Selamm,
Dürüst olmaktan hep kaybeden biri, yalan söylemeye başladığı zaman bu neden onun suçu oluyor?

Selamm,
Dürüst olmaktan hep kaybeden biri, yalan söylemeye başladığı zaman bu neden onun suçu oluyor?

Çünkü toplum, doğruluğu cezalandırır ama yine de yalanı suç sayar. Dürüstken yalnız kalırsın, yalan söylediğinde ise sahte bir kalabalığın ortasında. Ama her iki durumda da, kararın senin vicdanına aittir. Suç, bazen sadece yasaları değil, kendi ilkelerini çiğnemektir.
Suçlayamayız bence. Dürüst olan kaybediyorsa, sorun onun doğruluğunda değil de karşısındakinin neyi hak ettiğindedir.
Herkes kendi aynasından bakar. Dürüst biri bile yalan söyleyenin gözünde suçlu gibi görünebilir. Ama bu onun yalancı olduğunu göstermez.
Gerçekler bazen can yakar ama bu gerçeği söyleyeni yalancı yapmaz sevgilim...🩷🩷😽
Sonuna kadar bebim ❤️
Yani dürüstlükten kaybeden bir insana hep yalanlar suçlayabilir miyiz bazen suçlayabiliriz çünkü bir insan ne kadar dürüst olursa olsun her zaman doğruyu söylemez bazen o insanın bile yalan söylediği zamanlar olmuştur
Bir insan sürekli kaybetmez. Demek ki saftır yani iyilik yapacağın adamı tanıyarak dürüst olmak gerek.
Ara ara yalan söylüyor demek ki bir şey olmaz belki de doğru söylüyordur.
Herkesin dürüstlüğü, toplumun “doğru” sandığı şeylerle mükemmel örtüşmeyebilir, bu doğru. Ama insan yalan söylemeyi seçiyorsa, oradaki karar hâlâ ona ait, kimse zorla ağzına lafı tıkmıyor. Yani, dürüstlükte kaybetmek ne kadar can acıtsa da, biri yalanı kendi eliyle seçiyorsa bunun sorumluluğunu da almak zorunda. Sistem acımasız diye herkes maskesini takmak zorunda değil, ama maskeyi seçen sorumluluğu da taşımayı göze almalı. 😏💬
Cevap
6Cevap
Hayır onu bu hâle insanlar getirdi çünkü ama insanlar ne yaparsa yapsın biz karakterimizden ödün vermemeliyiz
Ben de dürüstlüğümden kaybettim her zaman
Kaybedersek dürüstlükten kaybedelim
ben o işleri geçeli çok oldu sebep sonuca bakmam bir şeyi bir şeyi yapmak istediysem yaparım iyi veya kötü bir eylem olmasının önemi yok veya o eylemin bana iyi veya kötü bir getirisinin olmasının da önemi yok
Hayır suçlayamayız çünkü delil bulamayız. Ama böyle bir zamanda doğruya eğri diyenlerde çok fazla maalesef..
Kadinlar yuzunde. Durustluk sacma bu devirde
Bana eskiden yapanlar vardı ve hep haklı çıkıyorlardı
Sonuçta seçim bizim..
dürüstlüğünden kaybediyorsa düzgün bir yerde olmadığını bilmeli farketmeli.
Yalan söyleyen kimseyi yargılamıyorum ki zaten
Herkes birgün pinokyo olabilir
Çok kolay suçlarlanır
Bahane bunlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?