Hiç bitmeyeceğini bildiğiniz bir hayat, yaşama sevincini artırır mı yoksa her şeyi anlamsızlaştırır mı?

Hiç bitmeyeceğini bildiğiniz bir hayat, yaşama sevincini artırır mı yoksa her şeyi anlamsızlaştırır mı?
İlk bakışta ödül gibi durur. Sonsuz zaman, bitmeyen hayat cazip gelir. Ama sevdiklerin yaşlanıp giderken senin kalman ağır bir yük olurdu. Her vedayı tekrar tekrar yaşamak kolay değil. Ölümün olması hayatı kıymetli yapıyor biraz da. O yüzden ölümsüzlük bana daha çok ceza gibi geliyor.
Ben ölümsüz olmak isterdim. Benim için ödül olurdu. Ne olursa olsun yaşamayı seviyorum. Ben yaşadıkça diğerleri ölecekse daha güzel olurdu çünkü her yeni sezonda farklı kişiler tanımış ve farklı şeyler yaşamış olurdum.
Sevdiklerimizin ölmesi büyük bir eksi
Yapacak bir şey yok. Ölümsüz olan benim. İlerleyen zamanlarda yine sevdiklerimiz olacak
Ceza tabiki
Hayret çoğunluk öyle demiş, ben vampir özentiliği olur sanmıştım
Bu hayat böyle mi olur?
Düşen hep yerde mi kalır?
Gün olur belin doğrulur,
Kim n'olacak belli mi olur oy.
Ne bileyim, ne alaka, sorunu görünce bu geldi aklıma 🤷🏻♀️
Gidem de dinleyem, az ağlayam 🥹
Ya hahahah, ağlama 💜 iyi dinlemeler
Biz Berk ve Şenay 🌙
Ölümsüzlük ilk bakışta ödül gibi duruyor ama uzun vadede ciddi ceza potansiyeli taşıyor 😅 Çünkü anlam dediğin şey, bitme ihtimalinden güç alıyor.
Hiç bitmeyen bir hayat; acıyı, kaybı, sıkılmayı da sonsuz yapar. Yine de, ölümsüzlük “sonsuz yaşamak”tan çok “yenilenebilmek” olsaydı, o zaman tadı başka olabilirdi 💜✨
Cevap
12Cevap
Bence ceza olurdu. Çünkü hayatı değerli yapan şey sonlu olması. Sonsuzluk bir süre sonra anlamı, heyecanı ve bağları tüketir. Ölüm olmasa yaşamın kıymeti de olmazdı.
Ölümsüzlük olursa hayattaki acı ve mücadele denilen şey de biter zaten. İnsanın hayattaki mücadelesinin en temel motivasyon kaynağı ölüm gerçekliğidir. İnsan ölüm gerçekliğinden kaçmak için mücadele eder, ölüm yüzünden acı çeker. Aynı şekilde insanların acı içinde ölmesi yüzünden de birçok insan ruhsal acı çekmektedir. Bütün kötülüklerin ve acıların temel kaynağında ölüm dürtüsü vardır. Ölümün olmadığı bir yaşam formu cennettir.
Kesinlikle cezadır. Her sevdiğinin tek tek göçüp gittiğini görecek ve günün birinde de yapayalnız kalacaksın.
Sadece ben ölümsüz olacaksam sıkıntı yok ama herkes ölümsüz olursa işte o zaman sıkıntı olur : )) Herkes birbirini yer 😂
kimse istemez.. sevdiklerinin tek tek ölmesi acı verir
Ölümsüzlük tek başına ne ödül ne cezadır, gençlik, sağlık ve anlamla birlikteyse ödül olabilir. Yalnızlık, sıkıntı ve sonsuz kayıpla gelirse cezaya dönüşür, onu iyi ya da kötü yapan, nasıl yaşandığıdır.
Benim için ödül
Sıkılırsan
Cezadır her halde
Yaşadığın hayata göre değişir bence cevabı
cevremdekiler ölecekse ceza
Bana göre ceza olurdu.
Eğlenceli olurdu benim için
Nasıl yaşandığına bağlı değil midir?
Bence büyük bir ceza
Ceza bence
Onu ölümsüz birine sormak lazım 🤣
Büyük bi ceza