Kişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Çoğu zaman birini yalan söylediği için değil o yalandan sonra dürüstçe yüzleşmediği, pişmanlık göstermediği veya güveni yeniden kurmak için çaba harcamadığı için kaybederiz. İnsanlar hataları affedebilir, ama samimiyetsizliği zor affeder.
11 Yorumla
Soran10 aySon cümlene tüm hücrelerimle katılıyorum
En İyi Cevaplar
Yalanın neye göre yalan olduğuna bakarım. Mesela bir örnek;
Annemin eşi, annemin tepkilerinden çekindiği için 150bin TL olan borcun sürekli asgarisini ödeyerek idare etmeye çalışmış ve borç 300 bini bulmuş. Ben bunu öğrendiğim zaman borcu kapatıp, ikisini karşıma alıp;
"Abi sen, gizli iş çevirdiğin ve yalan söylediğin için suçlusun. Ama anne, sen de bu yalanın doğmasına sebep olduğun için suçlusun. Çünkü o kadar agresifsin, o kadar kırıcı konuşuyorsun ki, adam tepkilerinden çekindiği için sana yalan söyleyerek durumu idare etmeye çalışmış, sonucunda da batmış." dedim. İkisi de birbirine bakıp özür dilediler, mevzu kapandı.
Burada önemli olan kişinin zevk olarak mı yalan söylediği, yoksa karşısındaki kişinin psikolojik baskı veya sorgu/sual kavramından dolayı söylemek zorunda mı kaldığı. Birinci seçenekse, amenna. Ama ikinci seçenekse, kaybetme korkusu veya karşı tarafın tepkisinden dolayıdır.
Birinci seçenek silmek için sebepken, ikinci seçenek kalmak için anlayış bekler amigo.
19 Yorumla
Soran10 ayYalanın gerekçesi ne olursa olsun, sonuçta güveni zedeler. Korkudan söylenmiş olması anlaşılabilir belki ama bu, doğruyu gizlemeyi meşrulaştırmaz. Eğer bir ilişkide insanlar gerçeği söylemekten çekiniyorsa, sorun sadece tepkide değil, iletişimin temelinde demektir. Yalanı doğuran ortamı sorgulamak değerli ama yalanı mazur göstermek, sorumluluğu sulandırmak olur. İlişki, cesaretle kurulmazsa güvenle sürdürülemez.
Amigo değil, kaptan.- 10 ay
Senin söylediklerinde haklılık payı büyük çünkü bir davranışın ardındaki psikolojik zemini anlamadan, sadece sonuç üzerinden hüküm vermek sığ bir yaklaşım olur. Evet, güven kırılır ama güveni kıran her zaman sadece yalan değildir. Bazen o yalanın söylenmesine neden olan korku, bastırılma, aşağılanma veya değersizlik hissidir ki asıl sorun tam da oradadır. İnsan, tepkilerden kaçmak için dürüstlüğü değil, hayatta kalmayı seçer bazen. Bu dürüstlüğün reddi değil, içsel bir savunmadır.
İlişkilerde gerçeği konuşmak için cesaret kadar güvenli bir alan da gerekir. Eğer biri konuşmaktan korkuyorsa, orada iletişimin dili değil tonu sorgulanmalıdır. Kimi zaman gerçek, karşıdakine ağır geldiği için değil, ona gösterilecek tepkinin yıkıcılığı yüzünden saklanır. Kimi zaman somut delil istenen bir baskı, kimi zaman gelecek şiddetli bir tepki... insanın kişiye verdiği değer, kaybetme korkusunu da doğurur. Bu korkuyla insan bazen duygularını bile içinde yaşayabiliyorken, sırf karşı tarafın gönlü olsun diye pembe yalanlar söyleyebilir. O yüzden sadece yalanı değil, yalanın doğduğu iklimi de konuşmalıdır kişiler.
Ben birini yalandan değil, o yalanın neden konuşulamadığını anlamak istemeyenden kaybederim. Ve bazen hakikat, sadece doğrulukla değil, anlayışla da inşa edilir. Kaptan eskide kaldı, artık gerçekten amigo.
Soran10 ayEvet, psikolojik zemin önemlidir ama bu zemini sürekli bir gerekçe gibi öne sürmek, sorumluluğu dağıtıp belirsizliğe mahkûm eder. Korku, baskı, değersizlik gibi hisler yalanı açıklayabilir ama haklı çıkarmaz. Çünkü her birey, karşısındaki kişiyi değil, kendi eylemini yönetmekten sorumludur. İnsan ilişkisinde güven bir tercih değil, zorunluluktur. Yıkıcı tepkiler varsa, bu ayrı bir problem olarak ele alınmalı; ama bu, yalanı aklamaz. ‘Gerçek konuşulamadı çünkü alan güvenli değildi’ demek, gerçeğin kendisinden kaçmanın makul kılıfı olabilir.
İletişim, güvenli alan talep etmek kadar, o alanı birlikte inşa etmeye cesaret etmeyi de gerektirir. Yoksa herkes kendi duygusal zeminine göre haklı çıkar ve ortada ne gerçek kalır ne ilişki. Anlayış kıymetlidir, ama ilkesiz bir empati, sadece sorumluluktan kaçışa kılıf olur.
Kaptanlık, bir lakap değil; duruş meselesidir. O yüzden ne gelirle başlar, ne gidişle biter. Bakidir.- 10 ay
Elbette birey kendi eyleminden sorumludur ama insanı sadece bireysel ahlakla değerlendirmek, onu sosyal ve duygusal bağlamdan koparmaktır. Yalan söyleyenin eylemi ne olursa olsun, bu eylemin neden ortaya çıktığını anlamak, onu meşrulaştırmak değil, çözüm üretmektir. Çünkü psikolojik zemin sadece bir gerekçe değil, aynı zamanda bir göstergedir: O zeminde hangi duygularla yaşandığı, neyin eksik olduğu, nasıl bir ilişki dinamiği kurulduğu hakkında bilgi verir. Yalan sadece bir tercih değil, bazen çaresizliğin dışavurumudur.
Güven evet, bir zorunluluktur ama bu zorunluluk her iki taraf için de geçerlidir. Güvenli alan istemek kadar, o alanı tehdit etmeyen bir üslup ve tutumla desteklemek de şarttır. Yoksa “doğruyu söylemeliydi” demekle bitmez, o doğrunun konuşulabildiği bir iklim olup olmadığı da sorgulanır.
İlkesiz empatiye elbette katılmıyorum. Ama ilkesiz beklentilerle kurulan sert ilkeler de ilişkiyi dayanılmaz hale getirir. Gerçek, sadece söylenen değil, aynı zamanda duyulana gösterilen tepkide de saklıdır. Ve bazen, karşımızdakinin neden sustuğunu dinlemek, onun ne söylediğinden daha çok şey öğretir. Yani anlayış, sorumluluktan kaçış değil, ilişkiyi inşa etmenin ta kendisidir.
Kaptan, kendisine "kaptan" diyenle kaptanlığın farkındalığına vardıysa, "kaptan" diyen "amigo" da der. İlle de amigo.
Soran10 ayEylemin nedenlerini anlamak değerlidir, katılıyorum. Ama anlamak ile sorumluluğu yumuşatmak arasında çok ince bir çizgi var. Yalan, ister çaresizlikten ister korkudan doğsun, karşı tarafın gerçeklik hakkını gasp eder. Psikolojik zemin bir veri olabilir, ama aynı zamanda bir sınavdır: İnsan, içinde bulunduğu şartlara rağmen neyi seçiyor? Bu, bireysel ahlakın da değil, ortak güvenin belirleyicisidir.
İlişkiyi anlamak için susanı dinlemek gerekir diyorsun, doğru. Ama ya susan, konuşmayı reddettiği sürece karşı taraf kendi iç sesinde boğuluyorsa? O zaman anlayış, bir empati değil, bir belirsizlik kıskacına dönüşür.
Güvenli alan inşa etmek bir sorumluluksa, o alanda dürüst durmak da bir sorumluluktur. Dürüstlüğün bedeli bazen zor olabilir ama yalanın bedeli çoğu zaman geri dönüşsüzdür. O yüzden anlayış, ancak karşılıklı cesaretle birleştiğinde ilişkiyi taşır.
Kaptan, kendine 'kaptan' denildiği için değil, gemiyi fırtınada batırmadığı için kaptandır. ;)- 10 ay
Kaptan olmak, fırtınada gemiyi batırmamak kadar, mürettebatın neden paniğe kapıldığını da anlayabilmektir. Gemiyi sadece haritaya bakarak değil, dalganın dilini okuyarak yöneten kişi kaptandır. Senin dediğin gibi, yalan karşı tarafın gerçeklik hakkını gasp eder ama bu gaspın niçin yaşandığını anlamaya çalışmak, adaleti çarpıtmak değil, ilişkinin köklerine inebilmektir. Sadece ne oldu değil, neden oldu sorusu, hakikatin daha derin katmanlarını açığa çıkarır.
Evet, susmak bazen karşı tarafı iç sesinde boğar. Ama bu noktada soru şu olmalı: O iç sesin tonu ne kadar yargılayıcı, ne kadar affedici? Karşındaki konuşmadığı için değil, konuşabileceği bir alan bulamadığı için susuyorsa, o sessizlik de bir tepkidir.
Güvenli alan ve dürüstlük birbirine düşman değil, birbirinin zemini. Dürüstlüğün bedeli varsa, güvenliğin yokluğu bu bedeli ikiye katlar. Kimse ilişkiye yalanla başlamak istemez ama herkes dürüstlüğün yaratacağı hasarı taşıyacak güçte de değildir. İşte bu noktada anlayış, cesaretle değil, şefkatle birleştiğinde ilişkiler büyür. Çünkü her gemi, sadece rüzgârla değil, rotayı birlikte çizen ellerle yol alır.
Kaptanlık, yalnızca dümeni tutmak değil, mürettebatın neden korktuğunu unutmadan yön bulmaktır.
Soran10 ayAynen
- 10 ay
Güzel diyalogtu, teşekkür ederim. İyi geceler YorForger.
Soran10 ayİyi geceler
- Kişilik & Karakter konusunda 3,2b cevap paylaştı.
u 10 ayYalan zorumuza gider sonrası pek önemli değil.
122 Yorumla
Soran10 ayKatılıyorum
- 10 ay
Sağol eig için asdgh
Soran10 ayAlındı, anlaşıldı
- 10 ay
😂
Soran10 ay: )
- 10 ay
Hah geleceği mi gördüm ne djd
Soran10 ayÖyle oldu sankim birazcık sjshsjsjks
- 10 ay
Teşekkür ederim, emrivaki oldu sjjs
Soran10 ayYou owe me one now sjhsjsksks
- 10 ay
Anlaşıldı, borç benim ne öderim ne inkar ederim.😂
Soran10 ayAhahah eyvallah
- 10 ay
İlgileneceğim bu konuyla😂
Soran10 ayOna eminim bak sjsjsjjs
- 10 ay
Nasıl emin oldun djdj
Soran10 ayAldım senden o izlenimi ahahahah
- 10 ay
Oo keskin bir analiz
Soran10 ayYaparız öyle şeyler
- 10 ay
E sorularını bekliyoruz o zaman, görelim karakter analizlerini.😅
Soran10 ayHimmm kişi karakter analisti yor forger 666 no lu odadan bekleniyorsunuz sjsjsjsjsjs
- 10 ay
Foogır okuyorum ben onu sghh
Sen sor gerisi ben de.😅
Soran10 ayPekü
- 10 ay
Swldş
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. İkisi de. Yalan söyleyenden dürüstlük de beklenmez
11 Yorumla
Soran10 ayKesinlikle evet
Yapay Zeka Cevapladı
Evet, dürüst bir tavır beklemek aslında insana güven duymanın temel taşı. Yalan bazen anlık bir kaçış olabilir ama sonrasında sergilenen tutarlılık ve dürüstlük, o güvenin yıkılıp yıkılmayacağını belirler. İnsanlar ilişkilerinde samimiyet arar ve bu samimiyeti dürüstlükle besleriz. Eğer biri hatasını kabul eder ve pişmanlık gösterirse, bu daha kolay affedilebilir. Ama düzelme isteği olmadan devam eden yalanlar ilişkileri köreltir. 🌿
13 Yorumla
Soran10 ayÇok doğru söyledin irem
Soran10 ayKesinlikle
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Her ikisi yüzündende, hem yalan söylediği için, hemde yalan saklaması yüzünden. Belki gerçek bi nedeni varsa bunu hala gizlemesi ve açıklamaması galiba.
13 Yorumla
Soran10 ayNe olursa olsun, yalan ortaya çıktıktan sonra saklanmasinin ya da sebebinin bir önemi kalmıyor bana göre
Soran10 ayKesinlikle
- Kişilik & Karakter konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u 10 ay"Ben ne güzel inanıyordum sana neden aptal yerine koydun" kırgınlığı geçmediği için affedemiyoruz
11 Yorumla
Soran10 ayÇok doğru
Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı. Soruyu tam anlamadım ama her insan dürüstlükten bahseder ancak çoğu insan dürüstlüğü kaldıramaz. Her doğru her yerde söylenmediği gibi her doğru herkese söylenmez ve her doğru her zaman doğru değildir 💆♂️
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 6,4b cevap paylaştı. Dürüst olmaması bence ama konu da önemli burada
13 Yorumla
Soran10 ayBiliyor musun? Konu ne olursa olsun dürüst kalmaya devam edemiyorsa, olmuyor, yürümüyor. Yalanı söyleyeni hadi bir nebze belki affedebilirsin de söylediği yalana inanıp savunan gözümde aşırı düşüyor.
Soran10 ayDoğru haklısın
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u 10 ayinsanlar yalancıdır maalesef
10 Yorumla
10 ayDürüstlük eşit şartlarda ve zaruri olduğunda kullanılır hale geldi.
Dürüstlüğün ve doğruluğun her daim kazandığı hikayelerle büyümüş olsak da, günümüz dünyasında aynı tavrı sergileyenlerin kaybedenler kulübünün baş köşesinde oturduğunu biliyoruz.
İnsanların dillerine pelesenk ettiği bu kelime bir çok insanda eğreti duruyor artık. Yalanın ve dolanın hak terazisinde kazandığı dönemler.
Devir, en az hasarla yaşamayı hedefleme devri.
12 Yorumla
Soran10 ayAcı ama gerçek
- 10 ay
Maalesef
10 ayher şey baştan ya bir kere yalanla o güveni kırmayacak gözümden düşer direkt. Ha bi de kimse yalanla da yüzleşmiyor sen tesadüfen öğreniyorsun o daha da kötü sözün özü söz konusu yalan olunca nereden tutarsan tut elinde kalıyor.
14 Yorumla
Soran10 ayMaalesef öyle
- 10 ay
O yüzden ben de yalanın affı yok
Soran10 ayBende de
- 10 ay
Süper o halde
- Kişilik & Karakter konusunda 854 cevap paylaştı.
10 ayHerkes birbirine yalan söyleyebilir, yalan söylemek kayıptır yalandan sonra doğru söylemek hepten bir kayıptır bir çobanın hikayesindeki küçükken duymuştum bir kurt geldi dedi köye haber saldı, köylüler geldi ama kurt yoktu yalan söyledim dedi bunu böyle bir iki defa daha yaptı sonunda kurt geldi ama yardıma gelen olmadı..
Yalan bir hüsrandır yalandan sonra doğru x2 hüsrandır.10 Yorumla
10 ayYalan söyleyip kalpteki notunu yerle bir etti ya, sonradan bütün yalanların gerçeğini söylese neye yarar.
Ne demiş ünlü bir isim "güven aynaya benzer, bir defa çizildi mi her baktığında çizik gösterir.
11 Yorumla
Soran10 ayÇok doğru
Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı. Zaten yalanla kaybeder.
Yalan sonrası ince bir çizgi vardır. Dürüst olması için son bir şans verirsin. Baktın yalana devam ediyor gözünde iyice küçülür.13 Yorumla
Soran10 ayKüçülen biri değerini kaybetmiştir zaten.
Soran10 ayÖyle yapıyom zodi
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Yalan söyledikten sonra durumu toparlamaya çalışmadığı için kaybederiz. Bizi tekrar kazanmak için hiçbir şey yapmıyorsa zaten her şey planlı, bile isteye yapılmıştır.
13 Yorumla
Soran10 ayO kadar katılıyorum ki sana.. Bir de aptal yerine koymaları yok mu? Cabası...
Soran10 ayHemde nasıl
10 ayİkisi içinde kaybederiz. Bana dürüst olsun yeter ki... Hadi diyelim yalan söyledi, neden yalan söylediğini ve yalan söylediği konuyu söylerse belki affedebilirim.
14 Yorumla
Soran10 ayİşte bazıları yakalandığı halde, yalan söylediği şeyi savunuyor seni aptal yerine koyarak. O zaman kaybetmeye mahkumdur bu insanlar.
- 10 ay
Uzak durulması insan çeşidi.
- 10 ay
Durulasi
Soran10 ayKesinlikle
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
10 ayAslında biz kaybetmeyiz o bizi kaybeder ne demiş şair,
Dürüst olmaktan korkma kaybedeceğin en fazla yanlış insanlar olur11 Yorumla
Soran10 ayÇok doğru
10 aySoruyu gereksiz uzatmışsın zaten yalan söylediği için dürüst olamaz mantıken kandırmaya çalıştığı için güvensiz duruma düşer
13 Yorumla
Soran10 ayYalanı ortaya çıktıktan sonra bile o yalanı savunmaya devam etmesi kişiyi daha fazla düşürür. Bazı yalanların geçerli sebebi olur, gerçeği öğrendiğinde hak verirsin. Affedebilirsin belkide. O yüzden gereksiz kısmına katılmıyorum. Biraz daha geniş bir çerçeveden bakmanı öneririm.
- 10 ay
Geniş pencerem yalanlara kapalıysa bakamam anladığım an soğurum ondan sonra eskisi gibi davranamam yazmam da
Soran10 ayAnlıyorum
s 10 ayKaybetmenin çeşitli nedenleri olabilir. Öyle yalan ile alakalı bir durum değil. Ne yalancılar gördük seviyormuş/kıymet veriyormuş gibi yapan.
11 Yorumla
Soran10 ayHaklısın
10 ayYalan söyledikten sonra ben yalan söyledim demenin tadı nerde ama yaaaa. Yalan söyledikten sonra yakalandığımız için kaybedelim lütfen gülüm.
11 Yorumla
Soran10 ayKaybetmeliyiz Melaikemm
Yalanı da yalancıyı da sevmem bir daha eski güven olmaz bende
11 Yorumla
Soran10 ayAynı şekilde
Yalana tahammülüm yok bence her insanın bakış açısı farklı
13 Yorumla
Soran10 ayBenimde yok
Soran10 ay🌿.
Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bana çok güvendiğim , inandığım halde yalan söyleyen insandan soğuyorum elimde değil.
11 Yorumla
Soran10 ayBen de öyle
Kişilik & Karakter konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ne yalan ne dürüstlük biz bize istediğimiz gibi davranmasını bizi yaniltigi için kaybederi aslında hayla kırıklığına
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,8b cevap paylaştı.
10 ayBizi enayi yerine koyduğu için, kimse mal değil kandırdım sanar sadece kendini kandırır aptal yerine konulmaya çalışılmasına dayanamıyoruz
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 12,5b cevap paylaştı. Herkes yalan söyleyebilir o beni ne kadar etkiliyor ona bakarım. Sonrasında affettirmek elinde ve yapmıyorsa sıkıntı
10 Yorumla
10 ayYalan söyledikten sonra nasıl davranırsa davransın.. Kayıp saymam onu..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,1b cevap paylaştı. Durustluk evet zor. Insanlar sen durustsun gercegi soyluyorsun diye senden uzaklasir cunku gercekleri duymak her delikanlinin harvi degildir
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 771 cevap paylaştı.
9 ayaslıda bunun içinde de ego yatıyor kandırılmış olmak hissi daha ağır basıyor aptal yerine konulmak kullanilnak
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı. yalandan sonra dürüstlük mü? kimse kendini bu teoriyle kandırmasın
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 32,5b cevap paylaştı.
10 ayDürüstlük mühimdir
11 Yorumla
Soran10 ayKesinlikle
u 10 ayOlabilir.
20 Yorumla
10 ayDürüst davranmadığı için.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı. Yalana zerre sabrım yok.
10 Yorumla
10 ayHangi konuda yalan soyledıgı onemlı...
10 Yorumla
10 ayZor be yaw😂
140 Yorumla
Soran10 ayValla yalan söyleyene sonra hayat zor Mühendis bey sana bana değil
- 10 ay
😂😂😂peki takım lideri hanım😂😂
Soran10 ayEnerjinden bana da biraz salasın sinirliyim iyi gelir
- 10 ay
Şu anda çamaşır makinası tamir ediyorum, amırtisörleri değiştşriyorum😂😂
- 10 ay
Terledim ara verdim
- 10 ay
Gel enerjiyi prizden verelim
- 10 ay
😂😂
Soran10 ayHer eve senden lazım he, niye cagirmiyorsun gelsin yapsınlar
Elektrik tutulması yasayak diye sjshsjsjs- 10 ay
Saolasın, servis canı isteyince geliyor, kendim yapınca daha çok keyif alıyorum, 2000tl de cebimde kalıyor😉
Soran10 ayEyi bakalım mühendis bey pintiligin üstünde yine
- 10 ay
Niye sen hiç bişi tamir etmez misin
Soran10 ayUğraşırım, edemezsem gereksiz vakit kaybetmem. Altindan kalkamayacaksam baştan girmem.
- 10 ay
Birazdan kapatıcam makinayı
- 10 ay
😉bitiyor
- 10 ay
Sadece terliyorum banyoda
Soran10 ayHeyt be mühendis adam yaf
- 10 ay
Dr müh
Soran10 ayOooo şapka çıkarıyorum ifenim, saygılar
- 10 ay
Çıkar ama kel gözükmesin dikkat et