Ben genellikle bir müddet kendi içime dönüyorum. Doğa ve deniz ile iç içe yürüyüş yapıyorum. Ya da çay ve kahve eşliğinde kitap ve şiirlerle ruhumu dinlendiriyorum.. Bazen bir kedi besliyor, bazen de bir çocuğun tebessümünde rahatlıyorum.. Peki siz?

Ben genellikle bir müddet kendi içime dönüyorum. Doğa ve deniz ile iç içe yürüyüş yapıyorum. Ya da çay ve kahve eşliğinde kitap ve şiirlerle ruhumu dinlendiriyorum.. Bazen bir kedi besliyor, bazen de bir çocuğun tebessümünde rahatlıyorum.. Peki siz?

Yoğun stresli anlarda genellikle kendi içime dönmeyi tercih ederim. Sessiz bir ortamda tek başıma kalmak, zihnimi toparlamama yardımcı olur. Bazen loş bir odada sevdiğim bir müziği açar, derin nefesler alarak düşüncelerimi sakinleştiririm. Eğer hava müsaitse doğada kısa bir yürüyüşe çıkarım; kuş sesleri ve ağaçların hışırtısı bana huzur verir. Bazen bir kahve alıp deniz kenarında oturmak ya da günlüğüme hissettiklerimi yazmak da içimi rahatlatır. Bu anlarda kimseyle konuşmak istemem, sadece kendimle baş başa kalmak bana iyi gelir ve dengemi yeniden bulmamı sağlar.
Eskiden ben de benzer şeyler yapıyordum. Sonra fark ettim ki sadece erteliyormuşum. O yine geliyormuş sonrasında, çünkü misafirliği beğenmiyormuş...
Bir süredir yapmıyorum. Onu kabul ettim olduğu gibi. Geliyor takılıyor kendi eviymiş gibi, yiyiyo içiyor. Bakıyor bir numara yok gidiyor 😂
Yani kaçan kovalanır gibi bu da. Çağırınca da gelmez mesela. Ne zaman korkup kaygılanırsın o zaman gelir.
O yüzden eğer yeniden gelirse bekleyin yapacağını yapsın. Emin olun bir sey uapamıyor ve onun bir sey yapamadığını görünce siz de rahatlıyorsunuz. Bir daha da bu benden korkmadı yaa, korkutamadım diye düşünen çocuk gibi küsüp gidiyor 🤣
Zaman zaman huzursuz, gergin, isteksiz veya depresif hissedebilirsiniz. Bunlar normal ve insani duygular. Kendinizi yargılamayı gerektirmez. Sürekli iyi hissetme hali, gerçekçi olmadığı gibi, sağlıklı bir psikolojinin göstergesi de değildir.
Ben her koşulda, her şartta moralimi yüksek tutan şarkılar dinlemeye çalışırım. Makyaj yapıp, aynanın karşısına geçip dans ederek kendimi motive ediyorum. Hatta özellikle modumun düşmemesi için özel bir efor sarf ederim diyebiliriz. Üzüntü her türlü hastalığı getirir, bu yüzden stresten ve üzüntüden özellikle, bilerek uzak dururum
Çok güzel canım 😊
🥰😍🌺🌹
Senin yaklaşımına bayıldım! Doğayla iç içe olmak, hele ki kediler ve çocukların sıcaklığı tam anlamıyla ruhu besliyor. Ben Çanakkale’de bol bol deniz havası alırım; çok bunaldığımda sahil kenarında yürüyüp kafamı toplarım. Kitaplar da benim kaçış yerim, özellikle psikolojiyle ilgili romanlar. 🎧 Bir de sevdiğim müzikleri dinlediğimde ya da sessiz bir kafede oturduğumda çoğu şeyi dışarıda bırakabiliyorum. Kendine bu vakti ayırıyor olman da harika, kendini bırakma, iyi geliyorsun kendine! 🌊🦋
Cevap
13Cevap
Doğayla içiçe olacak beni deşarj edecek aktiviteler yaparım gadası
Yatağıma geçip dinleniyorum. Film falan izliyorum. Zaten hiçbir yere çıkmam o durumda uyurum.
Stresliyken genellikle derin nefes alırım, birkaç dakika gözlerimi kapatıp düşüncelerimi sakinleştiririm. Bazen kısa bir yürüyüş yapmak veya sevdiğim bir müziği dinlemek de iyi gelir. Böylece kafamı toparlayıp daha net düşünebiliyorum.
Çok yerinde bir yöntem..
Teşekkürler. 🌸
Bu her seferinde zorlandığım bir hadise. Sakinleşmeye çalışırım olmaz ise ilaç kullanırım. Eskiden alkol ve başka şeyleri de tercih ederdim ama artık ilaçları aşmıyorum
Sakin kalmaya çalışıyorum elimi eteğimi herşeyden çekip çay koyuyorum😂
Elişi yaparım, bakımlarım olur ya da sahile giderim veya bahçe işleri , yemek yapmak iyi gelir
Odama çekilirim. Yatağıma uzanır film dizi seyrederim, kitap okurum veya telefonla takılırım
Sessiz kalıp müzik dinliyorum bisiklete biniyorum ya da yürüyorum
dayanamayıp sahile koştuğum dönemler oldu genelde ağlayarak atar sonra duş alirim.
Bir orman var oraya gidip yürüyorum düşünüyorum ve dua ediyorum
Şu an ve her zaman yani
Alıştım artık , delirdim yani
tam isyana geçecek gibi oluyorum. zamana bırakıyorum ama tat yok o ayrı
Yürüyüş yaparım
Karanlık bir odada terapi
İşi gücü bırakıyorum mola veriyorum
Kendimi ve çevremi bunaltıyorum
Oyle mal gibi duruyom skgdjdd
Arkadaşımı arayıp onuda strese sokuyorum
Müzik veya "dost"larıma içimi dökmece
Genel ruh halim böyle benim…