Hiç birimiz sevgilim tamamen özgür diyemeyiz. Mutlaka davranışları, giyimi ya da karakterinin bazı özellikleri kısıtlanır. İlişkinin olumlu gidişatı için bazı noktalarda yasaklar koyabiliriz. Sevgilinizi hangi noktaya kadar özgür bırakır. Hangi noktada kısıtlarsınız?#whisky 🥃
Yanlış düşünüyorsun abla, çiftler birbirlerinin sahibesi değildir. Sevgilimiz bizden önceki hayatında nasıl ve ne kadar özgürse bizimle de aynı şekilde özgürdür, olmalıdır. Hiçbir insanı evlendik veya sevgiliyiz diye özgürlüğünü kısıtlamaya hakkımız yok unutmayın ki boşanmak istemek ve ayrılmak istemek tek bir söze bakar. Kimse kimsenin sahibesi değil. Lakin sadakat vardır bu kısıtlamak değildir zaten sadık olmayan birini istediğiniz kadar kısıtlayın. Onu asla asıl olduğu kişilikten alıkoyamazsınız. Sevgilinizi özgür bırakın çünkü onun önce bir insan olduğunu asla unutmayın. Ve ona güvenin, güvenin ki sevginizin gerçek olduğu belli olsun. Kısıtlamak yanlış bir seçimdir. Ve şunu eklemek istiyorum hayatınıza alacağınız insanı kısıtlamak yerine kendinize göre bir insan hayatınıza alın. Yani sevgiliniz size ayak uydurmak zorunda kalmasın, sizin gibi sizin istediğiniz bir kadın/erkek olsun. Sizden önce çok açık giyinen kadını sizinle sevgili olduktan sonra kapatmaya çalışmanız sorunlar yaratır. Veya sizden önce gece hayatı olan bir erkeği eve kapatmanız yine sorun yaratır. Bu yüzden kendinize göre size hitap eden kişileri hayatınıza dahil ederseniz kısıtlamak gibi bir zorunluluğunuz kalmaz tam güven ile ilişkinize devam edersiniz.
Herkes artık birbirinden kuşku duyuyor ve aldatmaya meyilli bir toplum olduk. Artık her şey çok kolay ve artık kimse kimseye sabredemiyor. Ve herkesin gözü kulağı birbirinin üzerinde. Birbirinin sevgilisi, eşinin üzerinde kaçamak bakışlar görülüyor. Kıskanınca hastalıklı bir ruh halinde olduğun, "şuna dikkat et" dediğinde kuşkucu olduğun varsayılıyor. Güven yerler altında, sonuçları gözler önünde oldu artık..!
Diyeceğim o ki, ben benim olanı kıskanırım. Gerektiği yerde kısıtlarım da.. Kimle arkadaşlık kuracağından tut, kimle ne yaptığına kadar. İnsanlarında ona yaklaşımına, gözüne, hareketlerine dikkat ederim ve gerekirse sert şekilde onlara da müdahale ederim. Kadınım dediğim kişiye göz değmesin isterim net..!
Benim sevgilim olacak kadın, mutlak bir özgürlük beklemesin, beklememeli. Bir kere benimle tanıştıktan sonra, yeni erkek arkadaşlar edinmesini istemem. Önceden tanıdığı samimi erkek arkadaşları ile de aralarına belli bir mesafe koymasını isterim. Çok acil durumlar olmadıkça, aramalarıma ve mesajlarıma geç dönülmesini istemem. Sonuçta ilişki sorumluluğu denen bir şey var. İlişki içinde kendimi değerli hissetmiyorsam neden o ilişkiyi yaşayayım ki? Kılık, kıyafet konusunda da bazı kırmızı çizgilerim var elbette. Yolda yürürken erkekleri kendisine baktıracak kadar dekolte giyinmesini istemem. Rahatsız olurum. Bunun dışında ne giydiğine asla karışmam.
Aslında ilişkinin başında konuşulur bu konular. Ben seni özgür bırakırım, ben seni asla kısıtlamam diye. Tabi tanıdıkça özgürlükler kısıtlanır. Normalde tanıdıkça özgür bırakılması gereken bir çok ilişkiye kıskançlık prangası takılır. Sevgilimin kendinin farkında olması lazım; giyimiyle, davranışlarıyla, insanlarla muhabbetiyle, duruşuyla. Benim öyle bir sevdiğim var işte. Benim özgür alanımda sıkılmadan gezen güven veren ❤️
Ama asla sevgi ile sınırlandırılamaz çünkü sevgi o sınırları görmezden gelerek başlar ama o sınırlar gider yenileri gelir.
Kendine iyi davranması Ona zarar gelmemesi Onu incitmemesi
Diye devam eder ve kısıtlar durdurur engellersin hatta ya dur ya da gidiyorum dersin çünkü bazen kendinden bile korumam gereken zamanlar ya da şartlar olur ve işte o zamanlar kurallar sınırlar gelir üstelik sevginin gücü ile o kadar kararlı sındır ki o doğru olduğuna inandığım olsun diye gitmeyide kovulmayıda göze alırsın.
Aşk ta özgürlüktür evet ama aşık olabilmek değil o aşkı yaşayabilmektir.
Birşeyleri seçiyorsan bazı şeylerden hep vazgeçmek gerekir boş zamanlarını başka şeyler yerine ona ayırmak karşı cinslere yakın ve samimi olmaktan vazgeçmek bu yakınlığı sevdiğin insana odaklamak parayı alemlere harcamaktan vazgeçip birlikteliğiniz için harcamak birikim yapmak gibi gibi vs ve bunlar çok normal bunlar sağlam ce ciddi ilişkilerin sorumluluğudur bu sorumluluğub ağır geldiği insanlar zaten ciddi ilişki kuramazlar kıskançlığa gelemez sevdiğini paylaşamamak saçma gelir ve çorap gibi sevgili değişitirirler onların ki hevestir sevgi değil o yuzden gerçekten seven insan sevdiğini özgür hissettirir ama sevdiğinin de ona güven vermesini bekler kafa uyumu olursa zaten demenize bile gerek kalmaz ben hoslanmıyorsam oda hoslanmaz diye bakar ve yapılmaz. Saygılar -Senuzulme
Özgüveni problemim ya da ona karşı en ufak bir güven problemim yok dolayısıyla yasal suç olmayan veya aldatmaya girmeyen her şey için özgür. Eskiden çok kıskanç insanlar ile de sevgili oldum çok kıskanç zamanlarım da oldu ama yaşım ilerledikçe ve doğru kişi diye nitelendirdiğim kişiyi bulduğum zaman hepsi silindi. Ben de istediğim şeyi yapabilirim o da. İkimizden önce de vardır ikimiz birlikteyken de var olacağız sonuçta. Hobiler, arkadaş çevresi, giyim alışkanlığı, meslek bunlar değiştirmesi güç şeyler dolayısıyla da bunlarda köklü bir değişiklik beklemek kişiyi yıpratır, gerek yok. ♥️
Kısıtlamak senin aklın yok demek bana göre. Ben böyle durumlarda önemli olanın yapmak değil düşünmek olduğuna inanıyorum. Yanlış bir şey düşünmesinin yapmasından farkı yok bana göre. Aklını ve ahlakını sorgulamayacağın birisiyle beraber olmak bu sorunları başlamadan bitirir
Aslına bakarsanız herkes sevgilisini özgür bırakacağını söyler. Ama herkesin söylediği ortak bir yalan. Sevgili kısıtlamaya karşıyım. Ancak sonuçta öyle ya da böyle hayatımızı ortak kılan bir nokta olduğu için her şeyde fikrini sorarım ve her şeyde fikrimi almasını beklerim.
istediğini yapmakta özgür. ona vereceğim özgürlükle, onun neler yapabileceğini görmüş olurum. onu kısıtlayarak neyi görebilirim ki? benim malım değil o, kıskanmak da saçma, zaten verdiğin özgürlüğü kötü kullanıyorsa, aynı şekilde bende kötü kullanıyorsam onun verdiği özgürlüğü, zaten ayrılırız
Karşılıklı kısıtlamalar olabilir. Özellikle çevresinde yürürken kendisine baktiracak şekilde kıyafet giymesini istemem. Bir diğeri de karşı cins erkeklerle zorunlu olmadıkça konuşmaması ya da konuştuğunda o mesafeyi aşmaması. Ayriyeten aradigimda bakması hemen olmasa bile geri dönmesi. Yani araya zaman girmemeli.
Aldatmaya meyilli bir topluluk oldu neredeyse her kesim o yüzden çoğu sevgili birbirini kısıtlar ve denetler duruma geldi bu durum da ilişkileri zorluyor, daha güvenilir olmalı ilişkiler ve partnerler ki darlayıp ilişkileri bitirmesinler
Aşırı kıskanç bir insanım. Defaten uyardığım halde, karşı cinsle münasebetine sınır koymayan birini unutmak zorunda kalıyorum. Bu çok acımasızca. Vazgeçemeyecekseniz elinizin altındaki s*rt*klerden, gelmeyin abi. Bir de diyor şaka. Küfrettim sonunda. İki gündür gözümde yaş kalmadı, defaten uyardım bu konuda üstelik.
Özgürlüğünü kısıtlamak değil de uyarmak diyebilirim, ilişkimize zarar geldiği zaman uyarırım ve onunla konuşurum. Eğer sevgiliysek zaten kendine çeki düzen vermesi lazım bunu da zorla değil içten yapması lazım seven insan az çok düşünür zaten
Sadakat ve güveni birbirimize hissettirip ikimizde birbirimizin nirvanası olabilirsek, karşılıklı birbirimizi boğmamış oluruz aksi takdirde kıyafet ya da arkadaş gibi konularda 13 yaş ergenliği geçirircesine kıskançlık kavgaları yaşanır
Belirli 3 4 tane erkek arkadaşı var gündüz çalışıyo akşamda gezmeyi istiyo hiç bi zaman gidemezsin edemezsin demedim güveniyorum ve nere neden gittiğini biliyorum o yüzden çok kısıtlamıyorum ama sürekli sürekli olduğu zaman gitmesini istemediğim zamanlar oluyo ki gitmiyoda zaten
Ne kadar müdahale edilirse o kadar sunileşiyor ilişki, doğallıktan uzaklaşıyor. Ben kolay kolay hiçbir şeyine karışmam, o da çok nadiren giyim kuşam olaylarına karışır.
İkimiz de birlikteliğimizdeki saygımızı sevgimizi hatırladığımız kadar özgür oluruz. Ki bu da benim için kısıtlama yok, hayatımdaki insan atacağı adımı bilir güvenidir.
Liste veremem eline şu konularda kısıtlarım şu konularda özgür olabilirsin diye. Beklediğim şeyler normal olağan şeyler. Kendim içinde geçerli olacak şeyler.
Tek karisacagim sey gece klubune bensiz gidemez. Gece hayati bensiz karsiyim acikcasi. Geri kalani kiz arkadaslari olabilir saygi duyarim fazla abartma dan tabi. Gere kalana neye karisayimki😂
Ben birinin karşı cinsle aşırı münasebetini sevmem, bir sınır olmalı. Tabii ki arkadaşı olabilir ama bu sürekli yan yana olacakları, el şakaları yapacakları anlamına gelmiyor.
İlk başlarda istediğini yapabilir, zaman sonra ise gittiği yerler takıldığı clup ler falan yine ses çıkartmam ama başka şekilde burnun dan getirir alırım elinden özgürlüğünü🙈
Tamamen özgür değildir diye bir şey yok tamamen özgür benim sevgilim ben onun sahibi değilim. Bana karışılmasından hiç hoşlanmam bu yüzden bende ona karışmam o da aynı şekilde düşünüyor.