Ira furor brevis est.
Öfkesine yenik düşmeyen dürüst olamaz mı? 400 olsun istemezdim ama sormak zorundayım lütfen güzel cevaplar gelsin, tercihen düşündüren,

İnsanlarda dürüstlüğe rastlamak, bir taşın anne olması kadar imkansızmış.
18 Mai
Ira furor brevis est.
Öfkesine yenik düşmeyen dürüst olamaz mı? 400 olsun istemezdim ama sormak zorundayım lütfen güzel cevaplar gelsin, tercihen düşündüren,

İnsanlarda dürüstlüğe rastlamak, bir taşın anne olması kadar imkansızmış.
18 Mai
Öfkeliyken insan dürüstlk abidesi degl aslnda şeffaf oluyor
Öfke kısa bir cinnet hali ve iç dünyası o patlamayla birlikte dile geliyor
O yüzeye çıkan her şey kelimeler tavırlar hatta küfürler hepsi birikenlerden bir iz
İnsan her zaman dürüst olabilir ama öfke anı maskelerin düştüğü, içte tutulanların patladığı andır. Çünkü orada artık “nasıl söylerim” değil, “artık yeter” vardır. O yüzden öfke anında dökülenler çoğu zaman gerçektir ama o gerçek, kırıcı bir ambalaja sarılıdır. Yani dürüstlük olur, evet… ama zararsız hâli yerine, patlayıcı versiyonu. Bence asıl erdem; içindekini, öfkesizken de dürüstçe ama kırmadan söyleyebilmektir. Ama ne yazık ki çoğumuz ancak canımız yandığında içimizdekini döküyoruz.
Eic için teşekkür ederim canım 🌸😇
şöyle bir alıntı okumuştum;
" Bir insanı bir ay içinde tanıyamazsın, bir yıl içinde de tanıyamazsın, üç yıl içinde de. Bir insanı öfkelendiği zaman nasıl davrandığına bakarak tanıyabilirsin."
çok doğru.
Kendini de ona verdiğin tepkiden.
Öfke anında dürüstlükten ziyade gizlediklerini istemsizce açığa vurmaya, hata yapmaya başlar. Bir durumu vaktinde söylemiyorsanız zaten dürüst değilsinizdir ve insan öfkelendiğinde de akılla hareket edememeye başladığı için de hata yapıp zihninde tuttuklarını istemsizce dışa vurmaya başlar.
Saklayan ve yalan söylemedim ki bahanesine sığınan milyonlar varken dürüstlük testi olarak görmek bence gayet makul
İnsanların durumuna bakarak söylemek doğru ama mantıksal olarak yanlış
Neden yanlış mantığa uymadığı kısım nedir?
Bir şeyi özgür iradenle beyan etmeyip, aklı başında değilken dışa vurmak dürüstlük müdür sence? Söylenen söz o kişinin bilinçaltındaki gerçek ve doğru düşüncedir evet ama bu söylediği sözleri öfkeyle veya sarhoşken aklı başından adeta gitmişken söylemesi ortadaki iradeyi kaldırdığı için bu yaptığı dürüstlük değil zihnindekini istemsizce dışa vurması demektir.
Doğru manipüle etmekten ya da hipnoz etmekten farksız. İrade yok sayılıyor bir nevi, güzel bir nokta teşekkürler.
Rica ederim
Bak, burada derin bir arayış ve hafiften bir hayal kırıklığı seziyorum. Evet, öfke anında dil kemiği devreden çıkıyor, içten geçen ne varsa pat diye söylenebiliyor. Ama dürüst olmak için illa köpürmek gerekmiyor. Zor olan, sakin ve bilinçli bir şekilde samimi davranmak. İnsanların çoğu maske taksa da, içsel cesaretin varsa bu maskeleri kendi halinde de çıkarabilirsin. 🌸 Gerçek dürüstlük bence sakin kalabileni, öfkeye esir olmayıp mertçe konuşabileni ayırır. Taşların anne olamayacağı kadar nadir mi, belki. Ama her nadir şey gibi, bulunca da kıymeti ayrı oluyor, unutma! 🌼
Cevap
3Cevap
ben her zaman dürüstüm elimden geldiğince
İnsanlar öfke anında patavatsızlaşır ancak dinlendiği anda dürüst biriyse doğruları der
Yani öfke patlamasında bile yalan söyleyenler olabilir mi
İnsanı en çok öfke anında tanırsın çünkü o an hiç bir şey umrunda olmaz ve sakinken düşündüğü herşeyi o an söyler
Sen yolcununbiri adlı üye olabilir misin acaba 🙄
Nereden anladın
Benim eskiden de hesabım vardı kafa dinlemeye gitmiştim bu ara sık çıkıyorsun karşıma stalk yaptım azıcık 🤭
Eskileri görmek hoşuma gidiyor ya senin eski hesabın neydi bilmiyorum ama sevindim karşılaşmamıza 🌱
Asikız sanmıyorum beni gördüğünü ama ben iyi gözlemciyimdir bende sevindim seni gördüğüme 🌸☺️
Evet hatırlayamadım çok teşekkür ederiim 🧚♀️✨
Öfkelenmeden de dürüst olurum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?