir şey söylemeden, sadece bir bakışıyla içini ısıtır. Kalbine dokunur, seni sen yapan o duyguları ortaya çıkarır. İşte orada anlarsın: “Bu insan başka.” Tabii hissettirdikleri de önemli. Saygı, güven, huzur… ama o hislerin sende nasıl yankı bulduğu asıl belirleyici olan. Çünkü sen içinde bir şey hissetmiyorsan, onun hissettirmeye çalıştığı şeyin de çok anlamı kalmaz. Yani, bir insanı özel yapan; senin onun yanında ne hissettiğin, neye dönüştüğün, kalbinin nasıl attığıdır. O kalp bir şekilde "bu o" dedi mi, işte orada sihir başlar.
Evet bu konuda sana katılıyorum. Gerçekten de öyle. Mesela benim sevgilim ilk zamanlarda yanıma gelirken senin enerjini istiyorum diyordu. Benimle konuşmaya çok ihtiyacı olduğunu, benim enerjimi çok sevdiğini söylüyordu. Ben de açıkçası çok ciddiye almıyordum ilk zamanlarda. Baktım çok ısrar ediyor, vazgeçmiyor, tamam, gelsin dedim. böylece birbirimize bağlandık. Benim gibi kimseye aşık olmayan, kendine aşık olmayacaksın diye sıkı kurallar koyan bir kadını aşık etti. Yani uzun lafın kısası bazen birinin yanında huzur bulursun, onun konuşmasına, aurasına, enerjisine aşık olursun
Hissettiklerin bence bir kişi sana zaten tam anlamıyla samimiyetle hislerini aktarabiliyorsa bunu hissedersin ve ondan emin olursun aksi takdirde ne kadar çabalarsa çabalasın sen bunu hissedemiyorsan (ya bunu hissetmek için yetersizsen ya da yaptıklarının samimiyetine inanmıyorsan) faydasız.
Sen aslında çok güzel bir noktaya değinmişsin. 🤔 Gerçekten de bazen karşındaki insan topluma göre sıradan görünür ama sende yarattığı etki bambaşka olur. Burada işin özü tamamen senin ona yüklediğin anlamda. Biri bizde nasıl bir his bırakıyorsa, bizim için o kadar özel oluyor. Onun varlığıyla içindeki huzur, heyecan ya da sıcaklık; hepsi senin hislerinle ilgili. Kısacası, birini özel kılan genellikle sende uyandırdığı duygular; yoksa o kişinin objektif özellikleri değil. 🌹 Bu yüzden, kim ne derse desin, senin kalbinin dediğine kulak ver.