Uzun süreli depresyondan nasıl çıkılır?

uzun süredir depresyondayım. ne zaman basladı bilmiyorum ama beni buna iten okulda gördüğüm akran ve öğretmen zorbalığıydı, oysa kimseyle kolay kolay derdim olmazdı tek basıma takılırdım. Liseye geçince bir şeyler düzelir sanmıstım ilk defa birinden hoslandım. yalnızca ben değil sınıfın güzel havalı kızı da aşık oldugu için çirkin muamelesi gördüm dış görünüşüm kusurlu sanmaya basladım. zaten sonrasında pandemi patladı, ben de içime kapandım okul açılınca bile karamsar ruh halimden çıkamadım. Tüm hayatım sanal ortama bağlıydı resmen. ilk sevgilimi ordan yaptım ondan ayrılınca bile ilgi istediğim için sürekli başkalarıyla çıkmaya devam ettim. sınav senemde yine bu hatayı yapıp mezuna kaldım, mezun senemde ailem ile ilgili kötü seyler yasandı yine bu hataları yaptım ve yine mezuna kaldım. sanal ortamı bırakmıstım, hatta telefonu elime bile almıyorum fakat olay surda başlıyor duygularımı her zaman kendimi avutarak bastırıyorum. telefonu bırakınca her seyin düzeleceğine inanıyorum. ama en ufak bir olayda tekrar içime kapanıp ağlıyorum günlerce uyuyorum, psikolog destegi alamıyorum iş hayatımda sıkıntı çıkaracagını dusunuyor ailem. üniversiteye nasıl ayak uyduracagımı bilmiyorum, ne yapmam gerekiyor. anlatacagım kimsem yok. uzun oldu fakat olaylar bu sekildeydi.

Uzun süreli depresyondan nasıl çıkılır?