En azından doğruları gizlemek onlara müstahak mıdır, ne olursa olsun herkese doğruları söyler misiniz?

En azından doğruları gizlemek onlara müstahak mıdır, ne olursa olsun herkese doğruları söyler misiniz?

Hayatta bize yalan söyleyen insanlarla karşılaşmak ne yazık ki kaçınılmaz. Bizi kandıran, duygularımızla oynayan, güvenimizi boşa çıkaran kişiler olabilir. Ancak bu durumda onlara aynı şekilde karşılık vermek, yani yalanla cevap vermek bizi onların seviyesine indirir. Elbette bu kolay değil. Kalbin kırılmışken, içten içe "Ben de ona aynısını yapmalıyım" demek geliyor insanın içinden. Ama işte tam da burada devreye vicdan ve Allah korkusu giriyor.
Dedim ki kendime Sen onun gibi olma. Çünkü insan kendini Allah'a karşı sorumlu hissediyorsa, başkasının ahlaksızlığı ona ölçü olmaz. Yalanla savaşmanın en doğru yolu dürüst kalabilmektir. Evet zor, ama huzuru da beraberinde getirir. Bize yalan söyleyenin hesabı bizden sorulmaz; ama biz yalan söylersek, onun hesabı bize aittir. Bu yüzden "O yapıyor diye ben de yapamam." Dürüstlük kaybettirmez, sadece sahte insanları hayatımızdan temizler.
Ben kendim gibi birini daha görmedim kim karşıma geldiyse çıkarları menfaatleri için sevgi ilgi için yalan dolan gizli dolambaçlı şeyler gördüm şu an hepsini skr ettim yalnız başıma işime gücüme bakıyorum
Bu konuda dürüstlük hep bir denge sanatıdır. Sana yalan söyleyen birine aynı şekilde karşılık vermek, kaybolan güveni yeniden inşa etmez. Ancak, bazen doğruları açıkça söylemek yerine kontrol altında tutmak hem kendini hem de karşındakini incitmemek adına bir alternatif olabilir. Ama unutmamalısın, dürüstlük iyileştirici bir güçtür. Ne olursa olsun yalanla yalanı büyütmek uzun vadede seni yıpratabilir. Senin için en iyiyi seç. 🌟
Cevap
7Cevap
Hayır silip geçeceksin onun seviyesine inmeye gerek yok
Ben hep doğruları söyledim diyelim kızla iyi olsaydım ne diyecektim evet anne okulda tanıştılar ben gördüm tanıştım falan baya yalan Allah korudu
Kendini zevki sanan ahmaklara sesleniyorum , yalanınızı bile bile size katlanmam acizligimden değil kalbimin büyüklüğündendir.
Hayır yalana yalanla karşılık vermek sağlam karakterli olana yakışmaz.
Mubah
Hiç bir şey söylemem
Hayatından çıkarmak mübahtır
Hayır gerek yok böyle şeylere
Yalana başvurmam ben onlar için
Hayır kendinden ödün vermemek en güzeli
Yalandan nefret ederim. Asla söylemem kimseye.
Yalan söyleyenleri hiç sevmem
O karaktersiz diye bende mi olayım
İletişimi kesmek mantıklı olan :D
Yalan konuşanın doğru işi hiç olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?