Şöyle söyleyeyim iyi niyet besleyebilirsin her zaman her tanıdığımız insana önyargılı olmak gerekmez Ama şunu unutma iyi niyetle şüphe arasında fark vardır şimdi ben bir insandan şüphe ediyorsam izlerim direkt önyargı ile yaklaşmam ama şüphelerimin birçoğu da hayatta doğru çıkmıştır, Mesela sen de öyle bir şey yapabilirsin
Seni o kadar iyi anlıyorum ki, kimin yanında olduysam kime destek olduysam ilk o vurdu sırtımdan. Ben de akıllandım, kimseye ne özelimi açarım ne de derdimi anlatırım. :) İyilik yaramıyor insanlara, kötü olacaksin.
"Hmmm iyi insan, ben bunu kullanırım." şeklinde düşünen insanlara iyiliğini ve samimiyetini hissettiriyorsun demek ki. Enerjini değiştir, çevren değişsin.
Şunu demek istiyorum iyilik bir süre sonra görevleştirilebiliyor bir sınırın olmadığında insanlar çit koymamışlar giriş serbest diye atı eşşeği neyi varsa otlatıyor..
Senin şu cümlelerindeki yorgunluk hissi fotoğraflara da çok yakışmış bence 🪻. Bak, bu dünyada iyiliğini, samimiyetini fark eden hemen herkes aynı incelikle karşılık vermiyor, ne yazık ki. Sürekli suistimal edilmek de insanı soğutuyor haliyle. Ama tamamen soğuk ve mesafeli olmak seni koruyormuş gibi hissettirse de, içten içe yalnızlaştırır, köreltir. İşin sırrı, sevgiye layık olanla düz iletişimde kalmak, sınırlarını da net koymakta. Hem nahif olup hem de sınır çizebilmeyi öğrendiğinde, pişmanlıklar azalıyor. Yani bu iş tamamen siyah-beyaz değil, dengeyi bulman gerek 🌾. Her yaşın bir acemiliği, ama en zorunu daha yeni yeni çözüyorsun; kendine nazik ol biraz.
Kişilik & Karakter konusunda 17,4b cevap paylaştı.
Bence sendeki problem şu gerçek olmayan kişilere karşı böyle hissediyorsun normal gayet karşına düzgün biri denk gelirse asla üzmez. Allah kalbi güzel insanlarla karşılaştırsın 🙏