Çok stresliyim ne yapmalıyım?

Çok saçma gelebilir size ama bende mükemmeliyetçilik var. Öğretmenlerim, ailem, arkadaşlarım bana verilen görevlerde hep en iyisini yapmamı bekliyor çünkü her zaman öyle yaptım. okul birincisiyim, sporda bir sürü birincilikler başardım, alt sınıflarıma ve başka okullara ders anlattım ve bir çok başarıya sahip oldum ama kendimle gurur duyamıyorum. Mükemmelliyetçilik olduğu için ne yaparsam yapayım kendimi yetersiz Her neyse, az çok beni anladınız. Şimdi resim kursuna gidiyorum, yetenek sınavı için. Ama yapmam gereken çok iş var ve resimde iyi olmadığım için kendimi strese sokuyorum. Sağlık sorunlarım da var bu yüzden hep çok yorulana kadar çalışırım ama resim bende apayrı bir mesele. İş olarak yapıyorum ve seviyorum ama yetenek sınavına gireceğim için yetenek sınavına hazırlık resmi cizemiyorum, stresten çalışamiyorum. Stres olduğum bir şey ile karşılaşinca tüm işlerimi bırakıp öylece o şeyi düşünüyorum. Psikolog birisi ile konuştum ama mükemmellik düşüncemi bozmamı, rahatlamamı söyledi. Nasıl yapabilirim ki? Tam olarak bir psikologa gitmedim, gideceğim. Birde nasıl daha az sorumluluk sahibi olabilirim? Kulağa saçma geliyorsa özür dilerim.
Çok stresliyim ne yapmalıyım?