Bıktım herkesten annem de böyle bagırır çağırır kardeşlerim de aynı hal hatır dahi sormazlar sıkıntılı hepsi ya
Mutlu olun Gülmek bile bunlara batıyor.
Evden tasınsam nereye gidicem kira faturalar zaten çok masraflı keşke bir evin olsaydı bana ait
Bıktım herkesten annem de böyle bagırır çağırır kardeşlerim de aynı hal hatır dahi sormazlar sıkıntılı hepsi ya
Mutlu olun Gülmek bile bunlara batıyor.
Evden tasınsam nereye gidicem kira faturalar zaten çok masraflı keşke bir evin olsaydı bana ait
Belli bir yaştan sonra aile ile yaşanmıyor. Aile kavgaları sorunları herkesin baş belası haline gelmiştir. Belli bir yaşa kadar 1+1 de olsa ev alıp taşınılmazsa kaçınılmaz psikolojik sorunlar meydana gelir. Aile ortamında pozitif olabilmekte gayet başarıdır benim için. Çünkü bende eskiden aile ortamında tartışma çıktığı zaman ister istemez dahil oluyordum. İnsan psikolojisini en çok zorlayan şey aile tartışmalarıdır bence.
Katılıyorum ama bizim aşle öyle normal bir ailelerden de değil çok uzun hikaye valla bir çocuğun yaşamaması gerekn ne varsa yaşadım çocukluğumda gençliğimde şimdi böyle devam etmemesi için çaba harcıyorum işte
Gerçekten bazı insanlar tanıdım 28 30 yaşına kadar yani ömrünün yarısı ailesinin kahrını çekmekle geçmiş. Ne diyelim Allah yardımcınız olsun o evde kaç kişi birbirinin kahrını çekiyor nede olsa. Psikolojik olarakta kahır çekmekte sayılıyor.
Bende şu an 25 yaşındayım artık doldum çünkü aktaramayınca birikiyor içinde dediğiniz gibi psikolojik olarak yasadıgın her şey daha kötü ve daha uzun süre etki ediyor. Sen anneden babandan aldıgın öğretiler ile kodladıgın her şey ile bir ilişki ve iş yasamı kuruyorsun kendine, o öğretiler ne kadar kötüyse hayatını asagı çekiyor. Pozitifse olumlu yönde yükseltiyor.
Babam çok iyi bir insan ama o çok ezildi psikolojik ilaç kullanıyor du hasta haliyle hala ugrasıyorlsr onunla ve biz hiç bir şey yapamıyoruz.
Evet ailede yaşanan her olayın sende bir etkisi oluyor ve evlendiğinde veya biriyle ilişki halindeyken ilişkine ister istemez yansıtabiliyorsun. Psikolojik olarak kötü yönleri oluyor. Kişilik karakter olarak etkilenebiliyorsun. Çocukluktan beri gördüğün şeyleri insan ilişkilerine de yansıtabiliyorsun. Ne olursa olsun her zaman pozitif olmaya çalış. Aslında zaman senin için çok önemli. Ne kadar çok zaman geçerse o kadar çok yıpranırsın. Genelde bu durumda evlenip aileden kurtulmak istiyorlar kızlar. Fakat evliliği sadece aileden kurtulmak için mantık evliliği tercih ederse evlendiği kişiyi yeteri kadar iyi tanıyamadığı için baba evini evlilik hayatına sonradan tercih edebiliyorlar. Yani evlilik onlar için pişmanlık haline gelebiliyor. burada sana önerim 1+1 de olsa apartta olsa ayrı bir yere tanışıp olabildiğince uzaklaşman gerek aile hayatından. Belli bir yaştan sonra insanların kahrı çekilmiyor. Çünkü çocukluktan beri içinde biriken bir kaos var.
Haklısın bu süreçte belki hayatıma birisi de dahil olur inşallah bu yıl güzelliklerle dolu geçer.
Aynı döngü içinde çok zor belki fark etmem gereken bir şeyler vardır ne bileyim belki bende değişmesi gereken yerler vardır umarım fsrk ederim bende ve bu döngü de biter böylece.
Teşekkür ederim yorumların içinde iyi geldi anlatmak 🌸
✨✨
Bendede aynı sorun var ailem okadar suratsız o kadar keyifsiz ki miğdemi bulandiriyorlar okadar tiksiniyorum ki hergün yüzlerine gülüyorum rol yaparak ayıya dayindiyorum sırf daireden cikamasinlar diye Allah bunları nasıl yaratmış bilmiyorum beni bunlarla siniyormu o kadar sinir bozucu mahlukatlarki gebermeleri için hergün dua ederim ben neşeli pozitif hareketli biriyim bana ne diyorlar biliyormusun az büyü yetişkin ol adam ol diyorlar MK cocuklari siz adammisinin lan ben sana özet geçeyim akşam bekçilik yapıyorum sabah kumarhanede çalışıyorum eve para getiriyorum giyim kuşam tarz tabikide saçlar uzun boyum. posum varspor yaparım sağlıklı beslenirim kültürlüyüm ve kitap okumayı severim bu ailenin hiç bir aktivitesi yok annem kapalı zaten bu hacılarla yatıp kalkar eli kitapdan düşmez din bağımlısı babam sigara içen sürekli yemek yiyen doymayan birisi şişman ve bakımsız annem kendine zedre değer vermyen ve bakımsız birisi ikisni toplsan 13 yaşında çocuk etmez kültür yok okul yok eğitim yok parayı nasil harcarlar nasıl tutarlar bilmezler 3 tane daireleri var birini istiyorum vermem diyor s. g MK yeter yani. Bu devlet bizi ne hale getirdi ailemizle sığıntı gibi yaşamaya mecburmuyuz kiraya gecemiyoruz ya gerçekten o kadar zorki yaşamak bu şekilde 1 sene sonra gidicem burdan o zamana kadar ayıya dayı demeye devam edicem
Evet zormuş yasadıkların Allah sana da kolaylık versin.
Benim babam iyi bir insan çok anlayıslıdır ama onunda psikolojik sorunları var artık dinine baglıdır ama kültürlü kendini geliştirdi ülke gezmiş bir adam. Ama annem çok baskıcı o sıkısmıslıgın arasında nefes alamıyorsun o derece bunaltıyor insanı
Ya kadın öyle bir şey ki eve kimseyi almaz kedi köpek kuş istemez kontrol hastası onun malına dokunamazsin temizlik hastası hiç bir şeyini elletirmez ocağını dolabına dokundurmaz o kadar iğrenç bir varlık ki anne demeye utaniyorum ben bundan nasıl çıktım diye Allah'a isyan ediyorum bende hiçbiri yok çünkü nasıl bir karakter pislik bir şey bu ya babam tam pasif zaten ne gelmeye fider ne anneme çiçek alır ne alışverişe çıkar ne evin boyasina tsmiratina karışır sadece çalışır duz kafalı bir cahil mağara adamı birde obez ne kadar öğrenc insanlar ulan acaba benim ailem değillermi diye düşünüyorum bunları çok zor gercekten
boş ver kınama yine de sen hayatına bak. Beklentiyi kes onlardan ben öyle yaptım herkesin kendi yasamı boş ver. Herkes kendi arabasının direksiyonunda değil maalesef kimisi annesinden babasındna aldıklarını devam ettiriyor hiç bir gelişme olmadan yani direksiyonda hala anne babası var.
Ama bu hayat yoluna biz tek çıktık ve o yolun söförü de biz olmalıyız. Hayat gerçekten çok kısa ya üzülmeye kızmaya vakit olmayacak kadar kısa. İnşallah bundan sonra güzellikler olur.
Öyle tabi yani mali olmasa bakmam zaten yüzlerine inan bana kendim için değil eşim ve çocuklarım rezil yaşamasin diye daire verseler yeter gerisi umrumda değil gerçekten çünkü bu ülkede daireyi almayi bırak araba alamıyoruz çok zor bu durumlar Allah ülkemizde fakir ve durumu olmayanlara imakn tanır inşallah zengini daha çok zengin yapan bu ülkede
Amin inşallah çok zor durumda olan o kadar çok insan var ki
Devletin bunlara yardım etmesi lazım aslında adaletli olan budur. Ama kendi neşesini doldurmak herkesin bildiği tek şey
Merhaba, ben İrem. Anladığın gibi içindeki sıkıntı büyük ve bu durum seni gerçekten yıpratıyor. 😔 Etrafına yansıyan o surat asık hali, aslında içsel bir çaresizliğin göstergesi. İnsanlar içtenlikle iletişim kuramıyorsa, bu seni daha da yalnızlaştırır. Belki küçük adımlar atıp kendini biraz daha iyi hissedecek yollar bulabilirsin. Kendine şefkat göstermek önemli. 💫 Unutma, bu duygular geçer, bu süreçte kendine zaman tanı ve desteğe ihtiyaç olduğunu unutma.
Cevap
4Cevap
Bende öyleyim ama insanlar elindekilerin kıymetini anlamıyor aslında buna bağlıyorum. İnan bana ne güeşeylere sahibiz ve farkında değiliz maalesef ki.
Güzel şeylere *
Haklısın aynını bizde yspıyoruz belki ama başımıza gelince anlıyoruz belki de.
Aynen öyle dostum. İnsanoğlu böyle işte maalesef. Başına gelmeden anlamıyor bir şeyleri
Bakalım güzellikler bizi bulsun inşallah yolumuz aydınlık olsun Allah'a emanet
Sağol dostum sana da aynı şekilde 🙏🏻
Enerjileri düşük senin enerjini de çekiyorlar uzakta imkanın olursa senin için çok güzel olur
Keşke imkanım olsa şu an iş bakıyorum inşallah güzel şeyler olur
Bir ev bulsam kirası uygun ama tek basıma nasık yapıcsm kız basıma bir de İstanbul da hepten zor hırlısı sapıgı tacizcisi de çok
Her şeyin en kötüsünü düşünme az önce ne dedin enerjim yüksek diyorsun yüksek enerjini tüketme güzel bir işin olursa neden olmasın İstanbul kalabalık olduğu için daha güvenilir olur
İnşallah Alkah büyük tek sığınağım o şuanda yalnız değilim onu biliyorum her an bana yardım etti ve bu adımımda da bana yardım eder inanıyorum
Sen içini rahat tut Allah herzaman yanında olur
İnşallah tesekkür ederim
her şey okey güzel de benim evim neden sana ait oluyor
Evim işte anla onu da yani
takılıyok be sende anla
Takılma jrjejejsn
sen öyle diyosaan
Demek ki dışarıya fazla enerjik göründün.
Eneejiğim normalde çok mutlu sevecen biriyim bu aileye rağmen. Annem hiç bir şeyden memnun olmayan bir kadın çok negatif her şeyden kötü bir sonuç cıksrır ve bağlar. Mesela ona şu işi yapıcam de tabi yaparsın sen çok ysptın şimdiye kadar falan der. ya da şu kişiyi seviyorum de ben sevmedim kötü birisi der. Kendi istediği ile evleneyim kendi istediği tarzda işim olsun ister çocukluğumdan beri yaşamamam gerek o kadar çok şey yasamısım ki şimdi şimdi fark ediyorum her şeyi.
Aile değil de sanki düşmanin gibi davraniyorlar, buna rağmen enerjinden ödün vermiyorsun. Güçlü bir kişiliğin varmış.. Demek istedigim fazla güleç geldiginden dolayi mi böyle davraniyorlar sana? Olabilir mi
Mutsuz olduğum zamanlar da oldu bir ayrılık yaşamıştım, 1 senem çok zor geçti o zaman da çok üzerime gelmişti nasılsın diye bile sormadı anne şefkati bilmiyorum yani nasıl bir şey
Neyse kardeşim boş ver canını sıkmayayım gece gece seninde sağol yorumun için 🥰
Rica ederim yok canımı sıkmadı, sıksa yazmazdim zaten de üzgün oldugun zamanlar olabilir kanka. İnsaniz sonucta :) Bu kişiligini bozmuyor, ayrilik zamanlarinda ailen yine yaninda olmamiş ama sen hala ayaktasın. Meydan okuyorsun resmen 😂
Biz ne kadar güçlüysek o kadar zorluklarla savaşıyoruz ama bu zorluğun da bir sonu var eminim ki
Kanka güçlü insanlar zoru sever, o yüzden üzüntüleri çoktur ama kolay kıymetsizdir. " Emin " oldugun gibi 😉
Sen zamanla onlardan da kurtulursun bir yolunu bulup 😂
Teşekkür ederim inşallah öyle olur 🌸 Allah'a emanet ol hayırlı geceler
Etrafını değiştir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?