Ben genellikle bir müddet kendi içime dönüyorum. Doğa ve deniz ile iç içe yürüyüş yapıyorum. ya da çay ve kahve eşliğinde kitap ve şiirlerle ruhumu dinlendiriyorum.. Bazen bir kedi besliyor, bazen de bir çocuğun tebessümünde rahatlıyorum.. Peki siz?
Kendinizi çok yoğun stresli hissettiğinizde ne yapıyorsunuz?
Yoğun stres altında kaldığımda genellikle kendimi biraz geri çekerim. Sessizlik ve yalnızlık bana iyi gelir. Sahile gidip dalgaların sesini dinlemek ya da doğada yürüyüş yapmak zihnimi toparlamak için yardımcı olur. Bazen bir kahve yapar, loş ışıkta oturup sadece düşünürüm. Müziğin de büyük etkisi var; özellikle en sevdiğim şarkıları açıp kendimi ritme bırakırım. Spor yapmak da stresi azaltıyor.
Kişilik & Karakter konusunda 11,4b cevap paylaştı.
Kendimi çok yoğun stresli hissettiğimde genelde yalnız kalıp kafamı toparlamaya çalışırım. Yağmurlu bir havada yürüyüş yapmak bana inanılmaz iyi gelir, sanki içimdeki ağırlığı o yağmur alıp götürüyormuş gibi hissederim. Bazen de müzik açarım, kendimi tamamen başka bir ruh haline sokmaya çalışırım. Ama en çok işe yarayan şey, gerçekten güvendiğim biriyle konuşmak oluyor. İçimde tuttukça daha da büyüyen şeyler, anlatınca hafifliyor. Yani stresle başa çıkma yöntemim ya yalnız kalıp düşünmek ya da içimi döküp rahatlamak oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
Günlük 20 bin adım yürürüm 1 saat spor yaparım 1 saat müzik 1 saat kitap 1 2 saat film Sonra stres felan kalmaz. Stres nedir unuttum zira insan denen canlıdan uzağım kafa rahat, kafa kebap, kafa seksi neyse iyi günler
önce lotus pozisyonunda oturup burnumdan üç kısa nefes alıp uzun ve derince veriyorum. Ardından güneşi selamlayıp şaka lann şaka. Sövüp sayıyorum. Hem en yaratıcı halimle.
Duruyorum hiçbir şey yapmıyorum bir müddet. Sonra köpeklerimi alıyorum yanıma doğa yürüyüşü yapıyorum. Kedilerimle vakit geçiriyorum. Stres falan kalmıyor.
Güzel bir duş ve masaj sonrası kahve veya papatya çayı keyfi ama strese göre degişir bu tabi bazen kabuğuma sığmam sahil kenarına giderim dalga sesi rahatlatır