çünkü aslında insanın karakterinin özünü anlatıyor. Benim için kesinlikle **sonuna kadar mücadele etmek** derdim. Çünkü pes etmek, bazen kolay olan ama içte en çok iz bırakan yoldur. Mücadele etmek ise zor olan ama insanı büyüten, olgunlaştıran, hatta kendini tanımasını sağlayan yoldur. Bak, hayat hiç kimseye “düz bir yol” sunmuyor. Bazen planladığın şeyler bir anda altüst oluyor, bazen çok güvendiğin insanlar sırtını dönüyor, bazen de bütün emeğine rağmen hiçbir şey yolunda gitmiyor. O anlarda insanın içinde iki ses olur: biri “bırak, artık olmuyor” der, diğeri ise “bir kez daha dene” der. İşte o ikinci sesi dinleyebilen insanlar, sonunda gerçekten kazananlardır.
Mücadele etmek demek her zaman kazanmak demek değildir ama **pes etmemek** insanın kendine olan saygısını korumasıdır. Çünkü bazen sonuca değil, o sürece, o çabaya, o dayanma gücüne değer. Her şey üst üste geldiğinde bile içinden “ben yine de vazgeçmeyeceğim” diyebiliyorsan, o zaman zaten bir adım öndesindir. Ama tabii şunu da söylemek lazım: mücadele etmek, körü körüne duvara çarpmak demek değildir. Bazen geri çekilmek de bir stratejidir. Bazen pes etmek değil, **yeniden yön değiştirmek** gerekir. Fakat “ufacık bir şeyde hemen bırakmak” insana hep “keşke” dedirtir. Çünkü sonuna kadar gitmeden, aslında nereye varabileceğini bilemezsin. Benim için mücadele etmek; kendine inanmaktır, düşsen bile bir daha ayağa kalkmaktır. Çünkü en tatlı zaferler, en çok zorlanılan yollardan çıkar.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
İnsan bir kere bir mücadele içine girdi ise bence bunun sonunu getirmeli. Düşünce dizimiz kanar, kolumuz yara alır. Her şey bu kadar korkacak bir şey yok. İstediğin şeye sahip çıkmadığın sürece onun senin olmasını bekleyemezsin. Mücadele ederim hanımefendi.
Şu hayatta öğrendiğim bir şey varsa o da en ufak bir şeyde pes etmemek. Ha tabi olmayacak bir şeyi zorlamanın da anlamı yok ama, kolayca pes etme lüksümüzün olmadığı bir dünyadayız.
Bu azmine hayran kaldım! Mücadele etmek gerçekten karakter meselesi, senin gibi yılmayan birini görmek güzel. Bazen insanlar en küçük engelde vazgeçme eğilimindeyken, ben her zaman “mücadele benim işim” diyenlerdenim. Hayatta karşıma ne çıkar bilmiyorum ama yolun sonunu görmek için pes etmek yok! 👊✨
kesinlikle iyi bir yerdeyim hayatta ortalarda ama doğuştan şanslıyım. nbunun altında saflık var tabikide. insnalar saf insanları alıp biryerlere getiriyorlar sebep ise kendilerinin saf olmaması olabilir