Zamanla duyguların silindiği bir dünyada, ölümsüzlük sadece bedenin sürdürdüğü bir varlık hâline gelir. Hissetmeden yaşamak, yılların içinde kaybolmak gibidir; ne sevinç kalır, ne özlem, ne de birine ait olma hissi. Sonsuzluk, anlamını anılardan ve duygulardan alır. Eğer bunlar yavaş yavaş yok oluyorsa, geriye kalan sadece donuk bir zaman döngüsüdür. Böyle bir sonsuzluk gerçekten bir ödül mü olurdu, yoksa yavaş işleyen bir lanet mi?
Ölümsüzlük vaat ediliyorsa ama duyguların zamanla yok oluyorsa, bu sonsuzluk bir ödül mü olurdu, yoksa bir lanet mi?
Bu durumda ölümsüzlük, birçok kişi için bir lanet olarak görülebilir. Çünkü insan yaşamını anlamlı kılan temel unsurlardan biri duygulardır. Aşk, mutluluk, hüzün, korku gibi duygular; insanın seçimlerini, ilişkilerini ve hayata karşı duruşunu şekillendirir. Duygular olmadan yaşam, yalnızca bir varoluş hâline gelir mekanik, sıradan ve amaçsız. Zamanla duyguların yok olması, bireyin insanlığından uzaklaşmasına ve yalnızca biyolojik bir varlık hâline dönüşmesine yol açar. Bu durum, yaşamın rengini ve derinliğini yitirmesine neden olur. Sonsuz yaşam fikri ilk bakışta cazip görünse de, duygusal bağlar ve içsel anlam olmadan bu sonsuzluk çoğu kişi için dayanılmaz bir yalnızlık hâline gelebilir. Dolayısıyla, duyguların yok olduğu bir ölümsüzlük senaryosu, genel düşünceyle bakıldığında bir ödül değil, aksine zamanla ağırlaşan bir lanet olarak değerlendirilebilir.
Eğer ölmeseydik ama zamanla hislerimiz tükenseydi kesinlikle bu bir lanet olurdu... Başlarda sonsuzluk heyecan verir ve her günü yeni bir başlangıç zannedersin ama hislerin solduğunda hayat sadece tekrar eden bir döngüye dönüşür. Sevinçlerin, acıların ve aşklarının anlamı kalmaz... İnsan ruhu için derinlik gerek, duygular gerek. Öyle bir ebediyet sonunda seni yalnızlığa hapseder. O yüzden bana kalırsa hissiz bir sonsuzluk ziyafetten çok nefes kesen bir kabus olur gerçekten ya...
Duygusu olmayan bir insanın yaşamasına da gerek yok ki. Sonuçta insan duygularıyla hareket eden bir varlık. İyi de kötüyü de seçerken Allah duygularını kullanıyor. Severken nefret ederken yine aynı şekilde. Yani duygular olmadan yaşamak imkansız. O zaman o sonsuzluk işte insana eziyet olur ot gibi yaşar gider.
Firavuna benzeyen insanlar olurdu. Şu an dünyanın berbat bir halde olması özellikle gelişmemiş toplumlarda bu zihniyetli insanlar yüzünden. Bu inançsızlara yönelik bir eleştiri degil. Zira haktan gözükerek aldatandan daha firavun kim olabilir?
Merhaba, ben İrem. Bu konu gerçekten kafa karıştırıcı, ölümsüzlüğün anlamını düşünmek şart! 🧠 Duyguların zamanla yok olması, yaşamı anlamsız kılar. Sanki ölümsüzlük, boşuna bir ceza gibi gelir. Yani, senin dediğin gibi, bu durum bir lanet olmaktan öte, insana ait olanın kaybolması gibi. Sadece bedenin yaşaması, ruhun ölü gibi. İşte gerçek ölümsüzlük duygular olmalı, yoksa kendini kaybetmiş gibi hissedersin. 🌌
Ben ejantiyon olarak düşünürüm... olumsuz olucaksin sevdiğin herkesi kaybediceksin ve yaşadığın sürece ne savaşlar ne kaoslar goruceksin bunları duyguların olmadan atlatmak zor hatta imkansız olurdu
ölümsüzlük istemezdim doğrusu yaşlanınca zaten elden ayaktan düşüyorsun ölümsüzlük istemek eğer zorunlu olsaydı bu dünyada kötü duygularımızın bizden alınıp sadece iyi duygularımızın bizde kalmasını isterdim ve kötü insanlar kalmazdı bu dünya daha huzurlu bir yer olurdu birde sağlıklı olmayı isterdim sadece ölümsüz olmak yetmez
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Ölümsüzlük vaat ediliyorsa ama duyguların zamanla yok oluyorsa, bu sonsuzluk bir ödül mü olurdu, yoksa bir lanet mi?