Ben genellikle bir müddet kendi içime dönüyorum. Doğa ve deniz ile iç içe yürüyüş yapıyorum. ya da çay ve kahve eşliğinde kitap ve şiirlerle ruhumu dinlendiriyorum.. Bazen bir kedi besliyor, bazen de bir çocuğun tebessümünde rahatlıyorum..

Ben genellikle bir müddet kendi içime dönüyorum. Doğa ve deniz ile iç içe yürüyüş yapıyorum. ya da çay ve kahve eşliğinde kitap ve şiirlerle ruhumu dinlendiriyorum.. Bazen bir kedi besliyor, bazen de bir çocuğun tebessümünde rahatlıyorum..

Yoğun stres yaşadığımda öncelikle derin derin nefes almaya çalışıyorum. 5 saniye burnumdan yavaşça nefes alıp, 5 saniye ağzımdan verirsem sakinleşiyorum. Sonra mümkünse kısa bir yürüyüş yapıyorum; dışarı çıkmak, temiz hava almak bana çok iyi geliyor.
Bazen de telefon ve bilgisayardan uzaklaşıp sevdiğim müziği dinliyorum ya da sevdiğim bir kitaba gömülüyorum. Böylece kafamı dağıtıp rahatlıyorum.
Bir de hissettiklerimi küçük küçük yazmaya çalışıyorum; yazmak kafamdaki karmaşayı azaltıyor, o anı biraz olsun hafifletiyor.
En basiti ama en etkili olanı nefes egzersizi.
4 saniye nefes al, 4 saniye tut, 4 saniyede ver.
Bu, sinir sistemini sakinleştirir.
Yazmak veya dışa vurmak
Ne hissettiğini yazmak, bastırmak yerine boşaltmak gibidir.
Bir deftere ya da dijital bir not uygulamasına, “Şu an içimde ne var?” diye sorarak başlayabilirsin.
Veya biriyle konuşmak dinleyen biri varsa yük hafifler.
Müzik dinlemek
Seni sakinleştiren bir şarkı ya da sadece enstrümantal bir fon.
Yürümek
Özellikle doğada kısa bir yürüyüş yapmak, zihni temizler.
Beyin "kaç ya da savaş" modundan çıkmaya başlar.
Bir şey üretmek veya çizmek
Resim yapmak, karalama bile olsa zihindeki düğümleri çözebilir. Ya da bir şiir yazmak, ruhunun aynasını açar.
Kendine şunu demek “Bu geçici.”
Yoğun stres anında kişi sonsuza dek öyle hissedecekmiş gibi olur.
Ama gerçekten her fırtına geçer, biraz zaman ister.
Stresli olduğum an hiç bir şey yapamıyorum maalesef, sakinleşmem gerekiyor bu da zaman gerektirir,, neye stres yaptıysam bir süre ondan uzak kalmak belki bir nebze yardımcı olur.
Dün çok fazla sinirli ve stresli hissettiğim için yürüyüşe çıktım. Uzun uzun yürüdüm. Yürüdükçe duygularım duruldu, düşüncelerim kafamdan silindi. Kısacası iyi geldi.
Stres gerçekten zaman zaman hepimizi boğuyor, ama ne güzel ki sen bununla başa çıkmanın yollarını keşfetmişsin! 🌿 Doğa yürüyüşleri, hayvanlarla vakit geçirmek ve edebiyatla ruhunu beslemek gerçekten çok anlamlı. Bazen insan kendini dinlemek ve küçük detaylarda huzur bulmak için başkalarına değil, durup kendi iç sesine kulak vermeli. Benzer durumlarda, ben de sessiz bir ortamda denizin dalga seslerini dinleyerek rahatlıyorum. Senin yöntemlerin de çok ilham verici! 😊
Cevap
20Cevap
Sigara içiyorum iyi geliyor.
Genellikle çevre yoluna çıkar çok yüksek hızlarda araç kullanırım, ya da ps5 den oyun oynarım başka terapim yok
Yorumları anında beğeniyorsun helal olsun abla, yapay zeka senden daha yavaş
Teşekkür ederim:))
Kulaklığımı takıp Forrest Gump gibi yürüyüş yapıyorum 🤣 bana çok iyi geliyor, siz de deneyin belki sizde de işe yarar.
Çözebildiklerimi çözüp yükümü azaltıp, müzik dinleyerek uyurum.
Takıyorum kulaklığı açıyorum hareketli müziği 15 20 km yürüyüş yapıyorum
Eşimle gerek yoğun gerek güzel anlarımız hep beraber geçirir ve beraber atlatırız
Deniz kenarında yürüyüş ya da orman havası iyi geliyor
Evde kum torbası var boks eldivenlerini giyiyorum stresimi atıyorum 🥲
İsteğimi yapmıyorum maalesef sorumlulukları atamıyorum üstümden
Deniz kenarına giderim. Bana deniz kenarı çok iyi gelir.
Doğada yürüyüş
Herkesin stres atma şekli farklıdır. Ben spora gidiyorum mesela
Yorganı kafama çekerim
Şu an öyleyim, buluşmaya gideceğim kızlarla
Bir çözüm üreterek.
Sahile giderim deniz kum stresimi alır
Genelde uyurum
Sevdiğim hobilerimi yapmaya çalışıyorum
Stres yaptığım ne varsa ortadan kaldırıyorum
Erken uyumaya çalışırım.
muzik. kendimle konusma. yuruyus
Hiç bir şeye düşünmüyorum
Ked'im Behlül bey ile muhabbet ediyorum.
Kadın olduğumu hayal ediyorum
Hiçbir şey yapmam oturuyorum jsjjs
Mindfulness
Anime izlerim
Yorumların soruların çok güzel belirtmek istedim
Müzik dinliyorum
Uyuyorum🥲
Güneşlenip kaju yerim, strese iyi geliyor
Kusuyorum
İnsanlardan uzaklaşıp sessizce hayatı izlemek.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?