
Ceza
Ödül
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Ölüm Allah'ın insanlara Hatta Müslümanlara bir hediyesidir çoğu insan ölümü böyle kötü algılıyor İşte Kabir mezar ölmek gömülmek tarzı ama hayır öyle değil bazen öyle bir durumla karşı karşıya kalırsınız ki hastalık rahatsızlık başkasına muhtaç duruma düşmek ya da size bakan kişiler artık Belli bir zaman sonra öyle zorluklar yaşamaya başlar ki direkt olarak söyleyemez Ama genelde Ben şu kelimeyi çok duymuşumdur, Allah'ım iki iyilikten birini versin Gerçekten bu çok önemli bir kavram O yüzden ölüm Müslüman olana hediyedir.
Aynen öyle
teşekkür ederim
Sonsuz yaşamı, cezaya da ödüle de çevirmek bizim elimizde. Zaten bunun için yeryüzünde imtihandayız.
Beden de ruh da sonsuz aslında. Mahşer yerinde çürümüş bedenler tekrar hayat bulacak. Herkes yaptıklarının karşılığı olarak sonsuza kadar huzur ve refah ya da acı ve elem görecek.
Dünya iyilerin ve kötülerin mücadelesine sahne olan bir yer. Dünyada sonsuz hayat, kötülerin zaferiyle devam edecektir genel olarak. İyilerin saltanatı geçici olacaktır. Yeryüzündeki sonsuzluk kötülere ödül, iyilere ceza olacaktır. O yüzden dünya sonsuz olmamalıdır. Mutlak adaletin tecelli edeceği bir alem olması zorunluluğu karşımıza çıkıyor.
İmza
Eyvallah
Teşekkürler @Bi'Bot
Çok garip değil mi? Sonsuzluğun bize ceza mı ödül mü olacağı şu üç günlük dünyadaki yaşantımız belirleyecek. Sonsuzluk için dünyada yaşadığımız hayat 3 saniye falan dahi sürmüyor. Saliselik hayatımın bedeli ceza mı olur ödül mü olur bilmiyorum ama ruhumun sonsuza kadar yaşayacağına inanıyorum. Yok olmak fikri hiç hoş gelmiyor, sonsuzlukta cezalandırılmakta arada sıkışıp kaldım.
Benim için ödüldür ama şu an ki sağlık durumumla olacaksa olmaz.. tamamen sağlıklı olacaksam o zaman ödül olur.. diğer türlü benim için işkence gibi olurdu.. tabi diğer türlü bakarsak eğer bir insanın sevdiği çoksa hepsinin ölümünü izleyecek bu da ceza gibi denebilir ama benim sevdiğim olmadığı için ben dert etmezdim.
Cevap
20Cevap
Yok ben almayayım sevdiklerim olmadan asla olmaz.
Bana göre ceza olur gibi ama ödül de olur gibi. Bilemedim Mehmet Ali Erbil bey ben joker hakkımı kullanmak istiyorum
Sonsuz yaşam bence cezadır
Hayat an'larla dolu. Ve bir an'ı kaçırdığın zaman o an bir daha tekrar etmiyor. Orada o an söylemek istediklerini bir daha aynı şekilde, aynı duygularla söyleme fırsatın kalmıyor. Hayatın esprisi de bu aslında. An'ın tadını çıkarmak. Bu sebeple önemli. Çünkü tekrarı yok.
Sonsuz yaşam milyonlarca an ve milyonlarca insanın hayatında olması, gitmesi, ölmesi, bırakması tüm hayatındaki insanların yaşamlarına tanık olmak. Zaman kavramını, an kavramını yitirirsin.
Zihinsel olarak bunu kaybettiğin zaman bence hayatın tadı da kalmaz. Hayat tadı olduğunda güzeldir. Duygusal olarak eskirsin, yeni nesile aktarılırsın onun da içinden geçersin. Hepsini görürsün.
Ceza olurdu.
Ceza olur. Ölüm farkındalığı insanı daha cesur, atılgan ve hayattan keyif almayı bilen bir hale getirir. Rahatlık ve zamanın son bulmayacağı gerçeği insan için çok tehlikelidir. Ölümsüz olacağını bilen insanın iyilik kötülük bakış açısı bile değişir ve bu değişim iyi bir şekilde de olmaz. İnsanın doğasında biraz sıkışıklık ve zorluk var bence. Başa çıkma becerimiz ne kadar yüksekse o kadar mutluluk artıyor diye düşünüyorum.
Yaşamayı bilirsen güzel olur elbet. Sonuçta sonsuz bir yaşamın ahiretten sonra olacağına inanan bir insanım. Ceza veya ödül mu bilinmez lakin yaşamak zorunda isek yapacak bir şey yok diye düşünüyorum yaşayıp göreceğiz... kastın dünya ise düşüncem yine aynı. Anı yaşa... olay bu.
Katılıyorum
Bu bir ödülse ben almayayım. Sonsuza dek yaşamak asla istemem. Fazla benim için.
Bu dünyada sonsuz yaşam benim için cezadır..
Doğrudur
Benim için hayatı özel ve kıymetli yapan sonsuz olmamasıdır.
Benim için ödüldür ama bu cahil toplum içinde değil başka bir ülke de yaşayacaksam kabulüm olur.
Bana verilebilecek en büyük ceza olabilir çünkü kimse benim kadar bu boktan hayattan nefret eden yoktur şanırım
sanırım bulaşıcı bir şey bu esneme gibi
Sağlıklıysam ve sevdiklerimle isem ve eğer onlar da sonsuza kadar benimle yaşayacaksa, benim için sonsuz yaşam ödül olurdu.
Dünyanın bütün kötülüklerine tanık olup yaşamak, sevdiklerinin ölümüne tanık olmasıyla tamamlanan bir süreç. Tıpkı Kore dizilerindeki fantastik diziler gibi. Acı içinde yaşamak. Hayatta kalanın tek sen olması, bir ceza gibi.
Cezadır, bu dünyada cenneti yaşamak mümkün değil 😊
Bu standardize edilebilecek bir şey değil. İnsan daima bir şeylerin eksikliğini yaşar, hisseder.
Şartlara ve kimlerle yaşayacağıma göre değişir düşüncem 🙄
Seninleyse ödül🙄🥰 ölünce ne olacağı belli değil dünyada yaşarız işte gül gibi
Ölümlü zihin yapısıyla bunu kabullenmek zor tabii ki, ama aldığımız lezzet ve hazların sonsuz olacağı bir yaşam hayal etmek, ki ahirette zaman kavramı olmayacağı için bence mükemmel olur.
Şu aşamada ve bu zamana kadar hep ödüldü. Bu şekilde yaşadığım ve daha fazla güzel yaşadığım sürece ödül olarak nitelendirebilirim🌸✨💯
Şu an ne de olsa öleceğiz deyip bir sürü şeyi es geçiyoruz, sonsuz bir yaşam vaadedilse kimse nefsiyle başa çıkamaz. O yüzden cezadır.
Aslında bu ahirette belli olacak. Cehennem ehlinden olursam ceza cennet ehlinden olursam ödül tabiki.
Evet sonsuzdu yaşam bana ceza olurdu sevdiklerimin ölümünü görmek
Bu dünyada ceza ama ahirette imanlı biri için ödüldürdür
Bana göre ceza. Eğer ki iyi bir durumda değilsem.
Sonsuza kadar yasayip bu dünyanın cilesi ni cekmek cezadır
Kesinlikle ceza. Herkesin olumunu tek tek gormek dunyadaki cehennem olur.
Sevdiğim ile yaşıyacak sam ödul değilse ceza
Şu an sağlığım %100'de, o yüzden şu andan itibaren ölümsüz olsam çok iyi olur.
Nasıl yaşadığına bağlı.. Olay dönüp dolaşıp insanların seçim ve tercihlerine geliyor..
Sevdiklerimin ölümüne şahit olacaksam, sonsuz bir yaşam sürmek ceza olur.
Ceza, ölmek güzel şey
Yaşlanıyorsan ceza genç kalıyorsan ödül.
Herkesin hakkını alabilir miyim plsss
Plsss 🥹
Lanetli bir ödüldür ama isterdim
Ceza, bütün sevdiklerim gidince canım sıkılır
Cezadır ölümsüz olmak istemem
Kargoladim
İstediğimiz her şey varsa ödül, yoksa cezadır.
Sonsuz yaşamda müebbet yemek korkutucu olurdu diye düşünüyorum
Kesinlikle cezadır sevdiğim insanlar olmadan sonsuz şekilde dünyada yaşamak istemezdim
Onu yalan dünyada yapılanlar belirleyecek.
Nasıl yaşadığına bağlı
Zena nın en büyüğü
İstemem iyi güzel yasamak isterim
Bence bu herkese ceza olur
Ceza herşeyin iyi kötü bir sonu olmalı.. hayatta..
Sevdiklerimle beraberse ödül
Yoksa ceza
Gidenler geri geliyorsa ödül
Nasıl yaşiyacama bağlı
Nasıl yaşadığıma bağlı
Ceza her şey dozunda güzel
Ceza, her seyin bir sonu olmalim
Ödülll herşeye rağmen.
Sonsuz gençlik ve güç de varsa ödül yoksa ceza
Ceza kesinlikle
Cezadır
Bencede
cezadır bu dünyada
O da bir yere kadar ama. Her şeyin sonsuz olanı bir süre sonra sıkıcı hale gelir
ceza olurdu
Ceza
Ceza
Yeri geldinde oldu yeri geldince ceza
Cezadır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?