Sevgilinin özgürlük alanını kısıtlamak, sevginin/aşkın belirtisi midir?

Sevgilinin özgürlük alanını kısıtlamak, sevginin/aşkın belirtisi midir?
Soyle ki
47. yasindayim ve bekarım
Değiştireceğin
Donusturecegin bir insanla olmam
Olmadım
Çünkü her insan bir yaşamdır bir hayat bir masal bir hikayedir bir öyküdür
Kimse kimsenin rehabilitasyon merkezi değil
Ben onu kisitlicaksam o özgür olmucaksa zaten olmasın
Haklısınız :)
Her insan özgürdür. İlişki içinde olmak birinin özgürlük alanını daraltmayı gerektirmez. Birinin kendi özgürlük sınırları sizin kabul edemeyeceğiniz kadar genişse o kişiyle ilişki yaşamazsınız, olur biter. Çok mu açık giyiniyor? Karışamazsın, tahammül edemiyorsan ayrılırsın... Çok mu fazla karşı cinsten arkadaşı var? Karışamazsın, tahammül edemiyorsan ayrılırsın... Başına buyruk mu yaşıyor? Kendi başına alemlere mi akıyor? Başkalarıyla mı flört ediyor? Karışamazsın, tahammül edemiyorsan, sana uymuyorsa ayrılırsın, kendine uyan birini bulursun.
Kimse kimseye AİT değil. Kimse kimsenin MALI değil.
Kesinlikle :)
İlişki içinde bu tip müdahaleler kişisel sınırların ihlali anlamına gelir.
Sevgili, kafesteki bir kuş değildir. Sevgili birlikte olmayı tercih edendir. Partnerdir, Ortaktır, Yoldaştır, Eştir, Eşlik edendir. Hep bir eşlik ve eşitlik durumu vardır...
Kısıtlamayı sevgi sananlara bakınca biraz üzülüyorum ama işin aslı şu: Sevgi ve özgürlük birbirinin düşmanı değil, aksine dostu. Birini seviyorsan, onu “sahiplenmek” değil, yanında güvende hissettirmek önemlidir. Kimsenin hayatı kimsenin tapulu malı değil 😊 Güven olmadan kurulan ilişki zaten havada kalıyor. Onun özgürlüğüne sınır koymak "seviyorum" demek değil, "kontrol ediyorum" demek. O yüzden, ilişki dediğin iki özgür ruhun ortak bir paydada buluşmasıdır. Bu işi fazla sahiplenirsen, zamanla kendini yalnız bulursun. Eee, özgürlüğü yoksa bunun neresi aşk?
Cevap
8Cevap
Özgürlüten kasıt ne ola ki? İki hayatın birleşmesi özgürlükten tavizle mümkün. Bunun tamamını değil hangi kısmını diye bakmak lazım.
Mesela gece gezmeleri?
Kız kıza?
Özgürlük aanı kısıtlamak sevginin aşkın belirtisi değil kıskançlık belirtisidir
Kıskançlık, aşk belirtisi midir peki?
Kıskançlık aşk belirtisi ama bir taraftanda güvensizliktir
Kendine güvenmemek mi, karşındakine güvenmemek mi?
Kendine güvenir ama karşısındakine asla güvenmez hep şüphe ile bakar hal hatır tavır ya da hareketlerine ya da etrafındakilere
Anladım. Pekii :)
Acaba acaba 😂😂
ya bende sevmem kısıtlamayı ama koruyucu sahiplenici bir insanım istemesemde kısıtlıyorum maalesef
Kendine yakıştırdığı her konuda istediği kadar özgürdür sınır yok.
Kendimde böyle bir haddi görmüyorum. Özgürlük hakkı tanıma nedir yahu?
Benim sevgilim nerde napmasi gerektiğini bilen biri olmali zaten yoksa baştan olmaz
Sınırlarını ben belirliyor isem o kişi olmamıştır..
Erkek milletini özgür bırakmaya gelmez.
Dimi :))
Öyle 😄
Mağaramın balkonuna kadar..
Şey orası nasıl bir yer 🙄
3x5 m2 bir yer işte..
Bayaa genişmiş🙄
SSHYK; sınırlı sorumlu hayat yapı kooperatifi
:))
Olması gerektiği kadar
Kalbi benim tutsağım olsun yeter
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?